avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate filip2015

Activitate filip2015

Buna ziua.
Va rog un raspuns la urmatoarea problema,
În anul 1978 parintii mei au cumparat de la stat un apartament intr-un bloc și o boxa situata la parterul blocului din față, între garaje. Un loc cu o ușă care nu permite intrarea unei mașini și care nu poate fi folosit ca garaj, dar se află exact intre garaje, Actele pe care ei le detin in momentul de fata sunt:
- titlu de proprietate pentru apartament;
- contractul de construire al apartamentului, în care este trecut la anexe gospodăresti si boxa situată între garaje.Din 1978 pana in prezent nu au platit nimic la Fisc pentru boxa respectivă.
Ce trebuie sa fac pentru ca ei să devină proprietari si pe boxa respectiva? Mi s-a recomandat să cer de la Primarie un certificat de edificare al construcției cu care sa ma duc la cadastru, dar am inteles ca sunt șanse mici sa-l obtin și probabil va trebui sa dau Primaria în judecată.
Am altă soluție?
Multumesc frumos!
1)Soția nu cunoaște venitul meu actual și vrea sa fie sigura ca primește 25%.
Considera ca nu-I dau toață suma și face demersurile necesare astfel încât angajatorul sa-i livreze pensia.
Situația este de toată jena ptr ea, deoarece eu în afară de pensie mai cheltui lunar cu copilul și alți bani pe care nu-I contorizează nimeni!!Copilul este aproape zilnic la mine după terminarea cursurilor.
2 Pe perioada verii, cat stă la mine aproxinativ 1 luna si noi 2 am fost plecați împreună la munte și la mare, banii cheltuiti se pot scădea din pensia alimentara pe luna respectiva?
Mulțumesc!
Eu nu am nici u fel de problemă în a-mi opri angajatorul, însă acesta refuză.
Bună ziua!
Fosta soție dorește sa mă execute silit, astfel încât sa i se livreze direct de către angajator banii de pensie alimentara!!.
1)Pot fi executat silit, în condițiile în care eu am platit integral pensia alimentara, din momentul pronunțării divorțului pana în prezent??
Contabilitatea unde lucrez, mi-a spus ca nu-mi poate opri 25% din venituri!!
Mulțumesc! !





Pe 17 octombrie 2016 am divorțat.
Mulțumesc pentru răspuns!
Bună ziua!
Apartamentul este pe numele părinților mei, luat prin credit, dar o parte din acesta a fost achitat de către noi pe numele lor.
Ce drepturi are fosta soție în urma partajului:
1)Drept de creanta asupra ratelor plătite în timpul căsătoriei de către mine și ea?
Suma respectiva se va indexa cu valoarea anuala a inflației? De când începe sa curgă dreptul de creanta? In 2010 apartamentul a fost achitat. În cei 10 ani nu s-a făcut nici un fel de investiție în casă!
2)Exista posibilitatea ca ea sa poată dobândi în vreun fel 25% din valoarea actuala de piață a imobilului, doar pentru ca a locuit acolo 10 ani.
De ce întreb toate acestea?Pentru ca ea tot trage ca vrea intre 25%-40% din apartament pentru ca am locuit împreună acolo și așa a fost sfătuită sa ceara!
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Nu s-a solicitat pentru perioada anterioară.
În cererea de divorț s-a solicitat doar 1/4 din veniturile nete, fără a se specifica ca acestea să se plătească de la data introducerii actunii de divort (martie).
Vreau să știu dacă este prevăzut undeva în lege, ca odată cu introducerea acțiunii de divorț, pârătul este obligat să plătească pensia alimentară.
Mă repet, judecătorul nu a dispus ca plata pensiei alimentare să fie plătită din martie, nici partea adversă nu a cerut așa ceva, deci plătesc începând cu luna noiembrie!!
Mulțumesc!
Multumesc!
Într-adevăr, partea adversă nu a cerut decât 1/4 din venituri fără a specifica data de la care trebuie plătită.
În cât timp se poate face apel?
Bună seara!
Cererea de divorț a fost înaintată în martie, divorțul s-a terminat, iar acum în noiembrie a ieșit hotărârea civilă.
Întrebare:
- De la ce dată trebuie să plătesc eu pensia alimentară pentru copil? De la data introducerii acțiunii în instanță (luna martie) sau de la data comunicării către părti a hotărârii judecătorești (luna noiembrie)??În hotărâre NU este specificată data de la care trebuie să plătesc, ci:
-pârâtul va plăti pensie de întreținere în favoarea minorului , de 1/4 din veniturile nete obținute, până la vârsta majoratului.
Pe durata procesului am contribuit la întreținerea copilului prin:
plata unor activități extra scolare, haine, achiziția diverselor bunuri pentru copil, pe care mi le-a cerut împreună cu mama lui.