Eu am numit-o notificare ,este un raspuns la o adresa (intimpinare) pe care a facut-o d-na avocata a mea la d-na avocata a dinsului cu speranta ca ne putem intelege noi intre parti referitor la majorarea pensiei de intretinere.Saptamina viitoare vreau sa fixez o intilnire cu d-na avocata sa discutam problema ,VA ROG imi puteti da citeva idei ,propuneri sa ma ajute un pic in consultanta cu d-na avocat? Multumesc
imi vine sa mor sau sa merg pe dealuri sa nu mai aud de :sistem"...vineri am primit o notificare cum ca nu se poate sa mi se majoreze pensia de intretinere ca fostul sot are rate de 550 nu mai putin cum am relatat eu in plingere si ca eu am un venit mai mare si trebuie sa tin cont si de situatia tatalui copilului. oare chiar nu se poate face nimic? va multumesc
in procent adica un sfert din cistigul net
fostului meu sot i s-a marit salariul si in urma lui ar trebui sa imi mareasca pensia de intretinere de la 250 la 355 lei .el se opune pe motiv ca are un credit de nevoi personale pentru care trebuie sa plateasca o rata de 110 lei si din acest motiv nu poate fi de acord sa imi dea marirea pensiei .Va rog sa imi spuneti daca NICI prin judecatorie sau mediator no sa primesc acest drept. Va multumesc
Vai ,vai ...autoritatea parinteasca comuna da mari batai de cap.Trec si eu prin asta de citiva ani .Sint de acord cu doamna 25Maria23.Toti avocatii sint buni si judecatorii sint exemplari ,toti aplica legi dupa cum sint scrise .Din pacate ,nu se pun niciunul in situatie chiar daca stiu ADEVARUL .Cind s-a stabilit ultimul program de vizita copilul meu era in ultima vacanta de gradinita urmind sa mearga la clasa pregatitoare .Acuma este in clasa 1,obosit pina la maxim pentru ca "legea"a hotarit vizita de 2 ori pe saptamina de la 15 .30 pina la 17,si tot al 2 weekend.Toate bune si frumoase .Copilul iese de la scoala la ora 12 si vizita incepe de la 15,30 cu luarea copilului de la scoala :intrebarea avocatului.Domnule judecator -ce va face copilul pina la 15,30 daca cursurile se termina la 12 .Raspunsul incruntat si rapid "poate merge acasa si sa se reintoarca la 15 ,30 .Un judecator exeplar care aplica legea cu articole .Poti duce dovezi cite in luna si in stele ,nu sta nimeni sa le citeasca pentru ca legea autoritati li se pare apa de ploaie.Asa ca doamna 25Maria23 , nu cred ca mai are rost sa ne cautam dreptatea ,ne ramine doar sa ne consolam copilasii sa avem rabdare sa luam din cind in cind calmante daca e nevoie,ca vorba aia "pina la d-zeu sfintii ne maninca"daca nu avem grija de noi .Nu putem cere drepturi ca doar "noua ne-a trebuit divorturi",(asa gindesc in sinea lor cei ce au facut legea si din cind in cind cei ce o aplica).Doamna 25Maria23 ,daca gasiti o solutie de bine va rog sa imi dati de stire in privat .Va multumesc :)
Consiliul Europei tocmai a adoptat Rezoluţia privind egalitatea părinţilor.
Legea 272/2004, art. 36 (1) stipulează: "Ambii părinţi sunt responsabili pentru creşterea şi educarea copilului"
Adică atât părintele rezident, cât şi cel nerezident, au aceleaşi obligaţii faţă de DREPTUL COPILULUI LOR.
Cum se poate respecta legea daca parintii nu comunica deloc,absolut deloc de 7 ani .Daca l-am chemat la medic cind am dus copilul pt analize am fost nevoita sa scriu mesaj pentruca la telefon nu a raspuns ,si cind a ajuns la cabinet nici macar nu a intrebat care-i problema ,dupa recoltarea de singe a iesit fara sa intrebe cum e sau cit costa tratamentul sau ce tratament ia.Dupa terminarea serbarii de sfirsit de gradinita in loc sa stea de vorba cu educatoarea ,a luat copilul si l-a dus in alta clasa sa-l intrebe una alta de parca nu ar fi avut timp in orele de vizita .Cum poate un judecator sa spuna sa fie luat copilul de la scoala la 15,30 cind orele lui sint terminate la 12...care e dreptul copilului aici ...in unele procese nu vad nici un drept doar recursuri si bani luati din buzunarele noaste (piriti si reclamanti),pentruca totul trebuie platit aminarea proceselor si recursurile ,nu apara NIMENI dreptul copilului gratis.
