avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate NataliaK

Activitate NataliaK

Răspuns la discuția Dosar Bulgaria
Multumesc mult,vă vom contacta in cel mai scurt timp.
Răspuns la discuția Dosar Bulgaria
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns! Dvs ați fi dispus să verfificați dosarul? Bineînțeles că am programa o consultație.
Bună ziua,
în urmă cu trei ani (pe vremea când mai exista taxa de înmatriculare), soțul meu a mers în Bulgaria (pentru un BMW din 2001 în valoare de 1300 de euro, taxa fiind de 2500de euro). Necunoscând limba bulgară, a recurs la un intermediar (serviciile căruia l-au costat 500de euro). Acesta a întocmit un act între soțul meu și ultimul proprietar al BMW, un suedez (mașina fiind adusă din Suedia) care bineînțeles nu a fost acolo. Procedură ilegală, pe care o folosesc toți vânzătorii de mașini...
Noi însă am avut ghinionul de un control care a scos la iveală acel act fals. În consecință, actele au fost reținute, iar mașina a rămas parcată lângă vamă într-o parcare.
În 2017, soțul a fost citat în calitate de martor la tribunalul Cluj în dosarul bulgar în care acel intermediar era inclupat. Astăzi însă a primit o citație la tribunalul din Ruse, cu trei termene la care se poate prezenta în același dosar. dar de data aceasta este chemat ca și inculpat.
Ce se poate întâmpla dacă vom ignora aceste termene și nu ne vom prezenta ? Mașina cel mai probabil că este deja iradiată de autoritățile bulgare. Mulțumesc!
Discuție LSU 153/2017
Bună ziua,
conform cu principiile aceastei Legi 153/2017 (art. 6) noul sistem de salarizare reglementează principiile legalității, nediscriminării, egalității, importanței etc.
Fiind șef serviciu bibliotecă (universitară), sunt încadrată conform cu grila de salarizare de la Anexa III (Cultură), capitolul II, II. Alte biblioteci. Iar această încadrare îmi aduce scădere salarială nicidecum creștere de 20%. Până la momentul acesta am fost încadrată ca și oricare alt șef de serviciu din instituție (conform cu anexa I, învățământ).
Întrebarea este: oare nu este o discriminare ca în aceeași instituție un Șef de serviciu să fie încadrat cu un salariu mai mare decât un Șef de Serviciu Bibliotecă?
Mulțumesc frumos!
Răspuns la discuția Majorare salarială 12%
Mulțumesc de răspuns dar întrebarea mea este următoarea: fiind bibliotecar în cadrul instituției superioare sunt încadrată la personal didactic auxiliar și nu nedidactic, în cazul acesta mi se majorează salarul sau nu? La BCU se majorează salarul bibliotecarilor sau doar a personalului nedidactic care bănuiesc că este TESA.
Lucrez la o instituție superioară de stat. Din luna martie Dl Ponta ni-a promis că ne va da restul din banii câștigați la procesul pierdut de Guvernul României pentru acea majorare nerealizată în 2010-2011. Într-adevăr au primit banii profesorii și personalul didactic auxiliar din cadrul învățământului preuniversitar, cei din învățământul superior nu. Contabilul șef de la instituția la care lucrez a fost la București la Ministerul Educației și i s-a răspuns că vom prom banii după rectificarea bugetară care, din câte știu eu, s-a făcut.
Oare știți ceva mai concret?
Mulțumesc!
Bună ziua, sunt bibliotecar la o instituție superioară de stat mi se majorează salarul cu 12% începând cu luna august?