avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... implinirea virstei limita de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

implinirea virstei limita de pensionare

Buna ziua.
As dori sa-mi spuneti care sunt modalitatile de prelungire a contractului de munca dupa implinirea virstei limita de pensionare intr-o institutie publica. Persoana in cauza poate sa-si patreze aceleasi drepturi de salarizare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 19 Iulie 2016
C.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare (art.56 alin.1 lit.c teza I C.mun.).

Pentru continuare activitatii ca si personal contractual :
1. instiutia va trebui sa organizeze concurs/examen pentru ocuparea locului vacant
2. dvs va trebui sa participati la concursul/examenul organziat si sa fiti admis
3. se va incheia un nou c.i.m. . Probabil ca drepturile salariale vor fi aceleasi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters48681 ContSters48681 Buna ziua. Am bagat dosarul de pensionare. Mai trebuie sa lucrez pana imi vine decizia sau nu e obligatoriu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contract individual de munca jenicaprod jenicaprod Actualul contract individual de munca, poate cumva sa “curga” in continuare, astfel incat el sa fie valabil si dupa pensionare? Daca da, care este temeiul ... (vezi toată discuția)