avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Activitate adivro2

Activitate adivro2

Răspuns la discuția Avans imobil
trifugabriel a scris:

Atentie mare, sfatul meu,
Nu va hazardati sa incheiati acte de o asemenea valoare si importanta fara a beneficia de asistenta avocatiala atat la incheierea anecontractului cat si la incheierea contractului, cu convingerea ca notarul stie ce face . (Notaru face ce face si avocatul le desface)
Cu privire la olbigatiele la care spuneti ca s-a angajat cumparatorul fata de agentia imobiliara, e treaba dumnealui. Important este ca dvs. sa nu va fi obligat fata de agentie . Cu toate acestea , nerespectarea contractului cu agentia imobiliara nu afecteaza valabilitatea contractului dvs. de vanzare -cumparare. Este un alt contract cu privire la alte obligatii si anume, plata comisionului in schimbul serviciului de intermediere. Agentia poate cere executarea contractului intrucat partea adversa nu si-a executat obligartia.


Am inteles asta si bineinteles nu ezit a apela la serviciile unui avocat in aceasta speta. Ceea ce incerc este sa ma dumiresc cu privire la ce riscuri sunt pentru ambele parti intrucat si eu doresc a vinde si cumparatorul a cumpara. Ideea intrebarii mele era daca pot face un altfel de act ce ne linisteste pe amandoi (astfel incat eu sa incasez avansul iar el sa aibe siguranta ca ii vand imobilul) urmand ca dupa expirarea termenului sa perfectam un ante-contract in forma autentica.

Nu prea am inteles al doilea post.

Va multumesc.
Discuție Avans imobil
Buna seara,

Am o oarecare problema pe care sper sa o depasesc cu ajutorul dumneavoastra.
Caz clar: Vand un imobil. Imobilul in cauza a fost dat spre vanzare prin intermediul unei agentii imobiliare (eu nu am niciun act semnat cu acestia). Respectiva agentie, in momentul in care aducea un client pentru vizionare intocmea un contract cu acestia conform caruia ei se obliga, daca doresc a cumpara imobilul vizionat, sa plateasca un comision agentiei.

Acum, clientul multumit si dornic de a-mi cumpara imobilul insa nu doreste nici in ruptul capului a plati acel comision (nici eu nu vreau sa platesc in locul sau). Contractul dintre dansul si agentie are un termen si in el exista clauze conform carora agentia poate contesta in instanta cvc-ul.

Dansul doreste a-mi plati un avans pentru a se asigura ca-i voi vinde lui acel imobil. Exista vreo modalitate de a perfecta un act (altul decat un antecontract), inaintea respectivului termen fara pericol pentru ambele parti?

Multumesc anticipat,
Adiran Vasile
Buna ziua,

In data de 01.08 a.c. am circulat cu autoturismul fara a avea actele asupra mea (nici pe alte mele nici ale masinii, uitate acasa na #-o). Am fost oprit de catre un Agent pe DN39 (in dreptul localitatii Neptun).

S-a intocmit un proces verbal, amenda 360-400 RON (180 in 48 de ore) pe care eu as cam dori sa o contest.
Articolele invocate sunt 44(2) din OUG 195/2002 sanctionat prin 99(2) si art. 147(1) din HG 1391/06 (cred ca asa scrie dar n-am auzit de ea).

Problema mea este ca pe PV este bifata casuta cu avertisment si nu amenda iar la casuta "confiscare" imi apare "conf. cu art. 108 (1) lit. a pct 7 OUT 195/05" (motivul ofocial pentru care m-a oprit fiind circulatia fara luminile de intalnire .. desi erau puse).


Exista vreo sansa de castig daca as cere anularea PV-ului sau macar transformarea sa in ceea ce scrie .. avertisment (fara sa platesc) ..?

Multumesc in avans.
irinamayer a scris:

Avand in vedere ca ati mandatat pe cineva cu pregatirea si inchierea contractului de vanzare-cumparare si atata timp cat acest mandat nu a fost revocat puteti sa-l dati in judecata pe mandatat si sa-,l obligati sa-si execute mandatul sub sanctiunea de daune cominatorii.


Ce am inteles eu de la reprezentatul acelei societati este ca ei nu pot pregati toate actele fara o noua procura, de data asta pentru alta persoana reprezentand firma.

