avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Activitate Chrysk2

Activitate Chrysk2

Buna seara , am achizitionat o masina de spalat cu uscator in valoare de 1700 lei in data de 18.10.2019 de la magazinul Altex , Iulius Mall !

Masina de spalat nu este buna deloc , nu mi spala hainele cum trebuie , nu mi topeste capsulele , imi face un zgomot puternic ( mi au venit vecinii la usa din cauza ei ) , trebuie sa stau langa ea , deoarece se misca de la loc ; nu e stabila , face figuri la uscat haine . Masina aceasta nu e ceea ce am cautat si ceea ce imi doresc eu.

Astazi , 03.11.2019 am venit la magazin sa fac o cerere pentru returnare , deoarece n au trecut nici macar 14 zile de cand o am , iar cei de aici mi au zis ca depinde de director daca are chef sau nu sa imi aprobe cererea . Am cerut sa vorbesc cu dansul , am discutat , i am zis ca nu imi vreau banii inapoi, ca vreau sa achizitionez alta masina de spalat de acesti bani , dar dansul a zis ca NU , nu imi aproba nici o cerere , deoarece am luat-o din magazin si nu de pe online .

Sunt obligati sa o schimbe?
Eu din cate stiu , ca e cumparata din magazin sau online am dreptul a o returna?
O seara faina !
Răspuns la discuția Permis
Nu , nu am primit nici o scrisoare la domiciuliu. Din ce imi spuneti dvs as putea conduce fara probleme pentru ca a trecut aceea perioada de suspendare. AS fi avut probleme daca as fi condus atunci cand am avut persmisul inca suspendat.
Multumesc. O sa ajung acasa luna viitoare si voi merge la politie sa vad 100% ce se va intampla. Multumesc ...
Răspuns la discuția Permis
NU ma poate ajuta nimeni?
Discuție Permis
Buna ziua , am si eu o nelamurire si politia se pare ca nu ma poate ajuta. Eu muncesc in anglia , anul trecut am fost acasa si din vina mea mi s a suspendat permisul pentru 3 luni de zile , problema era ca nu il aveam asupra mea , fiind in anglia :( . Nu l am putut preda dupa cum mi s a spus in decurs de 6 zile. Acum dupa cateva luni bune , jumatate de an permisul e inca tot la mine( nu am condus aici deloc stiind ca e suspendat, nu voiam probleme).Sora mea , cumnatul meu au fost la politie sa intrebe daca trebuie sa il predau chiar daca au trecut alea 3 luni de suspendare si nimeni nu le a oferit un raspuns.
Ma puteti ajuta va rog frumos. Nu ma deranjeaza sa il trimit , dar sa stiu daca trebuie sa il predau sau nu. Din cate am citit pe site-ul lor , daca nu il predai se mai adauga o luna de suspendare , dar nu stiu daca asta insemnand sa ajunga la ei sau nu :( .
Multumesc
Răspuns la discuția Pensia alimentara
Divortul parintilor mei .Unde tata a cerut custodia mea, pensia alimentara si schimbarea numelui ei.
Răspuns la discuția Pensia alimentara
Dupa terminarea procesului, avocata ne-a spus sa mergem la un executor judecatoresc pentru a stabili ce suma de bani trebuie sa imi dea lunar. Acum 2 luni cand am fost la tribunal si am facut si plangerea penala, am fost si la executor sa vedem ei ce au mai aflat / facut in acest sens si mi-au zis ca atata timp cat mama e plecata in Germania ei nu pot face nimic.
Buna ziua,
Numele meu e Boros Denisa , sunt din Cluj-Napoca si am varsta de 18 ani.
Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar eu am ramas cu tatal meu. De la terminarea divortului mama nu mi-a dat niciodata pensia alimentara. Tatal meu nu a vrut sa deschida un nou proces pentru pensia alimentara, deoarece stia ca nu imi va da si nu voia ca ea sa ajunga la inchisoare. De anul trecut ea lucreaza in Germania.
Acum 2 luni am fost la tribunal si mi s-a zis spus sa ii fac o plangere penala pentru pensia alimentara, am facut-o, iar acum mi s-a spus de la politie ca am depasit varsta de 18 ani si nu se mai poate face nimic.
Mi s-a recomandat sa deschid un nou proces impotriva ei.
Intrebarea mea este : Daca as deschide un nou proces impotriva ei , as avea vreo sansa sa castig procesul si sa recuperez toti banii ( pensia alimentara )
Va multumesc !
Răspuns la discuția Accident auto, stabilire vinovat
Limita era de 50. Distanta dintre noi era destul de mare pentru ca eu m-am asigurat din spate si nu era in spatele meu , eu cand am intors am fost si intr-un unghi mort sa spun asa. El a vazut semnalizarea mea , am si martori pentru asta , dar nu a franat , nu a facut nimic , a intrat direct in depasire.
Eu ma duc acum in cluj , de unde sunt , si il vad pe cel din fata mea ca semnalizeaza stanga , dar eu nu franez , eu intru in depasire stiind ca il voi lovi , si dupa cum spun politistii din aiud , ar fi de vina celalalt ,nu eu , care intru in depasire.

(2) Conducătorul vehiculului care se angajează în depăşire trebuie să se asigure că vehiculul care circulă în faţa sau în spatele lui nu a iniţiat o asemenea manevră.

El m-a vazut ca am semnalizat , dar a facut aceasi manevra ca si mine.
Răspuns la discuția Accident auto, stabilire vinovat
Oooo , imi cer scuze ,,,nu am observat , sunt putin bulversat. El a depasit pe partea stanga,unde eu eram deja virat. Problema e ca el avea viteza 70 sigur , si el mi-a spus asa , ca de unde sa stie el ce voiam sa fac eu ?
Pai daca eu am semnalizat si am inceput virarea la stanga , de ce intri in depasire. EU am semnalizat cu mult timp inainte de a face virarea + am franat.
Răspuns la discuția Accident auto, stabilire vinovat
Era doar o singura banda de mers , nu 2 ... nu am intrat de pe prima banda pe a 2-a , ci am semnalizat sa intorc masina , adica sa fac stanga , intoarcerea din 3 miscari ... avand ajutor in trotuarul unde nu am mai ajuns ca acel domn m-a depasit pe partea stanga , avand si viteza ...
Eu am semnalizat din timp si apoi am franat ajungand la o viteza de 20 , si am facut stanga , in momentul acela baiatul din spate m-a depasit pe partea stanga/contrasens unde eram virat ... si mi-a lovit janta , bara ... dar politia mi-a luat permisul zicand ca nu m-am asigurat la intoarcere. M-am asigurat , am semnalizat , am franat , dar el s-a gandit sa ma depaseasca ...
Deci?
Multumesc pentru raspuns. Si m-a lovit in lateral , eu deja fiind virat la stanga ....