avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate Stane

Activitate Stane

Buna ziua si multumesc pentru atentia acordata acestui post.

Aici este nevoie de cunostinte legale si creativitate...ambele lipsind la mine.

Intrebarea mea este:
daca o firma importa din UE niste produse alimentare (produse care au nevoie de aprobarea si notificarea Ministerului Sanatatii) si nu le notifica/aproba cu Ministerul Sanatatii... ce poate face firma cu acele produse ele fiind achitate si ajunse in tara? acestea practic neputand fi comercializate.
Răspuns la discuția Declarare punct de lucru
Salut!
Cu aceeasi intrebare am fost si eu la primarie pentru un magain online...si raspunsul pe care l-am primit a fost Nu, nu trebuie daca esti domiciliat in ac adresa.
Dar asta depinde de primarie, ca sa fii sigur cel mai bine da-le un telefon si pune-le intrebarea.

Buna ziua,

Intrebarea mea este daca pentru o firma care isi desfasoara activitatea in mediul virtual (magazin online), si implicit nu are contact cu publicul sau un sediu deschis publicului, trebuie autorizatie de functionare.

Multi spun ca da, multi spun ca nu, iar cei de la primarie spun ca nu...ceea ce mi se pare ciudat.

Astept pareri/raspunsuri :)
Multumesc!
Buna ziua!
Vreau sa infiintez o firma ce importa (din UE) si vinde in tara suplimente alimentare si nutritive.
Pentru a fi in perfecta conformitate cu legea, de ce autorizatii/avize/acte/etc. este nevoie? se cer conditii speciale de depozitare pt acestea?

Multumiri!! :frantic:
Ordonanta de urgenta 196/2005, am gasit-o! Multumesc!
Dar, nicaieri nu mentioneaza daca sunt 2lei/kg de ambalaje (ex:2 lei pt 10 cutii ce cantaresc goale 100g) sau 2lei/kg de produs (ex: plata 4 lei pentru o cutie de pastile ce are 2kg) idei?
Buna ziua!
Pentru aducerea in tara a unor suplimente alimentare si sportive din cadrul Uniunii Europene, ce taxe se aplica? si ce autorizatii trebuie sa aibe o firma pt vanzarea acestora?
Fiind ambele tari membre UE, cade taxa vamala, dar sigur mai sunt unele de care nu stiu..
Astept un raspuns! Multumesc! :)