avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate Normandia

Activitate Normandia

Buna ziua.

Impozitul specific anual , conform Legii 170/2016, se aplica si persoanei juridice care are inscrise in actul constitutiv activitatile Caen prevazute la art. 1, dar care insa nu le desfasoara (nefiind nici autorizata pentru acestea) ?.
Persoana juridica in cauza, are insa restaurante si baruri in proprietate, dar care sunt inchiriate altor terti care desfasoara aceste activitati, avand si autorizatile de functionare corespunzatoare.

Cu multumiri anticipate.
Răspuns la discuția Actiuni la S.A.
In situatia in care unui actionar i se emite un certificat pentru 1000 de actiuni la purtator, si acesta de exemplu vrea sa-si gajeze 100 de actiuni ori sa-si vanda 230 de actiuni, cum va proceda ? daca nu are la dispozitie 1000 de actiuni la purtator tiparite individual, ci doar un certificat.

Multumim anticipat.
Răspuns la discuția Actiuni la S.A.
Va multumim pentru intentie (cunoastem continutul art. 92 din Legea 31/1990), insa raspunsul nu ne limpezeste problema.

Intrebarea noastra era: ''in forma materiala trebuie sa tiparim fiecare actiune la purtator ? sau putem sa eliberam titluri cumulative pentru mai multe actiuni la purtator ? (de exemplu cate un titlu cumulativ pentru fiecare actionar ?)''

Ne puteti ajuta in acest sens ?, oferindu-ne precizarile necesare.


Discuție Actiuni la S.A.

Buna ziua.

Suntem o societate comerciala pe actiuni. Dorim sa transformam actiunile nominative, in actiuni la purtator; in forma materiala trebuie sa tiparim fiecare actiune la purtator ? sau putem sa eliberam titluri cumulative pentru mai multe actiuni la purtator (de exemplu cate un titlu cumulativ pentru fiecare actionar).

In asteparea raspunsului va multumim anticipat.

Buna ziua.

Se pot emite titluri cumulative pentru mai multe actiuni si in situatia in care actiunile sunt nominative si in cazul in care actiunile sunt la purtator ? (cand acestea sunt emise in forma materiala).

Cu multumiri anticipate.
Răspuns la discuția C.I.M.
Buna ziua.

Revenim la problema mai sus ridicata de noi.

Salariatul a depus o noua prelungire a concediului medical pana la data de 31.01.2016 inclusiv. Astfel ar mai fi avut de efectuat o zi din preaviz, adica 01.02.2016, urmand ca noi sa ii operam incetarea in revisal la 02.02.2016. Dar tot la aceasi data 02.02.2016 ne-a comunicat ca mai are concediu medical si ca n-il va transmite, situatie in care noi nu am mai procedat la operarea incetarii in revisal.

In cursul zilei de astazi 05.02.2016 am luat legatura cu salariatul pentru a-l intreba cand ne va transmite prelungirea concediului medical, iar acesta ne-a afirmat ca nu mai are si nici nu va mai avea concediu medical.



Cum ar trebuii sa procedam in situatia data ?

- putem sa ii operam incetarea in revisal astazi 05.02.2016, dar cu efecte de la 02.02.2016 ?, sau putem sa ii operam incetarea cu efecte de la 05.02.2016 ?

- in situatia in care operam incetarea, si salariatul ne va transmite ulterior o noua prelungire a concediului medical, ce se va intampla ?

- sau care ar fi procedura corecta pe care ar trebuii sa o urmam ?

Cu multumiri anticipate.
Răspuns la discuția C.I.M.
Perioada preavizului a fost intre 14.11.2015 si 15.12.2015, in data de 16.12.2015 trebuia sa facem incetarea CIM, insa salariatul a adus concediu medical incepand cu data de 15.12.2015 si apoi succesiv pana in data de 20.01.2016 (deci a efectuat 19 zile din preavizul de 20 de zile lucratoare).
Răspuns la discuția C.I.M.

Daca asteptam pana in data de 05.02.2016, ca salariatul sa aduca concediul medical despre care spune ca il are (si pe care s-ar putea sa nu-l aduca, deoarece este posibil sa nu-l aiba), ne mai putem prevala la 06.02.2016 de decizia de desfacere CIM (legata de desfiintarea postului de munca), pentru care termenul de preaviz s-a prelungit prin concediile medicale depuse, doar pana la data de 22.01.2016 ?
Discuție C.I.M.

Buna ziua.

Cu respect va solicitam sfatul in urmatoarea problema:

Suntem o societate care a desfiintat in baza noii organigrame un post de munca (ocupat prin CIM cu durata nedeterminata), prin decizie, intrerupta (cu o zi inainte de implinirea termenului de preaviz) de concedii medicale succesive ale salariatului care a ocupat postul desfiintat; ultimul concediu depus la firma a expirat la data de 20.01.2016; aceasta ar insemna ca in data de 22 sa operam desfiintarea postului in Revisal, insa saliariatul afirma ca mai are in continuare concediu medical, desi nu la depus la firma. Cum procedam ?

- putem sa operam in Revisal incetarea CIM ? si daca operam si ulterior aduce concediu medical de prelungire, care ar fi consecintele ?

- sau care ar fi consecintele daca nu operam incetarea in Revisal si salariatul nici nu mai aduce pana la finalul lunii, concediu medical de prelungire ?

- in situatia data este obligatoriu ca decizia de desfacere CIM astel intrerupta, sa fie aplicata imediat dupa terminarea concediului medical, sau si la o data ulterioara ?

Cu multumiri anticipate.
Discuție Noul Cod Fiscal
Cu respect vă solicităm un răspuns, la aspectele mai jos descrise:

Având în vedere intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, am dori să ne comunicaţi dacă Contul 758.03 - Venituri din vânzarea activelor şi alte operaţii de capital, intră în categoria veniturilor care stau la baza încadrării unei societăţi, ca microintreprindere cu impozit pe venit, sau ca agent economic cu impozit pe profit, conform art. 51-53 din Legea nr. 227 din 08.09.2015, Codul Fiscal.

De asemenea dacă Contul 578.03 - Venituri din vânzarea activelor şi al altor operaţii de capital intră în calculul Cifrei de Afaceri pentru declaraţia 094, declaraţie privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile, pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent.

Rămânând în aşteptarea răspunsului dumneavoastră, vă mulţumim anticipat şi vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie şi stimă.