Buna seara.
Revin din nou pentru alte nelamuriri
Tatal meu a primit in urma partajul prin decizie definitiva si irevocabila o casa si un teren. Astazi a venit la casa executorul judecatoresc de punere in drepturi.
Tatal meu doreste sa vanda aceste bunuri, am gasit cumparator, si am fost la un notar.
Toate au fost bune pana cand notarul a spus ca in decizie tatal meu trebuie sa platesca sulta fiecarui frate. Stiam ca aceste sulte vor "disparea"dupa trei ani de la sentinta. Insa notarul ne-a spus ca trebuie o alta judecata pentru radierea sultelor.
La executorul judecatoresc am platit sulta ce i se revine unuia din fratii lui tata , pentru ca ceilalti doi sunt dispusi sa renunte la sulte prin notar.
Sulta era de 3100 insa si acest frate trebuia sa plateasca cheltuieli de judecata de aprox 1000. Executorul a scazut cele doua sume si s-a ajuns la 2100. (suma pe care am platito) Notarul la care am fost a spus ca nu s-a procedat corect pentru ca in deccizia judecatoresca nu este precizat ca se face acesta compensare.
Intrebarea mea este , ce este de facut pentru a vinde aceste bunuri. Doi dintre frati sunt dispusi sa renunte la sulte, insa cum trebuie procedat cu cel de-al treilea, in contextul in care deja am platit acei 2100 de lei.
Va multumesc.
Am fost la executorul judecatoresc a doua zi dupa actiune. Platisem la ei sulta acestui frate, si i-am adus pe ceilalti doi pentru a da declaratii ca au primit sultele. S-a facut un proces verbal prin care se demonstreaza ca toti fratii si-au primit sultele. Era actul de care aveam nevoie pentru a vinde imobilul si terenul.