Cine stabileste pretul? Si cum poate fi numit donatie un act vanzare -cumparare daca pe el va aparea suma de 49.000 lei de exemplu. Nu ma deranjeaza banii pe care trebuie sa ii achit fata de stat si notar, ci eu si parintii vrem ca nimeni sa nu atace acest act vanzare -cumparare. Sper sa nu fi inteels gresit, va multumesc mult pentru ajutor, si astept un raspuns!
Buna ziua!
AS dori sa primesc lamuriri cu privire la o situatie in care ma aflu.
Parintii mei detin 2 apartamente. Noi suntem 3 frati, (cel mai mare este frate doar dupa mama, fiind copilul rezultat din prima casatorie a mamei). Fratele mai mare nu a fost crescut de parintii mei, ci de bunici, iar acestia (parintii mei), au decis ca cele doua apartamente sa fie impartite intre mine si sora mea. Un apartament mie, un apartament sorei mele. Am inteles de la notari ca cea mai buna solutie ar fi contractul de vanzare - cumparare. Intrebarea si nelamurirea mea este, ce suma trebuie trecuta , sau ce suma este valabila , sau care este varianta care nu imi va pune in primejdie contractul de vanzare-cumparare dupa decesul parintilor. ?
Am fost la executorul judecatoresc a doua zi dupa actiune. Platisem la ei sulta acestui frate, si i-am adus pe ceilalti doi pentru a da declaratii ca au primit sultele. S-a facut un proces verbal prin care se demonstreaza ca toti fratii si-au primit sultele. Era actul de care aveam nevoie pentru a vinde imobilul si terenul.
Buna seara.
Revin din nou pentru alte nelamuriri
Tatal meu a primit in urma partajul prin decizie definitiva si irevocabila o casa si un teren. Astazi a venit la casa executorul judecatoresc de punere in drepturi.
Tatal meu doreste sa vanda aceste bunuri, am gasit cumparator, si am fost la un notar.
Toate au fost bune pana cand notarul a spus ca in decizie tatal meu trebuie sa platesca sulta fiecarui frate. Stiam ca aceste sulte vor "disparea"dupa trei ani de la sentinta. Insa notarul ne-a spus ca trebuie o alta judecata pentru radierea sultelor.
La executorul judecatoresc am platit sulta ce i se revine unuia din fratii lui tata , pentru ca ceilalti doi sunt dispusi sa renunte la sulte prin notar.
Sulta era de 3100 insa si acest frate trebuia sa plateasca cheltuieli de judecata de aprox 1000. Executorul a scazut cele doua sume si s-a ajuns la 2100. (suma pe care am platito) Notarul la care am fost a spus ca nu s-a procedat corect pentru ca in deccizia judecatoresca nu este precizat ca se face acesta compensare.
Intrebarea mea este , ce este de facut pentru a vinde aceste bunuri. Doi dintre frati sunt dispusi sa renunte la sulte, insa cum trebuie procedat cu cel de-al treilea, in contextul in care deja am platit acei 2100 de lei.
Va multumesc.
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare. Tatal meu a primit prin decizie definitiva si irevocabila prin partaj, un teren si o casa. A decis sa le vanda, si a si gasit cumparator. Intrebarea este urmatoarea: Casa nu are facut cadastru si nici intabulare, mai este necesar ca tatal meu sa le faca? Sau noul cumparator ? Si care sunt pasii care trebuiesc facuti in acest sens la notar ? Se face un precontract, in care se achita un avans, iar la sfarsitul acestuia se platesc restul de bani?
Multumesc.
Am sa incerc sa fiu cat mai succint. Dupa moartea bunicilor , parintii mei s-au mutat in casa acestora, care este exact langa casa unuia dintre cei 3 frati. Fiecare dintre ei au casele lor si pamanturile lor. La inceput nu a fost nici o problema, insa dupa un timp fratele de langa tata, a inceput scandalul. In cele din urma s-a ajuns la judecata, unde s-a facut partajul. S-a incercat prin notar, insa fratele acesta nu a fost de acord. Dupa proces, s-a dat hotararea aceasta judecatoreasca prin care , casa si un teren sa revina tatalui meu, iar la ceilalti frati niste terenuri. (tata ar fi trebuit sa plateasca sulta fiecaruia, iar ceilalti frati cheltuielile de judecata). Dupa judecata au existat incidente astfel ca ai mei s-au mutat. Avand rude, din cand in cand treceam pe acolo si am vazut ca acest frate a invadat acea casa (nu locuieste in ea), doar ca si-a bagat si creste animale acolo iar terenul aferent casei este cultivat tot de acest frate. Astfel ca am decis sa mergem la politie,agentul de acolo, a spus ca ne ajuta , insa doar cu acea hotarare nu poate face mare lucru, a zis ca are nevoie de acel proces verbal de la executor , pentru ca tata sa fie pus in drepturi si astfel fratele lui sa fie tras la raspundere pentru eventualele infractiuni. Intrebarea mea este care e actul care il face pe tata proprietar pe acea casa? Stiu ca atunci cand detii un bun, ai un act de proprietate. Sau cum se poate rezolva? Doar procesul verbal de la executor va fi suficient ca sa poata demonstra ca e proprietar? Intreb acest lucru pentru ca tata doreste sa vand acel imoboil si terenul aferent acestuia, iar la un eventual client trebuie sa ii ofere actul de proprietate.
Va multumesc.
Am vrut sa facem o reclamatie, la politie, pentru ca in casa respectiva a intrat unul din frati. Am fost indrumati la un executor judecatoresc, pentru ca din ce am inteles, prin acea hotarare tatal meu nu este pus in posesie, ci doar s-a facut partajul.
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare. Tatal meu a obtinut prin partaj, in instanta prin decizie definita si irevocabila o casa si un teren, hotararea fiind data in anul 2012. Ce trebuie sa faca tatal meu ca sa obtina titlul de proprietar pe respectiva casa si respectivul teren?