Nerespectare Hotarare Consiliu Local.
As dori sa stiu, care ar fi caile legale prin care pot "obliga" o Primarie sa respecte o Hotarare de Consiliu Local aprobata/adopatata.
Pe scurt: - de fiecare data cand sesizez faptul ca nu se intretine spatiul public (cosire,salubrizare buruieni etc.), si totodata, nu se amendeaza persoanele responsabile (indiferent ca este vorba despre Primarie sau Cetateni), mi se spune ca nu "sunt oameni suficienti angajati" care sa execute aceste lucrari.
Ma intereseaza catre ce institutii pot sesiza aceste aspecte, si care ar fi procedura.
Sotia a nascut in 09.08.2022. In prezent primeste indemnizatie de crestere copil. In cazul in care isi infiinteaza un PFI si va avea venituri mici pe aceasta forma juridica, indemnizatia de crestere copil se anuleaza?
Care ar fi variantele pentru a putea pastra ICC-ul?
M-ar interesa daca exista un avocat/consultant juridic care poate redacta mai multe cereri/sesizari catre Primarie, care ar fi costurile per sesizare?!
Cateva exemple de cereri/sesizari, care m-ar interesa.
-cerere de salubrizare, curatare (taiate buruieni, reparat drumuri etc.) domeniu public - stiu ca potrivit legii spatiile publice tin de primarii si ele trebuie intretinute (daca ma insel, corectati-ma)
- cerere montare bec stradal, stalp iluminat existent dar fara bec pe el. Exista vreo lege in acest sens, care obliga Primaria sa faca acest lucru?
- cerere de reparare,asflatare drum access teren/imobil (este singurul drum de acces, care in ultimul timp a devenit aproape impracticabil).
- pe legea 544/2001 - fondurile primariei pentru asfaltare localitate si care strazi si cand vor fi asfaltate + care este bugetul primariei pentru reparatii si modernizare localitate, etc...
Pe scurt as vrea ca toate acestea sa fie redactate de un avocat si totodata in cazul unui rapsuns nefavorbail sau al rapsunsului lipsa in totalitate, sa trecem la administrativ contencios (tribunal).
Recent, am aflat despre o chitanta de la un proprietari vechi care conform chitantei a platit suma de 24.000 LEI catre Asociatia de Proprietari.
Pe chitanta este specificata suma in cifre (24000) dar si in litere (douazeci si patru mii lei).
In realitate aceasta suma a fost de 2400 lei.
Ce se intampla daca chitanta nu a fost anulata si pe chitantier apare aceasta suma? Ce institutie se ocupa de verificare chitantierelor si totodata, daca banii de pe chitantiere corespunde cu realitatea?
Doresc sa stiu daca conform legii 196/20.06.2018. La articolul 20, alin. 2, posibilitatea platii online (prin banca) este conditionata de forma de organizare (PFA,SRL,etc.), sau obligavitatea revine oricarei forme de organizare.
Intreb acest lucru deoarece Administratoare sustine ca ea este PFA si ca nu are obligatia de a oferi posibilitatea platii intretinerii in cont bancar si nu ofera nici un cont pentru acest lucru.
Extras din Legea nr. 196/2018:
Art. 20. -
(1) Fiecare asociație de proprietari este obligată să dețină un singur cont bancar.
(2) În vederea plății cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, datele de identificare ale contului bancar prevăzut la alin. (1) se comunică tuturor proprietarilor prin afișare la avizier, odată cu lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari.