avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificarea cuantumului pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificarea cuantumului pensiei alimentare

Buna ziua.As dori sa stiu ce documente imi sunt necesare, pentru a cere in instanta modificarea cuantumului pensiei alimentare si care ar fi procedurile de urmat. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:27, 29 August 2015
Formulati actiune, timbrati cu 20 lei si fie indicati locul de munca al celui obligat la plata pensiei, fie depuneti adeverinta de venituri pe 6 luni anterioare introducerii cererii.
Din continutul intrebarii dvs. inteleg ca exista deja o hotarare prin care a fost stabilita pensia de intretinere si solicitati o modificare a cuantumului pensiei de intretinere stabilita initial.
Daca lucururile stau asa cum le-am expus, este necesar sa mai depuneti si hotararea anterioara prin care a fost stabilita pensia de intretinere-legalizata, o copie CI a dvs. si a paratului ( daca aveti) si copie certificat de nastere minor.
Avand in vedere ca nu ne-ati dat date in concret asupra situatiei in care va aflati, puteti lectura pentru mai multe detalii aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Intr-adevar...am o hotarare de divort care prcizeaza cuantumul pensiei alimentare, hotarare de divort data in anul taierii celor 25% din salarii la bugetari. Acum, bugetarii au fost repusi in drepturi....deci consider necesar ca si cuantumul pensiei alimentare sa se modifice. Acesta ar fi motivul pentru care vreau sa cer modificarea sumei alocata copiilor prin pensioea alimentara.
Daca pensia de intretinere a fost stabilita in cuantum fix si venitul debitorului s-a majorat ulterior, aveti posibilitatea sa solicitati majorarea pensiei de intretinere si stabilirea ei in cota procentuala pentru fiecare dintre cei doi minori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere majorare pensie de intretinere in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor EduardL EduardL Buna ziua stimati domni , am o intrebare , anume cum formulez o astfel de cerere pe care sa o adresez Domnului Judecator pentru a accepta majorarea maririi ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara Gabriela Cristina D Gabriela Cristina D Buna seara! Sunt divortata de 4 ani si,desi fostul sot a fost promovat si i s-a marit salariul, nu am facut nici un demers pana acum pentru majorarea pensiei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alinciprian78 alinciprian78 As avea nevoie de un model cerere pt reducerea pensiei de intretinere, multumesc. stiti daca aceasta actiune de reducere a pensiei alimentare pe motivul ... (vezi toată discuția)