avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de prooprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de prooprietar

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare. Tatal meu a obtinut prin partaj, in instanta prin decizie definita si irevocabila o casa si un teren, hotararea fiind data in anul 2012. Ce trebuie sa faca tatal meu ca sa obtina titlul de proprietar pe respectiva casa si respectivul teren?
Cel mai recent răspuns: RaduZarnescu , utilizator 15:34, 26 August 2015
Pai hotararea definitiva si irevocabila constituie deja titlu de proprietate. Luati legatura cu un notar pentru intabulare.
Hotararea defintiva este titlu de proprietate si trebuie inscrisa la Cartea Funciara,ptr.opozabilitate.
Am vrut sa facem o reclamatie, la politie, pentru ca in casa respectiva a intrat unul din frati. Am fost indrumati la un executor judecatoresc, pentru ca din ce am inteles, prin acea hotarare tatal meu nu este pus in posesie, ci doar s-a facut partajul.
Da, in acest caz, trebuie sa va adresati executorului judecatoresc ptr.punere in posesie,daca fratele nu paraseste de buna voie imobilul trebuie sa formulati actiune ptr.evacuare deoarece ocupa imobilul fara titlu.
Am sa incerc sa fiu cat mai succint. Dupa moartea bunicilor , parintii mei s-au mutat in casa acestora, care este exact langa casa unuia dintre cei 3 frati. Fiecare dintre ei au casele lor si pamanturile lor. La inceput nu a fost nici o problema, insa dupa un timp fratele de langa tata, a inceput scandalul. In cele din urma s-a ajuns la judecata, unde s-a facut partajul. S-a incercat prin notar, insa fratele acesta nu a fost de acord. Dupa proces, s-a dat hotararea aceasta judecatoreasca prin care , casa si un teren sa revina tatalui meu, iar la ceilalti frati niste terenuri. (tata ar fi trebuit sa plateasca sulta fiecaruia, iar ceilalti frati cheltuielile de judecata). Dupa judecata au existat incidente astfel ca ai mei s-au mutat. Avand rude, din cand in cand treceam pe acolo si am vazut ca acest frate a invadat acea casa (nu locuieste in ea), doar ca si-a bagat si creste animale acolo iar terenul aferent casei este cultivat tot de acest frate. Astfel ca am decis sa mergem la politie,agentul de acolo, a spus ca ne ajuta , insa doar cu acea hotarare nu poate face mare lucru, a zis ca are nevoie de acel proces verbal de la executor , pentru ca tata sa fie pus in drepturi si astfel fratele lui sa fie tras la raspundere pentru eventualele infractiuni. Intrebarea mea este care e actul care il face pe tata proprietar pe acea casa? Stiu ca atunci cand detii un bun, ai un act de proprietate. Sau cum se poate rezolva? Doar procesul verbal de la executor va fi suficient ca sa poata demonstra ca e proprietar? Intreb acest lucru pentru ca tata doreste sa vand acel imoboil si terenul aferent acestuia, iar la un eventual client trebuie sa ii ofere actul de proprietate.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sulta RaduZarnescu RaduZarnescu Buna seara. Revin din nou pentru alte nelamuriri Tatal meu a primit in urma partajul prin decizie definitiva si irevocabila o casa si un teren. Astazi a ... (vezi toată discuția)
Succesiune (foarte complicata) ralucutzan ralucutzan buna ziua!am si eu niste intrebari in legatura cu o succesiune!bunicul meu a decedat in 1987.are 3 copii care nu au facut succesiunea (acum sunt in proces).le ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)