avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate lidiaddd

Activitate lidiaddd

Buna seara!
Va rog o intrebare referitor la somaj.
Primesc somaj de 6 luni si am primit o oferta de job dar nu sunt foarte sigura ca o sa fac fata dar imi doresc sa incerc.Ar mai trebui sa primesc inca 6 luni de somaj.Daca inchei contract iar dupa o luna ,nu ma descurc si angajatorul ma concediaza , eu mai pot beneficia de diferenta de 6 luni de indemnizatie somaj?
Unde trebuie sa solicite notarul?El nu stie acest lucru?
Le a spus succesorilor sa aduca aceasta hotarare desi i a spus ca nu o au!
La ce ini este necesara?

georgiana.td a scris:

Să solicite notarul un extras cu mentiuni de pe actul de căsătorie al defunctei sa de pe actul de naștere. Doar el poate face asta.

Buna ziua!
Va rog un sfat juridic,subiect succesiune apartament!
Decedata care detine cu al doilea sot un apartament pe care l a obtinut inaintea casatoriei prin demolarea unei locuinte cu peste 50ani in urma!Din prima casatorie are un baiat, divortata fiind de fostul sot de peste45 ani!
Dupa deces actualul sot si fiul rezultat din aceasta casatorie deschid succesiune!Primul baiat doreste sa so exprime renuntarea la partea lui ce i revine din apartament el crescut fiind de tata care la randul lui a decedat cu multi ani in urma!La succesiune fiului si celui de al doilea sot i au cerut hotararea de divort care a avut loc acum aprox 50 ani!
Evident ca nu o au!Cum se poate rezolva aceasta problema?



CHKa a scris:

Cine este omul de afaceri influent si de nationalitate straina ? angajatorul sau proprietarul spatiului ?

Proprietarul spatiului!
Buna ziua!
Doresc ajutorul in urmatoarea speta:
Angajat de peste 12ani vachime intr o firma care functioneaza intr un spatiu inchiriat !
Atat angajatul cat si angajatorul iubitori de animale!Fiind o zona deschisa undeva intr o zona industriala cu mai multe spatii inevitabil apar caini maidanezi!Unii chiar din anumite incinte !
Angajatul hraneste din cand in cand aceste animale iar angajatorul este de acord ba chiar contribuie la hranirea lor!La un momentdat apar si cei care urasc cainii,se plang de prezenta lor desi acestia niciodata nu au muscat pe nimeni!Evident ca incep actiunile Aspa ,unii caini sunt ridicati,raman catele care se inmultesc iar cainii nu dispar in totalitate!
Cei care i urasc reclama la proprietarul spatiilor inchiriate si el la fel ca si ei o persoana care uraste cainii si recurge la amenintari, desi patronul persoanei angajate incearca sa i explice ca angajatul lui nu face decat sa nu i lase infometati,ca a sterilizat una dintre catele,ca a salvat pui pe care i a dus la ong uri acesta sustine in continuare ca angajatul este de vina pt prezenta lor in zona !Intr una din zile angajatul este filmat si pozat cum hranea cainii,aceste materiale ajung la angajator cu amenintarea ca ori il da afara pe angajat ori i se reziliaza contractul de inchiriere!
Angajatorul cedeaza acestui santaj i i spune angajatului ca i pare rau dar prezenta lui in cadrul firmei si in zona va fi limitata!Angajatul este de acord sa ramana acasa pt a nu crea probleme angajatorului si primeste decizie de restructurare post!
Vin si va intreb daca angajatul trebuie sa lase lucrurile asa sau legal poate face ceva impotriva acestui om de afaceri influent si de nationalitate straina!
Multumesc!
Asociatie de proprietari a unui bloc vechi ,contracteaza o firma de constructii cu alpinisti care sa decoperteze si sa repare zonele de pe fatada deoarece periodic bucati din zidarie se desprindeau si puneau in pericol pietonii.
La parterul blocului functioneaza o firma care are o reclama luminoasa.Patronul acestei firme contacteaza presedintele blocului si i i spune ca in timpul lucrarilor s a desprins o bucata de zidarie care i a spart o litera la reclama.Paguba este de 500lei atat a estimat acesta si cere asociatiei sa i opreasca constructorului aceasta suma din banii care urmeaza a fi platiti pentru lucrarile efectuate,altfel va da in judecata Asociatia de proprietari.
Constructorul spune ca nu stie daca intradevar litera a fost sparta in timpul lucrarilor dar este de acord sa o repare ,la modul sa o lipeasca, in niciun caz sa i plateasca proprietarului de spatiu suma care o cere.
Sfatul dvs juridic va rog, ce ar trebui sa faca asociatia de proprietari in acest caz in raport cu pagubitul si cu firma de constructii?
Va multumesc.
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,

Va rog daca imi puteti da un raspuns pentru urmatoarea situatie:
Proprietarul unui apartament ,are un fiu si se recasatoreste cu o alta femeie.Acest lucru se intampla acum aprox 25ani.
In urma casatoriei apare inca un fiu, dupa care la interval de cativa ani proprietarul moare!Primul fiu se muta din domiciliu in care a crescut ,iar mama vitrega i i ofera o suma de bani care considera ea ca e partea lui din casa.I i trimite acea suma cu mandat postal.Fiul avea in jur de 20ani si nu si mai aminteste daca a semnat vreun act isi aminteste doar ca a acceptat acea suma fiindca locuia cu chirie si nici nu avea o relatie foarte buna cu mama vitrega.
.Zilele acestea fiul defunctului primeste un telefon prin care mama vitrega i i cere sa vina sa semneze intabularea apartamentului fiindca vrea sa treaca casa pe numele fiului ei.
Intrebarea este, de ce este nevoie de semnatura fiului defunctului pentru intabulare daca acestuia i au fost trimisi acei bani?

Multumesc
Multumesc pentru raspuns!

Va multumesc foarte mult pentru raspuns!