Desigur, mostenitorii fiind din zone diferite si mai ales batrani, inseamna sa se deplaseze de la Pitesti, Iasi catre Constanta doar pentru a semna o noua procura pentru ca persoana careia i-am dat noi procura s-a certat cu patronul si nu doreste sa-l ajute. Deranj/deplasare ce din punctul meu de vedere ar trebui suportat de catre societate. Nicaieri in vreo procura/ante-contract nu scrie ca trebuie sa-i eliberez n procuri si ca mostenitorii (90% >60 ani) sa se deplaseze de fiecare data cand doreste firma o noua procura.

Acum, daca de exemplu noi nu dam aceasta noua procura firmei iar ei nu pot termina la timp documentatia pentru actul final .. ce se intampla? Se considera ca am refuzat noi si trebuie sa platim de 3 ori pretul? Sau se considera ca promitentii cumparatori nu si-au respectat obligatia de a pregati actele finale si pierd avansul platit?
Buna ziua,

In speranta ca ma voi lamuri cu ajutorul dumneavoastra va prezint un caz.

Pe data de 25 aprilie 2008, impreuna cu mai multi mosternitori, ne-am hotarat sa vindem un teren. Cumparatorul nu a tinut pentru un ante-contract de vanzare-cumparate, el fiind un intermediar si astfel am facut o procura notariala, in urma careia noi am primit banii stabiliti, prin care l-am investit sa vanda terenul unei societati, sa faca documentatia necesara, etc.

Pe data de 16 iulie 2008, persoana mandatata de noi sa vanda acel teren, a facut un ante-contract cu acea societate, ante-contract cu urmatoarele clauze:

"Subscrisa S.C. ... S.R.L. .... declara ca in situatia in care va refuza incheierea contractului de vanzare-cumparare privind terenul descirs in cuprinsul prezentului act, consimte de piarda intreaga suma ce a achitat-o azi, data incheierii prezentului antecontract.
Totodata, societatea cumparatoare promitenta, prin mandatarul sau, se obliga sa intreprinda toate demersurile necesare pentru pregatirea si obtinerea documentatiei in vederea instrainarii terenului de mai sus si anume sa suporte integral toate cheltuielile privind obtinerea, ridicarea si elaborarea schitelor plan inscrise cu numar cadastral, inregistrarea terenului in rolul fiscal, intabularea ..... (toate cele).
In cazul refuzului de perfectare a actului de vanzare-cumparare de catre vanzatorii promitenti, noi, partile contractate, suntem de acord ca acestia sa restituie catre socitatea noastra cumparatoare promitenta triplul pretului primit.

Noi partile contractante, ne obligam sa incheiem si sa semnam contractul de vanzare-cumparare in forma autentica la .... in termen de maxim 1(un) an de zile de la data semnarii prezentului inscris"

OK. Acestea fiind spuse, va prezint nelamurirea mea. Persoana careia noi, vanzatorii, i-am dat procura sa vanda terenul nu mai lucreaza in societatea respectiva si nici nu doreste din cate am inteles sa-i ajute sa faca aceasta tranzactie (ea avand procura si nu societatea pentru a pregati actele pentru vanzare). Acum, societatea ne cere o alta serie de procuri pentru a continua documentatia cu amenintarea trimiterii in judecata daca refuzam, desi noi nu am discutat niciodata pana acum 4-5 zile.

Daca noi refuzam sa dam acea procura si trece termenul de 16 iulie 2009 (acel an) ce se intampla?


Va multumesc anticipat,
Adrian
As dori sa stiu daca seful meu ma poate obliga la ore suplimentare. In luna decembrie a acestui an in firma s-a lucrat la foc continuu. Se lucrau 9 ore pe zi (1 ora pauza obligatoriu chiar daca nu o primeai) + sambetele si duminicile (sambata 9 ore/zi - 1 pauza, dumincia 7 ore/zi - 1 pauza). Dupa ce am anuntat in prealabil ca doresc ca in data de 28 decembrie (vineri) sa-mi iau concediu - cerere respinsa si ca nu sunt dispus sa fac ore suplimentare pe 29, 30 (Sambata si Duminca), pe 31 fiind liber, am fost anuntat ca, pe in baza a 3 absente nemotivate (vineri, sambata si duminica), conform R.I. mi se va deface contractul de munca (individual). Are angajatorul acest drept? Apoi.. oricum intentionez sa-mi dau demisia.. pot solicita ca durata preavizului sa fie micsorata cu orele suplimentare deja facute in luna Decembrie?

Multumesc,