avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate ady2008ady

Activitate ady2008ady

Răspuns la discuția Contract nul, lipsa fisa medicala
Mulțumesc pentru raspuns.
Nulitatea nu a fost constata de ambele părți, nu am știut de aceasta lege. Nu cred că ambele părți vor cadea de comun acord cu aceasta nulitate. In cazul acesta, dacă voi fi dat în judecată pentru recuperarea prejudiciului legat de aceste "cursuri", judecătorul poate constata nulitatea contractului și astfel să nu plătesc acele cursuri?



Cornel Vasile a scris:

A constatat cineva nulitatea c.i.m.?

Art.57 C.mun.
....
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
(7) Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.

Buna ziua. Am următoarea problema: sunt angajat la o firma cu contract dar nu am făcută fisa medicala. Conform legii, contractul este considerat nul fara această fișă. La contractul respectiv am încheiate și 1 adițional precum că daca plec din firma in mai puțin de 2 ani trebuie să plătesc cursurile de formare profesiiioala pe care le-am făcut în firma. Cursuri care au fost de câteva ore și care a fost evaluat la mii de euro! Întrebarea mea este: trebuie să plătesc aceste cursuri dacă Contractul este nul? Adiționalele sunt legale dacă contractul este nul? Mulțumesc anticipat.
Buna ziua,

Am o nedumerire si sper ca ma puteti ajuta.
Am platit taxa de prima inmatriculare in martie 2008, in valoare de 5400 lei. In acelasi an, cred ca in iulie, a intrat in vigoare o alta varianta de taxa de inmatriculare ( cred ca taxa de poluare) prin care mi s-a recalculat taxa platita anterior si prin care mi s-a returnat o parte din bani (2800 lei).
Anul trecut, in octombrie, am depus dosarul pentru a mi se restitui taxa auto din 2008. Nu mai aveam chitanta, si am facut si o cerere pentru ca cei de la ANAF sa o gaseasca in baza de date. Mi-au gasit chitanta cu taxa in valoare de 5500 lei. Cand le-am explicat ca mi s-a recalculat taxa si ca mi s-au restituit o parte din bani, ei nu au gasit nimic in baza de date.
In situatia asta, am depus dosarul cu taxa platita initial, de 5500 lei.
In cazul asta, mai pot recupera diferenta de bani? Nu am nici o dovada (chitanta) precum ca mi s-a recalculat taxa si am primit o parte din bani in 2008.
Va multumesc anticipat.
Salutare!
Doresc sa stiu daca s-a mai lovit cineva de aceasta problema:
Am aplicat si eu pentru un credit Prima Casa acum o luna. Toate bune si frumoase pana la un anumit punct. Am depus dosarul complet la banca pentru a fi trimis mai departe la Fond. Cand am cerut la notar un extras de carte funciara pt informare mi-a spus ca e posibil sa-mi ceara si banca un certificat de nomenclatura stradala pentru confirmarea adresei apartamentului cu pricina. Am scos zilele astea certificatul asta si surpriza: difera denumirea cartierului in care este situat blocul. In actul de proprietate apare Micro 14, dar in acest certificat apare cartierul Aurel Vlaicu ca fiind cel in care se afla blocul. In rest, adresa a ramas aceeasi (strada, bloc, etc), doar denumirea cartierului fiind diferit. Intrebarea mea este: este posibil ca cei de la fond sa imi returneze dosarul pe motivul asta si sa imi ceara un nou extras CF cu adresa actualizata? Cei de la banca nu mi-au cerut acel certificat, au zis ca il trimit asa ei...dar notarul mi-a zis ca aproape sigur va fi returnat de la Fond.
Multumesc
Multumesc frumos pentru raspuns.
Am recurs la imprumut pentru ca asa a fost conventia in familie. Mai am o sora si am hotarat de comun acord ca cel care cumpara apartamentul sa de-a celuilalt jumatate din pretul tranzactionat, astfel toata lumea este multumita. Deci din raspunsul dvs. inteleg ca nu e nici o problema
Buna ziua,

Doresc sa cumpar apartamentul parintilor prin programul Prima Casa. Am depus toate actele financiare si juridice la banca, iar evaluarea apartamentului a iesit la suma de 140.000 ron. Parintii mei doresc sa imi vanda apartamentul cu doar 105.000 ron (100.000 este suma pe care doresc sa o imprumut de la banca, iar restul de 5% este avansul). Se poate face tranzactia la aceasta valoare (105.000 ron) chiar daca este mai mica decat suma stabilita de evaluator? Urmeaza sa fac Antecontractul si nu stiu cum sa procedez: sa trecem in antecontract ca am platit acei 5% avans si ramane pretul de tranzactionare de 105.000 ron sau sa stabilim de comun acord, eu si parintii ca am platit un avans de 400.000 ron (diferenta pana la 140.000 ron)?
Va multumesc anticipat pt. raspuns / - uri