avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate afrodhitee

Activitate afrodhitee

Răspuns la discuția Certificat nastere
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Nu, atata timp cat este trecut tatal biologic .... NU!

Sigur nu?deoarece fostului sot ii este frica ca nu cumva pe viitor sa-i ceara fiica mea parte din averea sa.
Buna,
Am o nelamurire si m-as bucura sa ma puteti ajuta.
Am nascut o fetita in afara casatoriei in Franta,copilul a fost recunoscut de tatal biologic in Franta si are si un certificat de nastere in care apare el ca si tata.Revenind in Romania am transcris certificatul de nastere a fetitei,la fel in rubrica tata fiind trecut tatal biologic si nu sotul de atuncea.Intre timp am divortat de fostul meu sot.
Intrebarea mea eate:mai e nevoie de tagada paternitatii in conditiile acestea?au trecut 3 ani de atunci,sau actele ce le avem sunt perfect valabile
Multumesc
Răspuns la discuția Program vizita minor
Multumesc frumos pentru raspuns
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,un sfat.Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat o fetita,parintii s-au despartit.In urma procesului de custodie tatal a castigat custodie exclusiva si definitiva asupra copilului.Mama nu are nici program de vizita si nici de platit pensie alimentara.
Va rog sa-mi spune-ti daca se poate rezolva prin mediere problema programului de vizita si a pensiei alimentare?Nu as dorii sa apelez la instanta daca se poate rezolva amiabil prin mediere.
Cum a-ti ajuns la concluzia ca suntetu decazuta din drepturi,prin faptul ca tatal a calatorit in Anglia cu fetita fara acordul dumneavoastra.
Daca da,atunci v-ati gandit gresit,Romania este unica tara din Uniunea Europeana care inca mai cere acordul celuilalt parinte pt a parsii tara cu copilul minor.In rest in nici o alta tara nu te intreaba unde e mama sau tata,sau daca sunt acte de la notar sau judecatorie.Concluzie tatal poate circula liber cu fetita unde doreste el,deorece este cetatean cipriot si fetita la fel.
Răspuns la discuția pasaport minor
multumesc pentru raspuns,asa ma gandeam si eu ca va fi nevoie de o alta hotarare judecatoreasca,in cazul in care domnul refuza iar,in orice caz ma voi adresa celor de la pasapoarte.
Răspuns la discuția pasaport minor
Instanta dispune urmatoarele:
"Admite in parte cererea de ordonanta presedentiala formulata de reclamata R.N,cu domiciliul...,in contradictoriu cu paratul O.C si in consecinta:
Suplineste acordul paratului la eliberarea pasaportului individual pt minorul O.D nascut la data ... in Cluj-Napoca,fiul lui O.C si R.N."
Restul nu mai are relevanta.
Stiu ca daca domnul tata nu imi da acordul sau sa merg in vacanta cu baiatul in strainatate vom ajunge iar in instanta.Intrebarea mea e strict legata de pasaport.Cu aceasta decizie pot reface pasaportul sau nu?
Discuție pasaport minor
Buna,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns clar,de preferinta venit din partea unui avocat.Sunt divortata de tatal fiului meu,in varsta de 5 ani,anul trecut am obtinut prin instanta pasaportul baiatului pt ca tatal sau a refuzat categoric efectuarea pasaportului si vacanta pe care o planuisem in Croatia.
A fost o ordonanta presedentiala si in prima faza am obtinut doar pasaportul baiatului iar la apel am castigat intreg procesul,am obtinut accordul instantei de a pleca in vacanta fara acordul tatalui.
Bun,datorita faptului ca procesul s-a taraganat foarte mult si decizia am primit-o foarte tarziu nu am reusit sa fac decat pasaport valabil pt un an de zile.Intrebarea este urmatoarea,acea decizie de efectuare a pasaportului o mai pot folosii pt a reface pasaportul fara acordul tatalui?sau iar ne plimbam prin tribunale?
Va multumesc
va multumesc din suflet pentru raspunsurile date,mi-am facut o idee despre ce e vorba si ce sanse as avea
Nu este o problema sa platesc pensie pt fetita mea,mi se pare si corect,nu e vorba aici de ceea ce vreau eu si doar eu ca asa m-am trezit acuma,ci de faptul ca acest copil are dreptul de a-si petrece timpul cu ambii parinti chiar daca ei nu mai sunt impreuna.Stiu ca ma condamnati pt prostia mea,o regret si eu,nu as vrea sa intru in detalii personale,atat va pot spune ca in momentul procesului eram diagnosticata cu leucemie si am.considerat ca daca va fi sa mor sa ramana tutela exclusiva tatalui.
Daca spune-ti ca nu am sanse la tutela comuna,macar pot sa cer ore de vizita sau nici asta nu am sanse?