avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate Bea123

Activitate Bea123


Am cumparat o casa la rosu prin licitatie publica dar intre timp, dupa elibeliberarea actului de adjudecare si pana sa iasa intabularea definitiva pe numele meu, fostul proprietar (debitorul) a depus dosar pentru darea in plata. Mai avem sa demaram doar procedura de evacuare.
Deoarece noi pentru a ne muta in casa trebuie sa investim multi bani pentru a o finaliza, nu putem sa nu ne intrebam: exista posibilitatea ca debitorul sa mai poata lua casa inapoi? Mai departe el se va judeca cu banca pe darea in plata si probabil ca daca va pierde va deschide alt si alt dosar. Sunt eu in vre-un pericol, ca si cumparator de buna credinta?
Ca si mentiune, casa era in executare silita de 4 ani, timp in care debitorul a facut doua contestatii pe care le-a pierdut.

Va multumesc!
Am verificat cu un avocat si proprietarul se pare ca nu are in prezent nici un proces cu banca. A avut o contestatie si a fost respinsa. Desi eu cand am fost sa vizitez pe exterior imobilul m-a abordat proprietarul si probabil ca a vrut sa ma sperie spunand ca este la al doilea proces cu banca.
In conditiile in care proprietarul nu are nici un proces pe rol, imi spuneti va rog ce riscuri imi asum eu cumparand acest imobil?
Multumesc!
Multumesc pentru raspunsuri!
Exista vre-o varianta in care ne putem proteja de aceasta intoarcere a executarii? Se poate sa se stipuleze in contract faptul ca in cazul in care castiga creditorul procesul va plati banca despagubiri, sau o alta formula in care eu sa raman cu casa?
Buna ziua,
Subt interesata sa particip la licitatie pentru o casa aflata in executare silita insa cabd am fost sa o vad m-a abordat proprietarul spunand ca se afla in al doilea proces cu banca. Licitatia va fi saptamana viitoare iar executorul spune ca ei nu stiu nimic.
Risc ceva daca voi cumpara casa in acest caz? Ce se intampla daca eu devin proprietar si fostul proprietar ar putea castiga acest proces cu banca?
Se poate ca proprietarul actual sa nu vrea sa evacueze casa? Are acest drept daca procesul nu este incheiat?
Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati o lamurire la situatia urmatoare:
Sunt in CCC de 2 ani pentru copiii mei gemeni care au acum 1 an si 4 luni si urmeaza sa nasc din nou un copil luna viitoare.
Cum mi se va acorda indemnizatia in acest caz? Pot continua sa iau indemnizatia pentru gemeni si sa depun actele pentru copilul nou nascut mai tarziu? Intreb pentru ca este mai convenabil sa nu intrerup indemnizatia pentru gemeni deoarece pentru al doilea copil iau un supliment de aprox 600 lei.

Voi mai avea dreptul la concediu maternal pentru copilul nou nascut?

Cum mi se va calcula noua indemnizatie? 85% din indemnizatia anterioara sau ramane aceeasi suma ca indemnizatia anterioara?

Va multumesc frumos pentru raspuns!
Multumesc frumos pentru raspuns.

Mai am insa niste nelamuriri:

1. Chiar nu sunt protejata in nici un fel ca si mama care a nascut de curand? Poate intru la un alt paragraf sau alta lege. Imi vine greu sa cred ca mamele care nu opteaza pentru concediu de crestere copil si aleg sa se intoarca la serviciu nu beneficiaza de nici un fel de protectie din partea statului. Mentionez ca la data la care ma voi intoarce la serviciu vor fi trecut 4 luni de la iesirea din concediul de maternitate si 7 luni de la nasterea copiilor.

2. Nu mai exista nici un altfel de concediu (sau alta forma) pe care il pot lua (in afara de fara plata) intre cele 3 luni de la concediul maternal si pana la 7 luni?

3. Pot cere reducerea programului de lucru cu 2 ore la intoarcerea mea la serviciu? Daca da, pana la 1 sau 2 ani?

O zi frumoasa
Avem urmatoarea situatie la care va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
Eu sunt acum in concediu de maternitate iar din luna mai sotul meu va intra in concediu de crestere copil. In mai copiii (gemeni) vor avea 3 luni iar eu vreau sa mai stau acasa cu ei pana implinesc 7 luni probabil in concediu fara plata.
Intrebarile mele sunt:
- cand ma voi intoarce la serviciu, voi fi protejata 6 luni ca si in cazul mamelor care se intorc dupa concediu de crestere copil?
- as putea sa iau un alt tip de concediu in aceste 4 luni dupa concediul de maternitate astfel incat sa ramana sotul in CCC pana la 2 ani (cum ar fi concediu de risc maternal pentru alaptare)? Mentionez ca serviciul meu presupune munca de birou, fara expunere la substante periculoase; insa nu exista camera pentru alaptare.
- la intoarcerea la serviciu voi putea cere reducerea programului de lucru? Daca da, pana la 1 sau 2 ani?

Multumesc foarte mult!
Răspuns la discuția Concediile pentru sarcina cu risc
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Ma ajuta foarte mult.

As mai avea nevoie de cateva lamuriri:

1. Comisia mai poate acorda 180 zile CM in plus fata de cele 90 pe care le-am luat deja de la ginecolog?

2. Este vre-o limita de varsta a sarcinii dupa care comisia nu mai acorda CM si recomanda mai degraba intrarea in concediu prenatal?

3. Pentru acordarea concediului de risc maternal pentru femeile care au nascut recent/alapteaza, ce medic trebuie sa scrie recomandarea? Pe sarcina este ginecologul, dar dupa nastere?

Va multumesc pentru raspunsuri!
Buna ziua,

Sunt insarcinata in 18 saptamani si am sarcina cu risc obstretical crescut, avand recomandare sa stau toata sarcina la pat in concedii medicale.

Pana acum am stat doar in concedii medicale, acum ajungand la limita de 90 zile CM pe care o poate acorda medicul ginecolog. Ginecologul imi recomanda mai departe sa imi iau concediu de risc maternal sau sa intru in comisie si va rog sa ma ajutati sa iau cea mai buna decizie.

Interesul meu este sa stau o perioada cat mai mare din sarcina in concedii medicale pentru ca vreau sa imi folosesc zilele de concediu prenatal in perioada de dupa nastere. Asta deoarece este nevoie ca sotul sa isi ia apoi CCC iar eu sa ma intorc la serviciu dupa cateva luni.

Intrebarile mele sunt:
1. Pot sta in concediu de risc maternal pana in saptamana 35 (atunci s-ar implini cele 120 zile la mine)? Este vre-o limita de acordare pentru acest concediu sau pentru concediile medicale din sarcina in general?
2. Daca am beneficiat de acest concediu de risc maternal in sarcina, mai pot lua din nou dar pentru alaptat dupa ce termin concediul maternal?
3. Sotul poate intra in CCC daca eu sunt in concediu de risc maternal pentru alaptare?
4. In caz ca medicul de medicina muncii nu imi aproba acum concediul de risc maternal voi merge la comisie. Cate zile CM mai poate acorda comisia? Exista o varsta limita a sarcinii pana cand ei mai pot acorda CM?
5. Aveti cunostinta de altfel de concedii medicale pe care le pot accesa dupa concediul de maternitate (daca nu mi se aproba cel de risc maternal pentru alaptare) astfel incat sa pot sta cu copilul pana implineste 6-7 luni?

Va multumesc mult pentru raspunsuri!