avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin T

Activitate Catalin T

Sunt de acord cu dvs că e responsabilitatea șoferului, dar dacă el s-a ocupat de tot, de făcut TUV la mașină, de scos numere de zoll pe numele lui pentru că eu nu eram prezent, de pregătit mașina, de rugat să treacă o sumă mult mai mică pe factura sa nu plătească nu știu ce impozit, iar când am ajuns, l-am întrebat de taxele de drum până în Romania, mi-a strâns mâna, mi-a zis ca toate sunt plătite de el, doar sa ii bag benzina și râzând în colțul gurii. De aceea nu prea sunt eu de acord cu plata amenzilor. Ma simt putin tras pe sfoara, culmea de catre un neamt.
El a primit amenzile, pe numele lui pentru ca el a scos numerele de tranzit, iar acum mi le-a redirectionat el prin posta. Rubrica amenzilor este precomletata de cei de la UAI Inkasso GmbH cu prefix Iban DE-, si cu numele neamtului.
Sunt 2 amenzi in acelasi plic, una luata la pe 1.11.2024 la ora 19:27 care culmea, la ora aia eram in Pandorf Austria la KFC, si o amenda pe 2.11.2024 la ora 00:08 minute, la 3 km de vama Nadlac.
Cei de la UAI Inkasso GmbH, percep si multe taxe suplimentare pe langa suprataxa vignetei.
As dori sa platesc suprataxa direct companiei de drumuri si autostrazi din Ungaria, fara a plati comisioanele firmei intermediare din Germania.
Multumesc.

ibn a scris:

Vad ca gindul dumneavoastra este cum sa eludati legea si sa nu platiti. Nu va este clar ca daca ati trecut prin acele tari trebuia sa platiti vinieta? Nu uitati ca suntem in comunitatea europeana si va masurati muschii cu organele statului. Atentie ca aveti sanse mari sa pierdeti. Succes la plata.

Amenda Vigneta Ungaria, Austria, Romania.

Buna ziua,

Am o speta putin mai diferita si nu stiu cum sa o gestionez:

In noimebrie 2024 am condus o masina din Germania in Romania, care avea numere de zoll, de tranzit, luate de neamt, pe persoana fizica.
El mi-a inmanat la plecare o factura pentru masina, emisa de firma lui - dealer auto, pe numele meu, in care imi apare doar numele si adresa. Nu apare CNP, serie si numar buletin si nici semnatura mea NU este. De asemenea, mi-a dat o imputernicire cum ca pot sa conduc masina in numele lui la export. Mentionez ca nici aceasta NU a fost semnata de catre mine, si apare doar numele si adresa.
La plecare mi-a zis ca are platite toate taxele de drum.

Acum, dupa aproape 4 luni, am primit un plic de la el cu 2 amenzi de vigneta in Ungaria si ca am 60 de zile sa platesc la jumatate - 148.88 euro x 2 amenzi. Total ~ 300 euro. Daca nu platesc se maresc la 317.46 euro x 2 = ~ 635 euro.
Ma astept sa imi trimita ( redirectioneze ) plicuri cu amenzi si din Austria si Romania.

Daca nu le platesc, va fi nevoit sa le plateasca el pentru ca masina figura pe numele lui si apoi se va indrepta impotriva mea in instanta?

La ce anume sa ma astept daca nu le platesc? "Factura" si "imputernicirea" nu au semnatura mea si datele din buletin. Au doar nume si adresa.

Va multumesc
Amenda Vigneta Ungaria, Austria, Romania.

Buna ziua,

Am o speta putin mai diferita si nu stiu cum sa o gestionez:

In noimebrie 2024 am condus o masina din Germania in Romania, care avea numere de zoll, de tranzit, luate de neamt, pe persoana fizica.
El mi-a inmanat la plecare o factura pentru masina, emisa de firma lui - dealer auto, pe numele meu, in care imi apare doar numele si adresa. Nu apare CNP, serie si numar buletin si nici semnatura mea NU este. De asemenea, mi-a dat o imputernicire cum ca pot sa conduc masina in numele lui la export. Mentionez ca nici aceasta NU a fost semnata de catre mine, si apare doar numele si adresa.
La plecare mi-a zis ca are platite toate taxele de drum.

Acum, dupa aproape 4 luni, am primit un plic de la el cu 2 amenzi de vigneta in Ungaria si ca am 60 de zile sa platesc la jumatate - 148.88 euro x 2 amenzi. Total ~ 300 euro. Daca nu platesc se maresc la 317.46 euro x 2 = ~ 635 euro.
Ma astept sa imi trimita ( redirectioneze ) plicuri cu amenzi si din Austria si Romania.

Daca nu le platesc, va fi nevoit sa le plateasca el pentru ca masina figura pe numele lui si apoi se va indrepta impotriva mea in instanta?

La ce anume sa ma astept daca nu le platesc? "Factura" si "imputernicirea" nu au semnatura mea si datele din buletin. Au doar nume si adresa.

Va multumesc

Buna ziua!
Cum ati rezolvat problema?
In mod normal trebuie doar factura fiscala si certificat de informare fiscala ( In cazul vanzatorilor auto autorizati cu cod caen 4511 si masini care se afla la prima inmatriculare in Romania ).
Este o enigma totala.
Multumesc
Răspuns la discuția Inselatorie sau nu?
Salut. Am inteles ca la fisc ati reusit, dar la politie, la inmatriculare, nu v-au cerut certificatul fiscal cu stampila REMTII? Multumesc
Răspuns la discuția Probleme inmatriculare auto sh
Buna ziua. Imi puteti spune mai exact cum a procedat vanzatorul? A anulat prima factura, apoi a luat in evidenta masina tot ca fond de marfa? Sau cum a reusit sa puna stampila REMTII? Apoi v-a facut alta factura? Multumesc
Buna ziua, Cum ati rezolvat? Multumesc
Buna ziua. Cum ati rezolvat? Multumesc
Răspuns la discuția Executare silita sotie
Va multumesc!
Asa o sa facem. Chiar daca in 90% din cazurile de judecata in vederea executarii silite, ei invoca o chitanta de 1 leu pentru a intrerupe prescrierea datoriei, nu au cum sa demonstreze ca sotia a achitat acea chitanta de 1 leu, deoarece nu ii poarta semnatura si ea nu o recunoaste. De obicei instanta da castig de cauza debitorilor in aceasta situatie.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi si indrumari!
Sa auzim de bine!
Răspuns la discuția Executare silita sotie
Va multumesc pentru raspuns!
Partea cu "nu suntem obligati sa-l lasam in casa pe executor, avand nevoie de aprobare speciala" nu am aflat-o pana acum de pe site-urile de profil sau poate nu am descoperit-o eu.

Va multumesc!