Buna ziua ,
Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns,
In anul 2011 am platit o taxa de prima inmatriculare la o masina adusa din Franta ,dupa inmatriculare prin intermediul unui avocat am dat in judecata statul pentru recuperarea sumei platite . Am castigat procesul dar intre timp in anul 2014 am vandut masina . Nu am vrut sa scot banii de la Anaf cu gandul sa nui fac rau persoanei care a cumparat masina la vanzarea masinii dandui actul prin care se arata ca taxa a fost platita si nu recuperata .
Acum dupa data de 1 februarie 2017 taxa a fost scoasa definitiv . M,am dus cu hotararea judecatareasca definitiva si cu actele necesare pentru recuperarea banilor de la Anaf. Astazi am primit de la dansii ca banii ai voi recupera in transe egale in 5 ani . Nu stiu daca este corect pentru mine si daca vreo hotarare de guvern nu abroga acea tampenie cu ratele esalonate in timp de 5 ani , plus ca cei care au platit dupa 2013 acea taxa de timbrul nu au nici o problema in recuperarea banilor fara transe in dreptul lor ,
Va multumesc si astept un ajutor.
Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns . Am o cunostinta in varsta , o doamna , care i_a inprumutat unui nepot o suma de bani . O suma destul de mare 45.000 lei . Nepotul dupa ce sa vazut cu banii profitand de buna credinta a doamnei dus a fost . Nu reuseste sa de_a de el sub nici o forma . I_a raspuns o data sotia nepotului la telefon si ia spus sa nu o m_ai deranjeze . Ce ar putea sa faca doamna ? Va multumesc .
Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns . Tatal meu are o casa si un lot de folosinta de la tatal lui . Casa a fost construita de tatal meu in anii 60 pe pamantul dat de catre bunicul meu . Acelasi lucru sa intamplat si cu fratii tatalui fiecare primind de la parinti loc de casa si teren de folosinta . Bunicii mei au decedat in anii 95 . Momentan toate taxele si impozitele sunt platite de catre parinti si unchi pe numele bunicului meu el figurand ca proprietar . Ei vor sa dezbata aceasta mostenire toti fiind de acord . Dar taxele la notar sunt destul de mari pentru unii dintre ei . Tatal meu isi prmite sa plateasca suma pentru el unii dintre frati nu . Intrebarea . El poate sa dezbata aceasta mostenire in fata notarului luand de la ftatii lui procura ca sunt de acord ? Ei la randul lor cand vor avea suma de bani sa procedeze identic ? Ori toti trebuie sa plateasca si sa rezolve o singura data ? Va multumesc .
Ciudate legi . Stai in casa ei muncesti pentru tine si familia ta si poate dupa 30 de ani de casnicie risti sa fii dat afara din vina ta ori a ei . Parca era odata o lege care spunea ca dupa 5 ani de casnicie bunurile devin comune . Acum chiar daca sotia este de acord ca bunurile sa fie comune nu se poate .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns . Sotia are in proprietate un imobil pe numele de domnisoara . Acest Imobil a fost dobandit inaintea casatoriei . Se poate ca acest imobil sa fie trecut pe numele ambilor . ?