avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract nul, lipsa fisa medicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract nul, lipsa fisa medicala

Buna ziua. Am următoarea problema: sunt angajat la o firma cu contract dar nu am făcută fisa medicala. Conform legii, contractul este considerat nul fara această fișă. La contractul respectiv am încheiate și 1 adițional precum că daca plec din firma in mai puțin de 2 ani trebuie să plătesc cursurile de formare profesiiioala pe care le-am făcut în firma. Cursuri care au fost de câteva ore și care a fost evaluat la mii de euro! Întrebarea mea este: trebuie să plătesc aceste cursuri dacă Contractul este nul? Adiționalele sunt legale dacă contractul este nul? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 29 Aprilie 2022
A constatat cineva nulitatea c.i.m.?

Art.57 C.mun.
....
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
(7) Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pentru raspuns.
Nulitatea nu a fost constata de ambele părți, nu am știut de aceasta lege. Nu cred că ambele părți vor cadea de comun acord cu aceasta nulitate. In cazul acesta, dacă voi fi dat în judecată pentru recuperarea prejudiciului legat de aceste "cursuri", judecătorul poate constata nulitatea contractului și astfel să nu plătesc acele cursuri?

Cornel Vasile a scris:

A constatat cineva nulitatea c.i.m.?

Art.57 C.mun.
....
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
(7) Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.

Da, judecătorul poate constata nulitatea contractului ... situație in care nu veți mai plati acea sumă.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme contract de munca miha859 miha859 Buna seara, am mai multe intrebari legate de contractul meu de munca, care nu cred ca este tocmai legal... 1. Nu am fisa de post, desi am inteles ca este ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de munca simcroitoru simcroitoru buna ziua doresc sa va adresez o intrebare: in ce caz se poate anula un contract de munca, semnat de ambele parti , inregistrat si care a fost anulat inainte ... (vezi toată discuția)
Semnarea contractului silviu35 silviu35 AM semnat contractul pe perioada nedeterminata cu functia de gradinar nu am facut fisa medicala mia cerut copie dupa buletin si nu am semnat protectia ... (vezi toată discuția)