rain4est a scris:
Pe foarte scurt .... locuiesc intr-un bloc cu 120 ap si care nu a avut gaze 8 luni ! De ce ? Ne-am pus de-a curmezisul montarii de senzori wireless pe motiv de scump. Ne-am judecat 3 luni cu OE , am pierdut procesul , am montat frumos senzorii , am ramas cu 2 proprietari care s-au contrat si ei pe model Batman ( nu intra nimeni la mine in casa, fac ce vreau pe proprietatea mea, nu ma obliga nimeni sa fac ceva impotriva vointei mele ... samd ) , ne-am judecat si cu ei 3 luni , am castigat, au fost executati silit , au montat si ei fortat, acum le cerem despagubiri ... avem gaze .
Ideea este ca ANRE evita sa spuna cu subiect si predicat si nici in lege nu scrie in mod expres ca trebuie sa montezi wireless, toti te trimit sa citesti legislatia in domeniu ... Ord 89/2018 si Ord 2/2023 , unde iti prinzi "urechile" , dar daca te ajuta un instalator de gaze rabdator sa-ti explice si priceput, ajungi la concluzia ca nu se poate decat wireless sau cu fir individual, ceea ce o tampenie . Alte discutii, sunt inutile . Toti vom avea senzori wireless . Acolo unde nu- s-au montat inca , fiindca administratorii nu fac voit verificarea/revizia, e doar o chestiune de timp pana le inchide gazul furnizorul . Si inca ceva, vom face aceasta cheltuiala odata la 5 ani , deci trebuie sa punem deoparte cam 100 lei/an ! Ghinion, cum ar spune cineva .... stim noi cine
Buna dimineata,
La multi ani!
Am depasit 6 luni de cand gazele sunt oprite. Cauzele sunt aceleasi pe care le-am scris, nu s-a finalizat montarea senzorilor de gaz.
Prin octombrie a fost o AG a asociatiei, o persoana a propus ca cei care refuza montarea, sa fie debransati fortat. Niste precizari de ordin tehnic: blocul are garsonierele asezate "pereche", in oglinda, bucatariile sunt lipite 2 cate 2 iar coloanele de alimentare cu apa, caldura gaz sunt comune, mai precis trec prin una din bucatarii/pe verticala, de acolo printr-un T tevile merg pe orizontala la bucataria pereche. Eu nu am coloane, primesc de la vecin.
Persoana respectiva propunea ca in cazul in care proprietarul care refuza e alimentat pe orizontala, prin T, la acest T sa se puna un dop si astfel sa fie debransat. Nu stiu daca e legal, nici nu se elimina problema, nu toti care refuza sunt in situatia asta.
Dar urmarind lista de plata a asociatiei, am observat altceva:
-In ianuarie 2024, pt gaze s-au platit 21 lei/persoana, calcul pausal bazat pe nr persoane declarate( mai mic decat cel real, deci plateam pentru blatisti).
-In ianuarie 2025, pt gaze vom plati 0 lei/persoana; e adevarat ca nu platim consum gaze dar platim en electrica consumata in loc.
Pe langa necazuri, sistarea furnizarii gazelor ne-a adus (sa spunem) si niste beneficii celor care suntem corecti, nu mi platim si consumul altora.
Ca sunt blatisti, e clar, se vede acum si in cosumul de apa calda/rece. Inainte era netransparent, acum avem apometre cu citire radio.
Desi mi-am instalat senzor gaze, inca platesc rate la el, ma gandesc daca nu as putea cere debransarea definitiva de la gaze, renunt la aragaz, trec 100% pe scule electrice.
Pot cere debransarea? Cum se face. se pune dop sigilat la mine sau se pune dop pe T-ul de la vecin?
Daca ma debransez, pot renunta oficial la senzor daca coloana trece prin bucataria vecina ?