avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate Consilier Juridic

Activitate Consilier Juridic

Răspuns la discuția Cumparare teren
Ati spus ca exista un frate decedat si ca acesta are 4 copii stabiliti fiecare in alte colturi ale lumii.
Răspuns la discuția reintegrare functionar public
Se poate pune in aplicare hotararea definitiva prin nerecurare, iar in situatia in care nu sunteti reintergrat in functia anterioara puteti pune in executare sentinta fara nicio problema.
Răspuns la discuția Cumparare teren
Interesati-va daca cei patru copii au acceptat succesiunea. In situatia in care copiii au ramas straini de succesiune prin neacceptarea in teremenul legal, dvs puteti cumpara fara nicio problema imobilul respectiv.
Da asa este imi cer scuze pentru eroare. Cel mai bine este sa va adresati executorului pentru explicatii.
Discutati cu executorul si vedeti ce s-a intamplat. Potrivit codului de procedura civila executarea silita se suspenda la cererea creditorului. Este posibil ca fostul sot sa fi facut o cerere de suspendere a executarii silite. Motivele le aflati de la executor.
Răspuns la discuția Prescrierea unei datorii
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data ultimei rate achitate adica din iulie 2012. Asadar termenul se prescriere s-a implinit in iulie 2015.

Art. 45 alin. 1 vechiul cod de procedura civila.
"Creditorii urmaritori sau intervenienti nu pot sa adjudece bunurile oferite spre vanzare la o valoare mai mica de 75% din pretul de pornire a primei licitatii."


Art 845 noul cod de procedura civila
"(9) Daca nu se ofera nici pretul minim prevazut la alin. (8), licitatia se va amana la un alt termen, pentru care se vor indeplini din nou formalitatile de publicitate prevazute de art. 762. La acest termen, care nu poate fi mai lung de 20 de zile de la data primei licitatii, licitatia va incepe de la 50% din pretul initial prevazut in publicatii sau anunturi. Daca nu se va obtine nici acest pret, bunurile vor fi vandute, la acelasi termen, la cel mai mare pret oferit, chiar si atunci cand la licitatie s-a prezentat un singur ofertant.
(10) In toate cazurile, la pret egal, va fi preferat cel care are un drept de preemptiune asupra bunului urmarit. "

Daca dosarul a fost deschis sub incidenta vechiului cod se vor respecta aplicarile acestuia daca este dechis sub incidenta noului cod de procedura se va aplica noua lege
Răspuns la discuția Executare Silita
Cereti bancii un extras de cont din care sa rezulte ca suma virata constituie salariu si executorul va desfiinta poprirea de la locul de munca ramanand instituita poprirea pe cont.
Cererea de recuzare este solutionata de catre un alt judecator sau un comlet de judecata in a carei alcatuire nu poate intra judecatorul recuzat. In situatia in care nu poate fi alcatuit completul de judecata, cererea de recuzare va fi transmisa, spre solutionre, instantei ierarhic superioare.Instana hotaraste de indata, in camera de consiliu, fara prezenta partilor si ascultandu-l pe judecatorul recuzat. In aceleasi conditii, instanta va putea asculta si partile.
Nu se admite interogatoriul ca mijloc de dovadă a motivelor de recuzare.


Sursă mesaj:
[ link extern ]

[Mesaj editat - 2.9 din regulament]
Cererea de recuzare presupune o etapă de examinare a admisibilităţii în principiu, care se realizează de judecătorul sau de completul de judecată în faţa căruia s-a formulat cererea de recuzare. Mai apoi, dacă se constată faptul că cererea de recuzare este admisibilă în principiu aceasta este trimisă unui alt judecător sau unui alt complet de judecată din cadrul aceleiaşi instanţe spre soluţionare. Potrivit art. 98 alin. 2 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, recuzarea se va soluţiona de completul cu numărul imediat următor, care judecă în aceeaşi materie. Dacă în materia respectivă nu există decât un singur complet de judecată, incidentele procedurale referitoare la toţi membrii completului vor fi soluţionate de completul imediat următor, indiferent de materia în care judecă.


Sursă mesaj:
[ link extern ]

[Mesaj editat - 2.9 din regulament]