avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza antecontract credit ipotecar (nu credit prima ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza antecontract credit ipotecar (nu credit prima casa)

am semnat saptamana aceasta un antecontract pentru un apartament care urmeaza sa il cumpar prin credit ipotecar.
in antecontract era mentionat ca beneficiez de TVA 5% daca nu am avut/nu am in proprietate o locuinta pe care sa o fi achizitionat cu TVA 5%.
notarul m-a pus sa semnez si o declaratie separat de antecontract in care era mentionat acelasi lucru ca mai sus.

intrebarea mea e: daca acum 2-3 ani bunica mea mi-a facut act de donatie cu abitatie viagera pentru locuinta ei , acest act intra in conflict cu acea declaratie cu 5% TVA? eu ma gandesc ca nu, din moment ce e act de donatie si nu de vanzare-cumparare, iar la lege zice clar ca nu trebuie sa fi achizitionat locuinta, deci achizitie=cumparare, nu donatie sau mostenire.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:45, 13 Septembrie 2015
nu ati achizitionat, ati primit o donatie, ati dat o declaratie conforma cu adevarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe la a doua locuinta in proprietate crisnica crisnica Buna ziua, Am si eu o situatie; Tata a primit prin mostenire de la bunica o locuinta, in dec 2014. Acum a semnat un antecontract pentru un ap in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare !! claudlu claudlu buna ziua. am o mare problema si am nevoie urgent de sfatul sau parerea cuiva. in urma cu 1 an si ceva tataia, mi-a facut un contract de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala in contract de vanzare cumparare bogdanmr bogdanmr Buna ziua. Intampin urmatoarea situatie pentru care va solicit opinia: Detin un apartament achizitionat prin contract de vanzare cumparare. In acest ... (vezi toată discuția)