avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ordin de plata - ajutor/urgent
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ordin de plata - ajutor/urgent

Salut,

Am primit o factura de la cineva in care sunt puse datele mele de PFA.
Problema este ca eu nu am un cont bancar pe PFA ci pe persoana fizica.
E vreo problema daca emit un ordin de plata ca Persoana Fizica pentru respectiva factura ??? Pentru a emite ordinul de plata trebuie sa am suma de pe factura in cont ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:06, 31 Martie 2016
Daca nu aveti cont bancar si furnizorul este departe, puteti face plata facturii direct la casieria bancii unde are cont acesta, trimiteti banii prin posta sau alte forme de plata.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsul rapid.
Este obligatoriu sa platesc prin ordin de plata. Ce as putea face ? As putea ca pe ordinul de plata sa pun datele de PFA si contul personal ? Sau e obligatoriu ca datele de identificare de pe ordinul de plata sa coincida cu cele ale contului bancar ?
Daca puneti datele P.F.A. si contul personal, n-o sa va accepte banca O.P. Cel mult, puteti trece datele personale (nume, C.N.P. si I.B.A.N.) si la explicatii ce platiti: factura nr., din data, pentru P.F.A.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar intreprindere individuala nixman nixman Salutare! De astazi sunt titularul unei intreprinderi individuale.Intrebare: Pot folosi un cont deschis la o banca pe numele meu acum 1 an? sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Fond de rulent si de penalitati Osanca Osanca Buna dimineata, va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa fie tinuti banii incasati din penalitati si fondul de rulment intr-o asociatie de proprietari? Daca ... (vezi toată discuția)
Lamurire incasare pfa Ionut70 Ionut70 Buna seara. Am un PFA ca si producator si vand si online. Pe site-ul magazinul on-line e trecut contul personal (nu cel de PFA) de la banca unde pot face ... (vezi toată discuția)