avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate nicola123

Activitate nicola123

Buna seara.
Ce se întâmplă atunci cand unul din parinti sustrage minorul celuilalt parinte fara aprobarea lui.
Care este procedeul de recuperare a minorului acolo unde avea domiciliul stabil?
Răspuns la discuția Rapire minor!
tgeorgescu a scris:

Treceti pe la Politie si intrebati ce se poate face, eventual faceti plangere.

Eu sunt in Italia, si am facut deja o plangere la carabinieri!
Pe langa asta, ce alceva ar mai fi util?
Discuție Rapire minor!
Cand se considera ca e "rapire de minor", care sunt consecintele acestui fapt si cum anume pot aduce copilul inapoi de unde a fost luat?
Buna ziua!
As dori sa stiu care sunt demersurile necesare pentru a deschide o activitate in Romania. Daca pot accesa la anumite fonduri europene, cum ar fi Start-up, sau alte programede finantare oferite de catre statul Roman.
Mentionez faptul ca sunt din Diaspora si intentionez sa ma intorc in Romania definitiv, am 34 de ani si ideea mea este de a deschide un magazin de fructe si legume in tara.
Pe langa problema financiara, m-ar interesa si cine anume se poate ocupa de toate actele necesare deschiderii activitatii, mai exact care sunt pasii de urmarit pentru asta.
Va multumesc anticipat si astept si pareri despre ideea mea, de orice fel, mai ales daca cineva a incercat sau chiar a reusit sa aiba o astfel de activitate in Romania!
Buna seara! In primul rand vreau sa va spun ca inteleg perfect situatia dumneavoastra, din pacate sunt intr-o situatie foarte asemanatoare!
In al doi-lea rand, ceea ce trebuie sa faceti, si e important, sa continuati relatia cu copii dumneavoastra, indiferent de ceea ce vrea sa faca sotia, sunteti tata si aveti drepturi.
Nu e usor sa acceptati anumite lucruri ce vi se intampla, trebuie sa puneti pe primul plan copii, pentru ca nu trebuie sa va simta lipsa. Daca va doriti sa remediati relatia cu sotia, interesati-va doar de copii, cu timpul va realiza ca ei au nevoie si de tata. Acctionati in instanta si incercati sa va pastrati calmul, toate au o rezolvare! Va urez succes!
Răspuns la discuția Custodie minor din concubinaj
Multumesc mult! In cazul in care voi avea dreptul de a petrece cel putin o vacanta pe an cu copilul meu, este deja o mare usurare pentru mine. Cu siguranta voi avea dreptul la vizite mai dese, dat tinand cont de faptul ca domiciliul meu stabil este in Italia, este un pic mai dificil de a petrece mai mult decat o vacanta pe an. Oricum, important este ca copilul sa nu simta lipsa ambilor parinti, indiferent de situatie!
Multumesc! In cazul acesta, se va stabili in program de vizita in Romania? Despre ce vorbim?
Am incercat prin mai multe mijloace sa comunic cu mama copilului si m-am "trezit" cu o plangere la carabinieri pentru amenintare, persecutare si deranj la locul de munca al acesteia, din partea mea! Eu nu reusesc sa inteleg ce ar trebui sa fac sa o conving ca nu pot accepta ca copilul nostru sa ramana in Romania! In urma acelei plangeri, am decis sa apelez la un avocat, la care sa depus o cerere la judecatoria din zona in vederea stabilirii domiciliului minorului! Exita insa o problema care trebuie luata in calcul: daca mama copilului doreste sa plece in Romania si sa locuiasca impreuna cu copilul la parintii ei, in acest caz, care ar fi o posibila varianta alternativa in privinta copilului? Va rog din suflet sa i-mi dati un sfat pentru ca nu vreau sa i-mi vad copilul doar o data pe an, pentru ca eu mi-am construit o situatie cat de cat stabila aici in Italia si nu as vrea sa m-a stabilesc in Romania!
Eu sunt constient ca ambii avem nevoie de "ajutor" psihologic poate, sau de un mediator...de orice ne poate ajuta in a lua o decizie corecta pentru copilul nostru, doar ca sunt doar eu de acord, nu si mama copilului! Eu am facut deja depresie, dar mi-am dat seama la timp si am urmat un tratament medicamentos. Cred ca si ea sufera de depresie post-partum si nu vrea in nici un mod de a urma un tratament! Concluzie: daca eu nu reusesc sa o conving sa se trateze ea in primul rand, cum as putea face sa o conving ca avem totusi nevoie de sprijin specializat? Ei ii este teama ca eu ii voi lua copilul "definitiv", dar nu am cum sa fac asta, si nici nu vreau, pentru ca, prin lege, indiferent la care din parinti locuieste copilul, celalalt parinte are dreptul de a-l vizita si de a lua impreuna decizii in ceea ce priveste educatia acestuia!
Daca eu apelez la un avocat, doar pentru a putea readuce copilul in Italia, unde se va decide domiciliul acestuia?
Mentionez faptul ca eu lucrez 8 ore pe zi, cu contract, locuiesc intr-o casa cu chirie, iar mama copilului, la post fix de munca, asta inseamna ca nu are un program zilnic fix, cum ar fi doar 8 ore...e non stop fiind libera doar de sambata seara pana duminica seara (24 h/saptamana),tot cu contract de munca. Iar in timpul ei liber nu are o casa inchiriata unde ar locui copilul, bineinteles insotit in cursul saptamanii de o ruda sau o bona!
Eu nu vreau sa ajungem prin tribunale, am incercat sa discutam dar ii este teama ca nu i-si va mai vedea copilul daca o sa locuiasca la mine. Nu am cum sa fac asta pentru ca , prin lege, indiferent la care din parinti sta copilul, celalalt parinte are dreptul la vizita! Avand in vedere faptul ca ea ma "amagit" sa duca copilul in tara pentru ca nu putea sa paraseasca domiciliul comun impreuna cu el, eu nu mai pot avea incredere ca dupa o perioada il va aduce inapoi! Pentru mine, este important ca copilul nostru sa i-si cunoasca ambii parinti, nu sa ii vada doar o data pe an cand mergem in Romania! Educatia, afectiunea si sprijinul necesar nu il va putea avea niciodata de la altcineva in afara de parinti!