avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate corinachivu

Activitate corinachivu

Buna ziua,
departamentul contabilitate isi muta biroul de la sediul social la un punct de lucru deja declarat. Este necesar sa se faca o instiintare la ANAF, sau alte institutii? precizez ca in certificatul constatator al sediului sunt declarate activitati de birou, iar la sediul social vor ramane restul departamentelor functionale. Insa , avand in vedere vizitele inspectorilor de la Finante la sediul social, ce imi recomandati?
multumesc.
Răspuns la discuția cheltuieli sponsorizare
Impozitul pe profit anual (rd. 44 din decl. 101) este suma inregistrata 691=441( dupa ce am scazut chelt. cu sponsoriarea) ? adica rd. 42 - rd. 43?
Răspuns la discuția cheltuieli sponsorizare
Aceasta suma cu sponsorizarea, care se scade din impozitul pe profit de plata (in situatia descrisa mai sus)cum se evidentiaza in contabilitate?
E corecta inregistrarea in rosu 691=441? pt chelt. de sponsorizare care se scad din impozitul pe profit datorat (in conditiile in care sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri sau nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat )?
Care este procedura inchiderii unei firme-SRL? Ce se intampla cu activele firmei (cladire, auto), in conditiile in care firma nu are datorii de nici un fel; precizez ca firma are un administrator unic.
In cazul in care sunt intrunite conditiile de la art 117, lit.h privind scutirea de impozit pe dividende, persoana juridică străină beneficiară a dividendelor mai trebuie sa prezinte certificat de rezidenta fiscala, sau cu ce documente dovedeste ca intruneste primele 3 conditii prevazute la lit. h art 117?
Răspuns la discuția bunuri cedate cu titlu gratuit
Potrivit punctului 156 alin. (1) din Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aprobate prin OMFP 3055/2009, detinerea, cu orice titlu, de bunuri materiale, precum si efectuarea de operatiuni economice, fara sa fie inregistrate in contabilitate, sunt interzise.
Intrucat clientul care primeste aceste materiale promotionale nu le distribuie mai departe catre un consumator final, acestea ar trebui incluse in activele proprii si sa le evidentize macar extracontabil, cu ajutorul contului 8039 "Alte valori in afara bilantului".
As putea sa ii cer o confirmare a produselor promotionale primite pe o perioada care sa fie de exemplu ianuarie-iunie? Ce pot sa fac daca in decl 394 am declarat facturi cu valoare 0 pt. aceste mat. Promotinale, iar clientul nu le-a inregistrat. Depun rectificativa la 394, eliminand aceste facturi?
Multumesc pt. raspunsuri.
Discuție punct de lucru
Existenta unui contract de chirie spatiu si a facturii pt. chirie sunt conditii sufieciente pentru declararea punctului de lucru?
Pentru produsele acordate gratuit clientului (la achiztionarea altor produse) am intocmit factura cu valoare 0. Clientul refuza factura si doreste aviz de insotire.
Cum sa rezolv problema in conditiile in care programul de contabilitate nu imi permite emiterea avizului cu valoare 0
Am depus decl. 101 si situatiile financiare pt. 2010 , si am constatat ca impozitul pe profit declarat si platit este mai mare cu 10.000 ron, pt. ca nu am scazut din impozit ul datorat valoarea unor chelt. de sponsorizare. Pot sa depun rectificativa la 101, sa fac corectia in contabilitate 117=441 -10.000 , si sa cer compensarea impozitului pe profit platit in plus cu alte obligatii la bugetul de stat?
multumesc.