Buna seara, cum procedezi când un grup de firme folosesc preț foarte mic la un produs numai pentru a fura clienți de la alta firma cu scopul de o falimenta și scoate de pe piața? Cum se poate proceda legal sa se oprească aceasta concurenta neloiala și distrugătoare ? Va mulțumesc frumos anticipat! O seara buna și numai bine!
Nu noi vrem sa recuperam debitul restant ci partenerul nostru vrea sa ne acționeze pentru recuperarea debitului! Are vreo șansa in justiție?
Nu este culpa partenerului ci a autorități contractante care nu a mai vrut sa finalizeze contractul si in prima instanța i s-a dat dreptate partiala asocieri însă nu s-a finalizat procesul!
Situația se prezintă in felul următor doua firme care s-au asociat, participat și câștigat o licitație finalizată cu un contract care nu s-a dus la bun sfârșit din culpa autorități contractante și care acum sunt in litigiu cu autoritatea contractanta pentru prejudiciu produs atât pentru plata parțiala cât și contract nefinalizat! Una dintre firme partenere vrea sa recupereze debitul chiar dacă procesul nu s-a finalizat de la cealaltă firma!
Îmi poate spune cineva care este durata unui proces pentru recuperare debit firma dacă cererea este formulata pentru pretenții sau insolventa?
Ce șanse are un creditor care este parte intr-un litigiu prin asociere cu o firma partenera pentru recuperare debit și prejudiciu intr-un proces de contencios-administrativ nefinalizat dar care vrea sa acționeze in instanța partenerul pentru recuperare debit care este intr-o situație financiară foarte dificila?
Buna seara, va rog sa îmi comunicați dacă se poate face contract de vânzare-cumpărare între soți pentru o casa care inițial a fost a unuia dintre ei înainte de căsătorie și a fost vândută celuilalt cu numele de fata și băiat necăsătoriți! Fata a făcut credit la banca pentru a amenaja locuința pe numele de fata și plătește rata! Între timp cei doi sau căsătorit și ea plătește rata in continuare și ar vrea sa facă contract de vânzare-cumpărare pentru a putea stinge creditul fetei și sa își cumpere o alta locuința iar soțul sa dețină casa! Este legal și se poate face aceasta Tranzacție? Va mulțumesc frumos anticipat!
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
1. Sotul a decedat in data de 27.10.2018 si era pensionar cu drepturi depline avand o pensie de 1.300 lei/luna avand varsta de 69 ani.
2. Sotia supravietuitoare este pensionara cu drepturi depline avand o pensie lunara de 900 lei/luna si varsta de 65 ani.
3. Au 4 copii cu varste intre 30 ani si 44 ani care nu se incadreaza conform legi 263/2010.
4. Au fost casatoriti 45 de ani .
5. Sotia supravietuitoare are veniturile mai mici de 35 % din castigul salarial brut.
6. Indeplineste conditiile de acordare a pensiei de urmas conform legii 263/2010 si 127/2019.
Va rog sa imi spuneti care sunt optiunile de acordare a pensie de urmas dupa sot?
Nu a depus cerere de acordare pensie de urmas si a fost la Casa de pensii teritoriala din Campina si i-a spus ca nu are dreptul si ca noua lege se aplica din anul 2020.
Conform vechi legi 263/2010 care este in vigoare si se aplica ar avea dreptul ori sa opteze pentru pensia cea mai avantajoasa ori 50 % din pensia persoanei decedate ????
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce se mai poate face in cazul in care s-a declansat deja procedura de executare silita prin Birou executor judecatoresc a unui contract de credit luat de la banca care nu a mai putut fii achitat din cauza problemelor financiare inca din august 2013 iar banca a vandut creanta fara acordul debitorului in 2014 prin cesionarea ei catre un SRL (firma de recuperare creante) si investit cu titlu executoriu la Judecatorie in 2015.
Ca si debitor in situatia data care sunt caile de oprire a executari silite ? Din cate am citit si inteles doar in relatia cu banca acest contract avea titlu executoriu nu si acel SRL iar investirea s-a facut contractului de cesiune de creanta deci este legala aceasta executare silita (proprire cont, proprire venit etc.)?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Hotarare penala ramasa definitiva prin neapelare:
În baza art. 485 alin. 1 lit. a C.p.p. admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. În baza art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 61 alin. 1,2,3,4 lit. c Cod penal condamnă la o pedeapsă de 4.000 lei amendă penală (200 zile amendă x 20 lei/zi) pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În baza art. 404 alin. 3 C.p.p. atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 63 Cod penal. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p obligă inculpatul să plătească statului suma de 400 lei cheltuieli judiciare. "
In baza acestei hotarari s-a anulat permisul de conducere conform art. 114 alin (1) si art. 203 alin (1) in baza art. 336 alin (1) chiar daca nu s-a specificat clar daca s-a aplicat art. 404 -Alin. 3. Când instanţa dispune renunţarea la aplicarea pedepsei, în dispozitiv se face menţiune despre aplicarea avertismentului, potrivit art. 81* din Codul penal, iar când dispune amânarea aplicării pedepsei, în dispozitiv se menţionează pedeapsa stabilită a cărei aplicare se amână, precum şi măsurile de supraveghere şi obligaţiile, prevăzute la art. 85 alin. (1) şi (2)** din Codul penal, pe care trebuie să le respecte inculpatul, se pun în vedere acestuia consecinţele nerespectării lor şi ale săvârşirii de noi infracţiuni... adica renuntarea.....sau amanarea aplicarii pedepsei.....
Va rog sa-mi spuneti daca este corecta decizia anularii permisului si pentru cat timp va fii anulat ? De cand curge termenul anularii? de la data achitarii amenzii penale si cheltuielilor judiciare sau de la data scadenta de plata a acestora?
Va multumesc anticipat.