avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog daca imi puteti da un raspuns pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog daca imi puteti da un raspuns pentru urmatoarea ...

Buna ziua,

Va rog daca imi puteti da un raspuns pentru urmatoarea situatie:
Proprietarul unui apartament ,are un fiu si se recasatoreste cu o alta femeie.Acest lucru se intampla acum aprox 25ani.
In urma casatoriei apare inca un fiu, dupa care la interval de cativa ani proprietarul moare!Primul fiu se muta din domiciliu in care a crescut ,iar mama vitrega i i ofera o suma de bani care considera ea ca e partea lui din casa.I i trimite acea suma cu mandat postal.Fiul avea in jur de 20ani si nu si mai aminteste daca a semnat vreun act isi aminteste doar ca a acceptat acea suma fiindca locuia cu chirie si nici nu avea o relatie foarte buna cu mama vitrega.
.Zilele acestea fiul defunctului primeste un telefon prin care mama vitrega i i cere sa vina sa semneze intabularea apartamentului fiindca vrea sa treaca casa pe numele fiului ei.
Intrebarea este, de ce este nevoie de semnatura fiului defunctului pentru intabulare daca acestuia i au fost trimisi acei bani?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: lidiaddd , utilizator 16:49, 19 Mai 2022
Nu exista asa ceva, sa semneze intabularea. Fiul din prima casatorie impreuna cu fratele sau de tata si cea de-a doua sotie a tatalui sunt mostenitorii tatalui. Faptul ca i s-au trimis atunci niste bani nu inseamna ca l-a "dezmostenit" cineva si nici ca a renuntat la vreo mostenire. Doamna sotie probabil ca vrea sa il duca la notar sa semneze ca renunta la mostenirea tatalui, ca probabil acum s-a trezit sa dezbata succesiunea, ca o bate la cap fiul ei sa ii lase apartamentul (stie el ce stie). Deci fiul din prima casatorie sa se uite bine la ace semneaza si sa mearga cu avocat.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor- probleme in obtinerea lui images images Am probleme cu obtinerea unui certificat de mostenitor in urma decesului tatalui vitreg al mamei mele. Am fost la notari si acestia ma plimba pe drumuri, ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dezmoșteni unicul fiu? Marinescu D. Marinescu D. Cum pot dezmoșteni unicul fiu adult, alcoolic( orfan de mamă de la 4 ani), crescut și întreținut de mine și actuala sotie ( căsătorit la vârsta de 4 ... (vezi toată discuția)