avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Activitate ciobanuioan72

Activitate ciobanuioan72

Prima data la 4600 km ,atunci sa rupt și distribuția cu tot ce tine arbore,șamd, apoi la 13300 dar am oprit din timp motorul,asa ca au schimbat rola i cca 3 ore,și a treia care are cod 303 și care nu a căzut încă. Sper sa nu se întâmple din nou pentru ca atunci chiar vii deschide acțiune în instanță

fanica84 a scris:

Cati km ati parcurs de cand v-a schimbat al treilea intinzator, la mine a picat din nou dupa aproximativ 4500km,desi ii schimbase arbore motor,pinion distrbutie si celebrul intinzator. Multumesc ptr raspunsuri.

Am făcut o sesizare la importator și la dealer care sunt în același sediu. Am sperat ca a 3-a rolă cea cu seria 303 sa fir ce trebuie. Deocamdată e ok

fanica84 a scris:

Si in cazul meu este tot achizitionata pe societate, deci ANPC-ul cade.
Inteleg de la dvs ca nu ati intreprins nici o masura, cum ar fi notificarea reprezentantei Kia de unde ati achizitionat autoturismul,sau notificarea importatorului ca doriti schimbul autoturismului. Intoarcerile repetate in service si schimbul aceleiasi piese s-ar incadrea la viciu ascuns conform Codului civil, am fi indreptatiti sa solicitam schimbul autoturismului sau returnarea sumei.

Trebuie ca și presa să vină în sprijinul păgubiților să mediatizeze acest lucru. Plătești pentru o mașină nouă care sa nu polueze și ești taxat mai rău decât cel care cumpără o mașină la mana a doua. Mai mult,Anpc nu reprezintă persoanele juridice ca în cazul meu. Trebuie să deschid eu proces pentru ca am,,îndrăznit '' să cumpăr o mașină nouă. Cu vechea ,,rablă" nu am stat în service cât am stat cu mașină nouă. Ar trebui schimbate unele articole la garanția acordată turismelor noi. Dacă are viciu de fabricație dovedit prin repetate intervenții asupra aceleași piese ,să poți cere banii înapoi sau un alt model de mașină

fanica84 a scris:

Sigur suntem multi!
Ati ajuns in instanta?
V-a schimbat arborele motor,pinionul de distributie? la noi l-a schimbat la 18255 km si acum la 22300 il schimba iar, este a patra interventie.

Ne-am constituit în grup câțiva păgubiți, vreo 30 de persoane din București și Ilfov. Cred că suntem mult mai mulți, doar ca nu ne cunoaștem. Urmărim dacă ultima rolă înlocuită, e ok sau nu.
Bună ziua,am achiziționat de un an o mașină nouă marca KIA Sportage hybrid diesel electric,in leasing financiar. După ce am rulat 4600 km, motorul acesteia a clacat datorita unui întinzător de la distribuție. Am fost cu mașina în service au ținut o 24 zile de au refăcut motorul apoi mi-au spus că nu voi mai avea probleme cu acea piesă. La 13600 km când mașina nu împlinise un an de utilizare,am plecat cu familia in concediu evident tot cu mașina. Nu am reușit să ieșim din București că a cedat din nou acea piesă care cedase inițial de data asta fără să distrugă motorul. Eu cred că după ce va ieși din garanție,voi avea mereu probleme pentru că nu sunt singurul care se plânge de această problema la acest model de mașină. Ce șansă as avea dpdv juridic pentru a cere producătorului înlocuirea mașinii cu una nouă având același profil sau restituirea sumelor achitate (30.000 € în total).
Buna seara,am depus capitalul social la raifeissen bank pentru infiintarea unei firme.dupa ce am obtinut actele firmei de la registrul comertului,am cerut bancii sa imi restituie capitalul social pentru al putea depune la Ing Bank unde am deschis contul pentru firma.acestia au spus ca nu pot retrage banii decat sa ii transfer la ing prin transfer .Intreb ,DE CE ?
Daca eu am depus ,tot eu sunt administrator unic ,nu am dreptul sa dispun de banii mei ?
Am acceptat pana la urma transferul si surpriza,dupa 5 zile am verificat daca au ajuns banii si nici urma de ei in cont.Am cerut explicatii in agentie ,ei au spus ca au facut transferul doar ca ing bank nu a acceptat transferul spunand ca acest cont e invalid cu toate ca eu fac zilnic operatiuni pe el. Am fost informat ca imi vor restitui suma de 170 de ron din cei 200 deoarece 30 de ron reprezinta transferul care de fapt nu sa finalizat cu succes.Adica acum se poate sa primesc banii de la ghiseu (170 ron)si inainte de a face transferul nu se putea. Mai mult am fost informat ca contul de capital social a fost inchis de cand am solicitat transferul banilor,desi tranzactia nu se finalizase.va intreb,poti sa inchizi un cont cat se afla tranzactii in curs?Acest lucru nu se face decat dupa ce contul este zero ?Banca mi-a oferit urmatorul raspuns la sesizare;
..Stimate Client,
Va multumim pentru mesajele transmise.

Referitor la aspectele semnalate in sesizarile cu nr. 1-39737931577, 1-39664402431 si 1-39665973580, va comunicam faptul ca tranzactiile interbancare se comisioneaza, conform tabelei de taxe si comisioane afisate in agentiile Raiffeisen Bank.

Speram ca informatiile puse la dispozitia dumneavoastra sa lamureasca aspectele semnalate.

Va multumim pentru intelegere.


Cu deosebita consideratie,"
Asta am primit ca raspuns.. Pot sa cer restituirea integrala a banilor ?Ing Bank a confirmat ca contul de firma e activ si era activ la data cand Raifeissen sustine ca a facut transferul.Va multumesc


Laura Leonte
Consilier Sesizari Clienti

Departament Managementul Reclamatiilor
Buna ziua, am o speță și nu știu procedeul legal de urmat. Va rog să mă ajutați.
Copiii au contractat execuția unei case ,,la cheie "cu un dezvoltator pentru suma de 100000 de euro. In contract,dezvoltatorul asigura pentru acești bani utilitățile,apă din puț propriu,energie electrică cu bransament individual,încălzire cu centrală pe gaze cu radiatoare, branșamentul de gaze. Copiii au optat pentru încălzire în pardoseala care este mai scumpă că și materiale și manoperă. Atunci dezvoltatorul a cerut suplimentar încă 5000 de euro. Am cerut o ofertă estimativ de la o firmă de instalații care a ofertant pe suprafața care o deținem un preț de 5000 de euro în care era inclusă și manoperă. Dezvoltatorul refuză să ne scadă valoarea încălzirii cu radiatoare , bani pe care îi încasează nejustificat pe o lucrare care este trecută în contract,fără a oferi nici o explicație. Desi noi suportăm costurile cu încălzirea în pardoseala ,acesta refuza sa ne scada contravaloarea instalatiei cu radiatoare desi e obligat conf contractului sa o faca. Ce trebuie sa facem , cui ne putem adresa ?
Răspuns la discuția Pensie alimentară
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Pensie alimentară
Vă referiți la cei 33% din minim brut sau net ?
Răspuns la discuția Pensie alimentară
Am înteles că 33 % din salariul minim pe economie brut sau net?

Dapix a scris:

Pentru cei care nu lucrează oficial sau nu li se cunoaște veniturile, se face raportarea la salariul minim pe economie, după cum urmează:

25% pentru 1 copil;
33% pentru 2 copii;
50% pentru 3 sau mai mulți copii;