avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate ctsstoian

Activitate ctsstoian

Buna ziua.
Art.56 alin (1) lit.c mentioneaza posibilitatea femeilor de a solicita in scris prelungirea contractului individual de munca pina la virsta de 65 ani iar alin(4) precizeaza ca salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste virsta standard de pensionare .
Nu inteleg, va rog sa ma lamuriti ....pentru salariatele ce se pensioneaza anul acesta nu pot atinge virsta de 65 ani daca se acorda max 3 ani...sunt spete diferite?
Multumesc
O salariata a solicitat concediu de crestere copil pentru o perioada de 2 ani. Pentru aceasta perioada angajatorul a incheiat un contract de munca pe perioada determinata cu o alta persoana. In situatia in care salariata cu contractul de munca suspendat solicita reintoarcerea in activitate cu 2 luni inainte de termenul de 2 ani, pentru a beneficia de stimulentul de insertie, cum procedam cu persoana incadrata pe perioada determinata a carei contract de munca este pentru 2 ani? Mai mult, aceasta persoana, in perioada ultimilor 2 luni trebuie sa intre in concediu prenatal. Cum trebuie procedat avand in vedere faptul ca salariatul titular al postului are dreptul sa se intoarca in activitate iar in aceeasi perioada inlocuitorul are dreptul la concediul prenatal?
Buna ziua. Am o nelamurire..... inteleg ca cel putin o luna din concediul de crestere a copilului va reveni parintelui care nu a solicitat acest drept. Intrebarea este daca persoana indreptatita nu solicita concediu pentru cresterea copilului poate solicita numai acordarea stimulentului de insertie pentru luna respectiva?
Discuție contract civil
Buna ziua .
Va rog sa ma ajutati cu o informatie ....un contract civil de prestari servicii incheiat intre o institutie publica si o persoana fizica trebuie vizat de Inspectoratul Teritorial de Munca?
Buna ziua.
As dori sa-mi spuneti care sunt modalitatile de prelungire a contractului de munca dupa implinirea virstei limita de pensionare intr-o institutie publica. Persoana in cauza poate sa-si patreze aceleasi drepturi de salarizare?
In luna mai a acestui an am achitat la o firma avansul de 50% pentru executarea unor usi de interior. La acea data mi s-a comunicat ca va dura cam o luna . Nici pina acum nu au fost executate , au fost montate citeva tocuri si in rest ma tot amina de pe o zi pe alta. Raspunde tot mai greu la telefon si atunci doar promisiuni,
Va rog sa-mi spuneti care sunt procedurile legale care trebuie sa le urmez pentru a recupera banii.Mentionez ca am doar factura de avans si ordinul de plata.
Răspuns la discuția indemnizatie boala
Multumesc pentru raspuns.
Avind in vedere ca pe perioada concediului de crestere a copilului am angajat o persoana cu contract de m-ca pe perioada determinata, intrebarea mea este putem prelungi contractul pe perioada concediului de boala ? Mentionez ,certificatul medical este cu cod 14 .
O persoana este in concediu de crestere a copilului , avind contractul de m-ca suspendat, iar in momentul cind revine la servici dupa expirarea celor 2 ani intra in concediu medical intrucit sufera de o afectiune pentru care i s-a acordat 1 an cm.A facut cerere de reintoarcere dar nu a lucrat nici o zi. Va rog sa-mi spuneti cum i se va calcula indemnizatia de boala ?