avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari a unui bloc vechi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari a unui bloc vechi ,contracteaza o firma ...

Asociatie de proprietari a unui bloc vechi ,contracteaza o firma de constructii cu alpinisti care sa decoperteze si sa repare zonele de pe fatada deoarece periodic bucati din zidarie se desprindeau si puneau in pericol pietonii.
La parterul blocului functioneaza o firma care are o reclama luminoasa.Patronul acestei firme contacteaza presedintele blocului si i i spune ca in timpul lucrarilor s a desprins o bucata de zidarie care i a spart o litera la reclama.Paguba este de 500lei atat a estimat acesta si cere asociatiei sa i opreasca constructorului aceasta suma din banii care urmeaza a fi platiti pentru lucrarile efectuate,altfel va da in judecata Asociatia de proprietari.
Constructorul spune ca nu stie daca intradevar litera a fost sparta in timpul lucrarilor dar este de acord sa o repare ,la modul sa o lipeasca, in niciun caz sa i plateasca proprietarului de spatiu suma care o cere.
Sfatul dvs juridic va rog, ce ar trebui sa faca asociatia de proprietari in acest caz in raport cu pagubitul si cu firma de constructii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:18, 28 Octombrie 2022
Este litigiu intre 2 persoane juridice
Asociatia de proprietari nu este responsabila sa se implice in solutionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparaþiile la faþada unui bloc se achitã de cãtre asociaþie, sau de cãtre proprietarul apartamentului din dreptul defecþiunii? stefanhancu stefanhancu Sunt proprietarul unui apartament. De pe marginea balconului acestuia ameninţa să se desprindă o bucată de beton de circa 50kg, aflată într-o poziţie ... (vezi toată discuția)
Despagubire avarie autoturism nety2014 nety2014 De pe fatada unui balcon a cazut tencuiala si a spart luneta unui autoturism parcat la 1 m de imobil (distanta de 1 m este betonata pe aici circuland des si ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada apartament etaj 4 odishor odishor Supun atentiei dvs o situatie pentru care am nevoie de un sfat.Locuiesc la etajul 4 al unui bloc de 4 etaje si bucati mari de tencuiala s-au desprins de pe ... (vezi toată discuția)