avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate misu11

Activitate misu11

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Intampin o problema in legatura cu cererea de reabilitare de drept pe care am depus-o la judecatorie. Scurt istoric: am fost condamnat in decembrie 2013 la 1,6 luni cu suspendare si o perioada de proba de 2 ani .Precizez ca in perioada condamnarii nu am savarsit nici o infractiune si nici n-am de gand. Teoretic am drept la reabilitare de drept si am facut in acest sens si o cerere la judecatorie in conditiile in care, in cazier, nu a fost operata modificarea din oficiu.
Foarte important, anterior condamnarii definitive din decembrie 2013 , in vara , in luna august am avut deschis un alt dosar penal , dar care nu este finalizat nici in ziua de azi , in sensul ca nu a fost trimis in judecata, se fac cercetari si atat.
Intrebare: Instanta poate sa-mi suspende/respinga cererea de reabilitare pe motiv ca am alt dosar deschis pe vechiul cod penal?? Faptele la care fac eu referire sunt ambele savarsite pe vechiul cod penal. In acest caz, instanta nu este obligata sa judece pe vechiul cod penal in conditiile in care vechiul cod imi este lege mai favorabila??!! Multumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Va rog, imi puteti trimite si mie exact ce trebuie sa scriu in cererea pentru închidere a contului? Va multumesc mult,mult!
Am facut plangere in iunie 2017 , in august 2018 au trimis raspuns ca s-a prescris! Ghinion!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca idee, infracţiunea continuată are un moment al consumării ( se consumă instantaneu, la data folosirii înscrisului falsificat ), şi are un moment al epuizării- data ultimei acţiuni sau inacţiuni , săvârşite în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale
Deci dacă făptuitorul, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, foloseşte înscrisul falsificat la diferite intervale de timp, în vederea producerii unei consecinţe juridice, infracţiunea de uz de fals se comite în formă continuată, caz în care se epuizezază la data ultimului act de executare.De la acest moment începe să curgă şi termenul de prescripţie a răspunderii penale.Din acest punct de vedere , al prescripţiei, mă întreb dacă într-adevăr putem vorbi despre o faptă prescrisă.
Nu era prescris uzul de fals la momentul depunerii plangeri penale , in mod sigur si la fel se poate spune si despre abuz in serviciu. Nu are relelvanta daca persoana fizica sau juridica, careia i-a fost prezentat înscrisul, l-a analizat, examinat sau s-a pronuntat asupra valabilitatii sale ori i-a dat eficienta juridica în raport cu continutul sau aparent.Infractiunea de uz de fals fiind o infractiune instantanee, termenul de prescriptie a raspunderii penale curge din momentul folosirii actului falsificat, acesta fiind momentul consumarii infractiunii...Odata temele facute , adreseaza-te unui avocat bun ,dupa parerea mea infractiunea nu este prescrisa inca. În masura în care actiunea de folosire a înscrisului falsificat se repeta, va exista o infractiune continuată sau un concurs real de infractiuni,de la data ultimei folosiri a inscrisului considerat fals se incepe prescriptia raspunderii penale.
Art. 36 Noul Cod Penal reglementeaza :
Pedeapsa pentru infracţiunea continuată şi infracţiunea complexă
(1) Infracţiunea continuată se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită, al cărei maxim se poate majora cu cel mult 3 ani în cazul pedepsei închisorii, respectivcu cel mult o treime în cazul pedepsei amenzii.Actul falsificat daca a fost folosit in instanta in mod repetat ,chiar la diferite intervale de timp ,inseamna fals si uz de fals in forma continuata, cred ca prescrierea datei uzului de fals incepe de la data ultimei folosiri a actului incriminat.Din cate se pare este vorba de abuz in serviciu in forma grava ,pedeapsa de la 3-15 ani.Art. 297 Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
Art. 132
Infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi infracţiunea de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, dacă functionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani.
Legea 78 /2000 actualizată prin Legea 521/2004 - privind modificarea şi completarea Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie din 24 noiembrie 2004, Monitorul Oficial 1123/2004;

