avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate BazilMicu

Activitate BazilMicu

Bună ziua, sub ce formă v-ați organizat firma? Dacă e deja înființată și ați trecut codul CAEN cu succes, cred că mai rămâne doar să încheiați contractul. Dacă nu, cred că pentru înființarea intreprinderii individuale și din ce am citit și a PFA-ului se cere dovada calificării. Un SRL consider că vă absolvă de obligația de a vă dovedi calitatea în fața registrului comerțului și ITM.
Edit: din punctul meu de vedere, contractul dvs. este/va fi de intermediere pentru că veți pune beneficiarii (firmele) în legătură cu terții în vederea încheierii de contracte. Totuși, nu cred că e neapărat relevantă calificarea contractului.
Răspuns la discuția SRL cu mine si..cu mine
Bună ziua, consider că intreprinderea individuală nu poate avea calitatea de asociat in SRL deoarece nu are personalitate juridică. Totuși, puteți încheia contracte (de asociere în participație de ex) între dvs (în calitate persoană fizică și totodată intreprindere individuala) și SRL, obligatoriu in formă scrisă.
Alternativ, nu știu dacă ajută, dar date fiind noile modificări ale legii societăților, cred că ar fi posibilă înființarea unui al doilea SRL care să aibă ca asociați SRL inițial și pe dvs ca persoană fizică.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, încercați o somație cu un bilețel scris și pus pe parbriz sub ștergător. În eventualitatea în care nu se conformează, căutați numărul de telefon de la poliția/poliția locală din localitatea dvs. și apelați sau faceți o vizită în persoană pentru a reclama fapta.
Legea nouă are efectul abrogării tacite a dispozițiilor contrare din legea veche. Cel mai probabil se vor aplica prevederile legii noi iar in măsura în care nu contravin legii noi, și dispozițiile celei vechi, daca nu au fost abrogate expres. Citiți cu atenție actul normativ mai recent.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, din punctul meu de vedere, contractul este de antrepriză, indiferent de cum ați denumit contractul dvs. Antreprenorul realizează lucrarea(obligație de a face) pe riscul său. Puteți invoca răspunderea pt vicii în ceea ce privește calitatea lucrărilor efectuate deja (vedeți 1879 cod civil). Mai puteți cere rezoluțiunea 1872-c). În ceea ce privește sumele avansate, din punctul meu de vedere acestea sunt considerate împrumuturi deoarece antreprenorul nu încheie acte juridice, dacă nu cumva i-ați acordat expres prin mandat dreptul de a achiziționa materiale pt dvs. Verificați dacă actul dvs conține mențiunile de la 2157 cod civil, caz în care poate aveți titlu executoriu si puteți merge la executorul judecătoresc, fără să mai faceți acțiune în instanță în acest sens Nu recomand să intrați în sfera penală momentan și nici să vă descurajați din cauza funcțiilor copiilor cocontractantului.
Răspuns la discuția Acroșare pieton
Bună ziua, din punctul meu de vedere, fapta dvs. NU se încadrează la vătămare corporală din culpă (196-1 Cod Penal). Din moment ce ați anunțat poliția, nu veți răspunde pt părăsirea locului accidentului.