MULTUMESC MULT ,am inteles si stiam de la celelalte procese ca la sfirsitul programului de vizitare exsotul are obligatia de a aduce copilul acasa la ora stabilita de instanta ,doar acuma el doreste ca in weekend vinerea sa duca copilul la el acasa si Duminica seara sa merg eu dupa ea pt ca el a spus ca s-a saturat sa fie tot pe drum si la plecare si la venire mai ales acuma ca trebuie sa schimbe un autobus pentru ca i s-a prelunjit traseul cu 8 statii fiindca eu mi-am luat o locuinta ,si daca eu am ajuns asa mare doamna de ce sa nu merg eu dupa ea .Imi cer mi de scuze pentru cum m-am exprimat dar asa au fost vorbele lui nu numai in fata prietenilor dar si mie mi-a trimis un mesaj asemanator care s-a incheiat cu "si domnia se plateste ca si prostia".eu nu sint de acord ca eu sa merg dupa copil daca e programul lui de vizita .Va rog ,ce sanse am ca eu sa nu merg dupa copil la sfirsitul programului lui de vizitare.VA MULTUMESC
Stimate d-l sau d-mna liamic43,sint perfect de acord cu ce imi spuneti si eu astept cu nerabdare hotarirea instantei,sper sa fie in favoarea mea pt ca am cred suficiente dovezi si mai mult NU M-AM OPUS NICI UNUI FEL DE PROGRAM DE VIZITARE ,cer oar sa nu merg eu dupa copil la sf programului lui de vizita si majorarea alocatiei si sa-mi ajute si el la unele cheltuieli legate de scoala.Daca parintele cere custodie comuna ,program 50% indiferent ca e la scoala sau nu de ce sa nu contribuie si el mai mult la UNELE cheltuieli. Multumesc si imi cer scuze pt inrazneala mea de a raspunde raspunsului d-voastra.
Citesc multe aici espre copii si custodie comuna dar nicioata nu am avut curaj sa cer sfaturi sau raspunsuri...si eu ma iimpiedic de multe in relatia cu fostul sot si copil .Nu stiu ce sa fac si cum sa fac ...cer acuma sfat sau indrumare ...eu cu fostul sot nu comunicam deloc de 5 ani doar prin mesaje ,iar el uneori mai transmite prin copil desi psihologul i-a interzis are program de vizita pe il respecta nu am ce zice sau de ce sa ma pling ,acuma eu mi-am cumparat o locuinta noua si el trebuie sa vina la vizita cu 8 statii mai mult ca pina acuma .A inceput sa se plinga in coace si in colo cit de greu ii este ca e tot pe drumuri .un prieten de-a lui mi-a zis ca m-a dat la tribunal pt schimbarea progr de vizita care oricum va urma acuma la implinirea virstei e 6 ani, dar cerinta lui este ca el sa o duca in weekend de vineri si eu sa o aduc inapoi duminica .Va rog sa ma credeti ca eu nu sint de acord ca eu sa ma duc dupa ea atita timp cit este vizita lui si el trebuie sa o duca si sa o aduca acasa .Dragi avocati va rog sa imi spuneti noi mamele avem doar obligatii si fostii soti doar drepturi?La custodie comuna nu are obligatia de a contribui mai mult la crestere si educatie decit pensia de intretinere..in cazul meu fostului sot i-s-a majorat salarul in 5 ani de 2 ori si el tot nu se simte sa dea mai mult copilului doar prin tribunal,si cind am fost la mediator pt majorare a spus ca el nu se descurca daca da mai mult dar va contribui material(caciula ,cartofi,ciorapi...)daca i-am zis sa dea la grainita macar la orele de engleza 60 lei s-a intors cu spatelesi a plecat.Va rog sa imi spuneti pot cere majorare de pensie cu adeverinta de la serviciu lui acuma cind va fi proces de schimbare de program,si daca stie cineva sa-mi spuna care ar putea fi max program de vizita daca acuma va incepe scoala din toamna2016.Va multumesc mult
Sint pensionar grad 3, de la data de 1 07 2015 mi-am gasit un loc de munca cu norma redusa,dupa citeva zile mi s-a comunicat ca mi s-a facut contractul de munca dar eu nu am semnat nimic.In perioada de la 1. 07.-30 07 2015 ,au fost zile cind am stat la munca 4-5 -6 ore dar cu consecutiv doar o data sau de 2 ori pe saptamina pt ca boala nu imi permite sa stau in picioare .In data de 30 07 2015 cind colegele mele au primit avansul de mine s-a uitat ,in ziua urmatoare (31 07 2015)i-am amintit sefului care m-a angajat ,dinsul a chemat-o pe mama lui (eu nestiind ce functie indeplineste dinsa ) iar in urma discutiei dintre ei doi ,doamna mi-a comunicat ca nu poate sa imi dea banii ca nu are de unde pina luni si nici colegelor mele nu le-a dat integral avansul.Daca i-am comunicat doamnei ca eu mi-am facut o baza si un plan pe acei bani ea mi-a raspuns ca pot sa imi fac 10 planuri ca tot nu are de unde sa imi dea banii.Incepind din data de 4 aug vreau sa imi pun demisia fara preaviz pt ca am aflat de la colegi ca tot timpul se intimpla asa .Eu nu am semnat nici un contract de munca doar o condica de prezenta ,pot sa imi depun demisia ?,sint sanse sa imi primesc banii ce mi se cuvin pt luna iulie?Salarul a fost negociat doar intre noi si se plateste pt orele efectuate eu fiind cu probleme de sanatate .Va multumesc anticipat.