Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsul rapid.
Este obligatoriu sa platesc prin ordin de plata. Ce as putea face ? As putea ca pe ordinul de plata sa pun datele de PFA si contul personal ? Sau e obligatoriu ca datele de identificare de pe ordinul de plata sa coincida cu cele ale contului bancar ?
Am primit o factura de la cineva in care sunt puse datele mele de PFA.
Problema este ca eu nu am un cont bancar pe PFA ci pe persoana fizica.
E vreo problema daca emit un ordin de plata ca Persoana Fizica pentru respectiva factura ??? Pentru a emite ordinul de plata trebuie sa am suma de pe factura in cont ?
Am primit de la firma pentru care prestez servicii o adeverinta pe care sa o depun la fisc in care este specificat ca activitatea mea este dependenta si ca firma va plati taxele (impozit, somaj, contributia la sanatate, etc) in locul meu. In acesta adeverinta se face referire la Ordonanta de urgenta 58/2010.
Am urmatoarele nelamuriri:
1. este legal/posibil ca firma sa plateasca in locul meu taxele ? Eu doar emit o factura cu brutul in fiecare luna, ei platesc taxele si dupa imi livreaza mie ce a ramas.
2. cei de la Reg. Comertului cand am ridicat actele mi-au zis sa ma inregistrez la Fisc doar daca sunt platitor de TVA. Asadar eu sunt sau nu platitor de TVA ? Indifirent daca sunt sau nu trebuie sa ma inscriu la fisc ?
3. pot utiliza contul bancar personal pentru a incasa banii de la respectiva firma sau trebuie un cont facut pe PFA ?
4. Ce registre am nevoie pentru a tine evidenta la un PFA? E necesar sa le inregistrez la fisc ?
Mi s-a oferit posibilitatea sa ma angajez prin PFA. Salariul pe care mi l-a propus firma este de 2.000 RON pe luna. Vreau sa stiu, tinand cont de prevederile din noul cod fiscal, cat o sa trebuiasca sa platesc la stat taxe ? Totodata, PFA va fi inregistrat la adresa parintilor mei, unde locuiesc si eu, exista riscul sa creasca impozitul cu 1000% asa cum am vazut pe alte site-uri ??
Atunci cand se calculeaza cele 60 de zile necesare inscrierii in evidenta agentiei de ocupare de ce se tine cont ?
Situatia mea este urmatoarea, eu am sustinut licenta in aceasta vara si am fost sa-mi depun dosarul pentru a intra in evidenta ca si \"cautator de munca\". Pe adeverinta mea scrie doar data cand am sustinut licenta, nu zice nimic de alte date, precum cea de absolvire. Respetiva doamna de acolo mi-a zis ca numarul de 60 de zile se va calcula atunci cand o sa vin sa depun dosarul pentru indemnizatia de somaj.
Atunci cand se calculeaza cele 60 de zile se ia in considerarea si perioada de practica pentru diploma de licenta ?
Eu am avut 4 saptamani practica pentru lucrarea de licenta in care am luat bursa de la facultate.
Perioada de practica a licentei a luat sfarsit in data de 26.06, iar sesiunea de examene(semestrul 2) a luat sfarsit in 31.05. Pentru respetiva perioada de practica am primit nota.
Intreb acest lucru deoarece daca se ia in considerare data de 31.05 (sesiunea de examene pentru semestrul 2) depasesc cele 60 de zile.
Asadar care va fi data de la care se va calcula 31.05 , 26.06 sau data licentei ??
In plus vreau sa stiu cum o sa calculeze ei cele 60 zile daca pe adeverinta mea scrie doar data licentei.