Adresează-te UNUI AVOCAT,URGENT CA SE PRESCRIE!
Buna ziua! In anul 2008 , s-a incheiat un proces verbal de constatare a faptei penale ,acum am aflat ca de fapt martorii asistenti nici macar nu au fost la fata locului ,unul nu a fost deloc dar apare semnatura ca si cand ar fi semnat (se vede chiar cu ochiul liber ca este diferita de la pagina la pagina , mai mult persoana respectiva a declarat in fata instantei , sub juramant in instant a declarat in doua randuri (a fost audiat de 2 ori la o distant de 1 an) ca semnatura nu este a lui si ca , cu siguranta nu a participat ca martor la acel moment datorita faptului ca el nu a lipsit niciodata de acasa in timpul nopti, actul era intocmit in jurul orelor 3 dimineata), iar al 2 martor a declarat ca este semnatura lui pe procesul verbal, dar el nu a fost prezent la locul faptei, a fost chemat la sediul institutiei unde a semnat ce i s-a dat. Dupa mai multe faze procesuale (3) de achitare , rejudecare , achitare ,rejudecare, condamnare cu suspendare, am fost condamnat la 1 an cu suspendare la sfarsitul anului 2013, mai precis pe 20 12 2013.INTREBARE: Va rog sa-mi spuneti daca la momentul acesta ( tinand cont de durata mare de timp ) mai pot face plangere penala ptr abuz in serviciu , fals si mai ales uz de fals , ptr ca am fost condamnat total aiurea si nu pot trai cu asta chiar daca am cazierul curat acum.:(Lipsa mijloacelor financiare a facut sa nu depun plangere atunci cand am aflat de falsuri.Uzul de fals de la ce data incepe sa curga prescriptia , cumva de ultima data cand s-a afacut uz de actul respectiv adica 2013 ?? Cred ca este vorba de o infractiune de uz de fals in forma continuata, asta in conditiile in care actul respective a fost folosit in mod repetat in instant si a ajutat la condamnarea mea.

O sa fac o cerere totusi si o sa revin sa va comunic raspunsul ,MULTUMESC!
Speta este diferita si m-ar ajuta inregistrarile, dealtfel sunt sigur ca procurorii vor vrea sa le asculte si le vor cere chiar ei, printre altele (martori, inscrisuri) am dorit sa aduc ca proba si marturia martorilor asistenti care au depus juramantul in fata instantei si au sustinut in 3 cicluri procesuale diferite(judecata fond>rejudecare,rejudecare) ca este sigur ca semnatura de pe proces verbal nu este a lui (este nesara o expertiza, dar raspunsul se cunoaste) si ca nu a participat la cercetare la fata locului ,iar celalalt declara ca a fost la sediu si a semnat dar nu a fost la fata locului si a semnat ce i s-a dat. Aici e vorba de abuz in serviciu ,fals intelectul si uz de fals, ultimile doua infractiuni in forma continuata.Asa o sa am ocazia sa vad cat de adevarata este lupta asta anticoruptie in tara aceasta , am mari indoieli cand ma uit in jur si vad cate abuzuri sunt.Multumesc foarte respectuos pentru raspuns,ma ajuta foarte mult acest site,o sa motivez bine cererea.Va doresc multa sanatate!
intrebarea mea era daca mai pot cere copie si dupa arhivarea dosarului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salutare!Pot obţine o copie electronică a înregistrării şedinţei de judecată penale, în ceea ce priveşte cauza mea ,chiar daca procesul s-a incheiat in anul 2013 si dosarul este arhivat?Pot face o astfel de cerere si daca da, are cineva un model de cerere??Inregistrarile din respectiva sedinta m-ar ajuta ca proba in dovedirea unei infractiuni .Multumesc!