avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Activitate jbeginer

Activitate jbeginer

Am fost sa o depun si a zis ca nu e valabila fara stampila :(
Multumesc!
Buna ziua! Sunt in Ccc, am optat initial pentru 1 an, dar cum apoi s-a schimbat, am trimis angajatorului prin posta cerere sa imi prelungeasca suspendarea contractului pentru 2 ani. Cererea am trimis-o la inceputul lui decembrie 2016, cu confirmare de primire si valoare declarata, ca asa se obisnuieste, dar am primit inapoi la sfarsitul lunii, plicul meu nedesfacut, neprezentandu-se la posta nici un reprezentant al firmei pentru ridicarea lui. Am pastrat plicul exact cum l-am primit si am trimis un altul cu acelasi continut la inceputul lunii ianuarie 2017. Pentru acesta am primit confirmare ca a fost ridicat si, drept urmare, ieri am primit decizia pentru suspendarea c.i.m. completata corect, semnata dar nestampilata. Am motive intemeiate sa cred ca a facut-o intentionat. La telefon si email nu imi raspunde, nici nu stiu daca citeste mailurile sau mesajele pe telefon. Sa fac a treia oara un drum pana la posta, cu copiii dupa mine pentru a retrimite iar o cerere prin posta, nu ma mai incadrez in timpul pentru depunerea actelor de indemnizatie in continuare, si nici nu am siguranta ca imi va trimite exact ce am nevoie... Ce as putea face? Exista vreo institutie care il poate determina sa imi trimita decizia in timp util?
Buna ziua!
Am nascut pe data de 30 martie 2016, si am beneficiat de concediul de sarcina si lauzie pana la data de 31 mai, urmand ca de la 1 iunie sa intru in concediul crestere copil. Cererea pentru suspendarea contractului de munca am facut-o pentru 1 an, stiind ca noua lege (cu 2 ani) e valabila de la 1 iulie. Angajatorul mi-a trimis doar adeverinta cu venitul din ultimele 12 luni (anexa nr. 2), fara decizia de suspendare a activitatii. Nu mai este nevoie si de decizie? Sau trebuie sa fac cererea de suspendare a CIM pentru doi ani? Va multumesc!
Buna ziua,
Ma aflu in concediu medical din data de 28 august (27 august - ultima zi in care am fost la serviciu), iar pentru luna aceasta am concediu medical pana pe 29 decembrie inclusiv. Nu pot merge la serviciu in urmatoarele 2 zile lucratoare (30 si 31 decembrie), si daca merg la urgenta, ma interneaza pentru 5 zile (am mai fost in situatia aceasta), ceea ce inseamna ca ma externez in data de 4 ianuarie, iar pana pe data de 5 ianuarie trebuie depus concediul la firma (dar si vizat de medicul de familie). Nu am certitudinea ca, daca reusesc sa vizez concediul atunci pe data de 4 ianuarie la medicul de familie si apoi sa-l trimit prin curier rapid, acesta va ajunge (si va fi primit de angajator) in data de 5 ianuarie. Eu mai am dreptul la 6 zile de concediu de odihna pentru anul 2015, iar intrebarea mea este daca pentru cele 2 zile lucratoare din luna decembrie ramase neacoperite, pot solicita concediu de odihna. Va multumesc!
Buna ziua,
Sunt in concediu medical si i-am trimis e-mail angajatorului in data de 29 octombrie ca am nevoie de o alta adeverinta medicala, actualizata, in care sa apara si numarul zilelor de concediu medical din ultimele 12 luni. Acesta nu a raspuns la e-mail in nici un fel (si nu a raspuns nici la telefon - prima data cand am sunat, s-a auzit ca a raspuns, apoi a inchis.. si cand am mai sunat de atunci doar suna si apoi intra casuta vocala). Vineri, 13 noiembrie, cand am iesit din spital, am mers impreuna cu sotul meu la sediu, dar era inchisa poarta. De acolo de la poarta, l-am apelat iar si la fel a sunat de mai multe ori, apoi a intrat casuta vocala. Ce as putea face in acest caz? Am nevoie de adeverinta pentru ca nu a trimis mai departe (la medicina muncii) scrisoarea medicala in care mi se recomanda concediu de risc maternal si trebuie sa intru in comisie dupa cele 90 de zile de concediu efectuate deja (care se termina pe 3 decembrie)?
Prin "de la data comunicarii", eu intelesesem de cand mi-a trimis-o. Dar are sens ce spuneti, ca poate pana la 1 noiembrie, decizia se anuleaza...
Deci in momentul de fata, pot face si altceva in afara de a astepta ce se intampla in continuare?
Da, este decizia de concediere, asa scria si pe nota de inventar atasata ei, si este din data de 01.07.2015
Textul:
Avand in vedere:
- desfiintarea postului de "programator" ocupat de angajata X
- terminarea contractului (unic) pe care societatea l-a avut cu Y
- lipsa de cerere a companiei Z (care este in prezent noua si unica companie partenera) pentru programatori
- neidentificarea de contracte cu posibili parteneri care sa solicite specialitatea "programator"
- lipsa totala de activitate a angajatei pe toata perioada de la revenirea definitiva din CCC
- pierderile finaciare pe care societatea le inregistreaza din cauza lipsei totale de activitate a angajatei
- respectarea prevederilor art. 25 din OG 111/2010
- prevederile art 65, 75 Codul muncii
Decide:
- desfacerea CIM al angajatei cu data de 1 noiembrie 2015 conform art. 65 din Codul muncii pentru motive ce nu tin de persoana angajatului
- acordarea unui preaviz de 20 de zile lucratoare, incepand cu data de 1 octombrie 2015
- zilele de concediu de odihna neefectuate vor fi platite.
Impotriva acestei decizii, angajata se poate adresa cu contestatie la tribunalul din raza teritoriala a domiciliului sau a locului de munca in termen de 45 de zile de la comunicare, cf art 210 si 211 din legea 62/2011
Decizia de concediere nu o mai pot ataca in instanta pentru ca au trecut cele 45 de zile de cand mi-a fost trimisa (pe 1 iulie). Voi depune o sesizare la ITM.
Nu trebuie sa primesc si o decizie de incetare a CIM? Aceea se poate ataca in instanta?
Atunci e grav... pentru ca daca nu-mi anuleaza decizia de concediere, intru in somaj...
Dupa cum va spuneam, in decizie face referire la legea 53/2003, dar nu zice articolul...
Am gasit:
Art. 107
(1) Angajatorul este obligat ca, în măsura în care este posibil, să ia în considerare cererile salariaţilor de a se transfera fie de la un loc de muncă cu normă întreagă la unul cu fracţiune de normă, fie de la un loc de muncă cu fracţiune de normă la un loc de muncă cu normă întreagă sau de a-şi mări programul de lucru, în cazul în care apare această oportunitate.

Nu vreau sa semnez actul aditional pentru schimbarea duratei muncii (motivul este ca mi se pare suspect ca nu a facut referire la oug 96/2003, art. 13 care imi da dreptul la reducerea timpului de lucru, ci la legea 53/2003), ce imi poate face angajatorul?