avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate alexbowwow

Activitate alexbowwow

am un dosar la banca pentru un credit ipotecar, iar cei de la juridic imi cer pentru finalizarea opiniei un extras de carte funciara in care sa fie mentionata doar suprafata in mp a apartamentului, fara acele cote.
am atasat si un link: [ link extern ]

cei de la juridic vor sa nu mai apara in extras acele casute cu "cote parti comune" si "cote teren" vor doar sa apara suprafata in mp adica doar casutele cu "suprafata construita" si "suprafata utila".

e posibil asa ceva? din cate stiu acela e modelul standard de extras de cf adica cu tot cu acele cote si nu fara cum imi cer ei?
pentru un credit ipotecar, cei de la juridic imi cer sa le aduc un extras de carte funciara al apartamentului pe care doresc sa il achizitionez in care sa fie mentionata doar suprafata in mp, fara acele cote procentuale care se regasesc langa coloana cu suprafata in mp.
exista un astfel de extras? din cate stiu si din cate am vazut si la alti colegi care si-au cumparat apartamente toate extrasele de cf au mentionate pe ele atat cati mp are apartamentul cat si cota(de ex.932/10000).
exista extras de cf fara aceasta cota?
am o intrebare: daca in antecontract e mentionat urmatorul lucru: "cumparatorul trebuie sa achite toate comisioanele de transfer ale bancii pentru ca vanzatorul sa isi primeasca suma integral" inseamna ca eu trebuie sa ii platesc si comisionul de retragere de la ghiseu?
daca nu ii platesc niciun comision ce se intampla?
am semnat saptamana aceasta un antecontract pentru un apartament care urmeaza sa il cumpar prin credit ipotecar.
in antecontract era mentionat ca beneficiez de TVA 5% daca nu am avut/nu am in proprietate o locuinta pe care sa o fi achizitionat cu TVA 5%.
notarul m-a pus sa semnez si o declaratie separat de antecontract in care era mentionat acelasi lucru ca mai sus.

intrebarea mea e: daca acum 2-3 ani bunica mea mi-a facut act de donatie cu abitatie viagera pentru locuinta ei , acest act intra in conflict cu acea declaratie cu 5% TVA? eu ma gandesc ca nu, din moment ce e act de donatie si nu de vanzare-cumparare, iar la lege zice clar ca nu trebuie sa fi achizitionat locuinta, deci achizitie=cumparare, nu donatie sau mostenire.