avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate kronstadter

Activitate kronstadter

Discuție Legea 196/2018
Ce consecinte poate avea faptul ca un proprietar de apartament din cadrul unei asociatii de bloc este presedintele asociatiei, avand drept de semnatura in banca, dar nu este membru al asociatiei de proprietari, conform legii 196/2018?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mutltumesc foarte mult pentru raspunsurile pe care mi le-ati oferit!
Am dreptul sa fac parte din Comitetul Executiv al Asociatiei Proprietarilor, daca locuinta este cumparata de sotie, ea fiind proprietarul de drept?
Dupa pensionarea mea, Sindicatul firmei la care am lucrat a intentat proces in numele a cca. 300 de fosti muncitori, pentru a se obtine incadrarea retroactiva in grupa a II-a de munca. In acest scop s-a apelat la serviciile unei Case de Avocatura. Procesul este pe cale de a se finaliza si se pare ca Sindicatul va avea castig de cauza (se va acorda grupa a II-a de munca). Intrebarea mea este urmatoarea:
eu nu ma numar printre cei 300 de muncitori, care au intentat procesul, intrucat am aflat despre aceasta actiune a Sindicatului mult prea tarziu si n-am mai reusit sa ma inscriu pe lista celor 300. Pentru a putea beneficia si eu de eventuala hotarare definitiva si irevocala de acordare a grupei a II-a de munca, cum va trebui sa procedez? Sa intentez si eu un nou proces pe aceeasi tema, sau firma este obligata - ca in baza sentintei finale a procesului - sa-mi reconsidere si mie perioada de munca in categoria grupei a II-a.
Multumesc pentru sugestia Dumneavoastra.
Da D-le Tudor, sporul respectiv era inregistrat in Cartea de Munca.
Administratorul asociatiei, intrucat este un personaj foarte cunoscut de catre toti locatarii blocului, a "adunat" 12 procuri de la diversi locatari pentru a le folosi in scop propriu pentru vot. Mai mult decat atat, toate imputernicirile sunau cam asa "...dl. X imputerniceste pe dl administrator Y sa-l reprezinte la sedinta din data de ... , precum si la cele viitoare...". Eu, in calitate de presedinte de asociatie, l-am atentionat si i-am comunicat ca fiecare sedinta in parte va necesita cate o procura, care este valabila numai pentru sedinta in cauza. In niciun caz nu se accepta una singura cu valabilitate extinsa. Sau daca se doreste asa ceva, sa se treaca prin Notariat. Administratorul in cauza, mi-a sugerat sa vin cu raspuns scris de la un avocat, si numai atunci va accepta ca nu are el dreptate.
Poate ma ajuta cineva cu un raspuns competent, ca sa-l priceapa si acest administrator de bloc.
Multumiri anticipate.
Multumesc foarte mult Slavinia!
Imi poate preciza cineva daca sporurile de tehnicitate se iau in calcul pentru stabilirea pensiei la limita de varsta. Am lucrat cca. 17 ani la "Turbomecanica" - fabrica care era industrie de varf, unde se produceau motoare de avion si elicopter. Personalul productiv si TESA a primit permanent un spor de tehnicitate de 14% din salariul de incadrare. M-am pensionat de curand si in asa-zisa Decizie de pensionare nu exista informatii clare, care sa ma lamureasca daca s-a luat sau nu in calcul acest tip de spor. Astept cu mare interes un raspuns pertinent in acest sens.
Cu multumiri anticipate!