Buna ziua! Suntem 3frati, din care unul minor. Detinem impruna un apartament, lasat mostenire de parinti. Unul din frati, a luat un imprumut de la Idea Bank, un imprumut de 20000 lei, raportat probabil la 1/3 din valoare apartamentului. Mie si mamei fratelui minor ne-a venit instiintare ca imprumutul nu a fost platit si ca suma datorata ni se va imputa si noua, ca si co-proprietari ai apartamenului.
Mentinez ca nici eu , nici mama fratelui minor nu am avut cunostinta de acest imprumut, nu ne-am dat acordul pentru a se da acest imprumut de catre aceasta banca, Idea Bank.
Intrebarea mea este cum pot sa rezolv situatia si sa nu ajung eu sau fratele minor sa trebuiasca sa platim sumele datorate de celalalt frate si daca as putea face ceva si in privinta bancii, care a acordat imprumut fara acordul celorlalti 2 co-proprietari. Multumesc
Bonusuri, vechime și venituri!
Bună ziua! Lucrez într-o fabrica, unde pe lângă salariu primesc și 10 lei vechime la anul lucrat în fabrica și bonus de producție. Pana acum câțiva ani, "vechimea în munca" și bonusul de producție erau adăugate la salariul net. În ultimul timp, s-au introdus toate sumele în salariul brut și totul este supus impozitării. Este normal și legal sa se procedeze asa, sau fiind firma privata, pot schimba tot ce doresc, după cum doresc. Menționez ca deși sunt aproape 600 de angajați, nu avem sindicat, ci doar un "grup al reprezentanților salariaților", format de șefii intermediari, care își apară interesele lor și nu pe ale angajaților. Mulțumesc pentru răspunsuri!
Intr-adevar...am o hotarare de divort care prcizeaza cuantumul pensiei alimentare, hotarare de divort data in anul taierii celor 25% din salarii la bugetari. Acum, bugetarii au fost repusi in drepturi....deci consider necesar ca si cuantumul pensiei alimentare sa se modifice. Acesta ar fi motivul pentru care vreau sa cer modificarea sumei alocata copiilor prin pensioea alimentara.
Buna ziua.As dori sa stiu ce documente imi sunt necesare, pentru a cere in instanta modificarea cuantumului pensiei alimentare si care ar fi procedurile de urmat. Va multumesc