avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate ionitacl

Activitate ionitacl

Reclamantii sunt 2 si renunță. Unul din parati se opune. Se mai tine procesul ?

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, in tot sau in parte, fie verbal in sedinta de judecata, fie prin cerere scrisa.Renuntarea la judecata a unuia dintre reclamanti nu este opozabila celorlalti reclamanti

Reclamantul doreste să renunte la procesul de granituire cu vecinii. Unul se opune. Ce poate face reclamantul ca să renunte la proces ?
Va rog să-mi spuneți dacă PFA poate deține imobil ?
Am achiziționat un imobil (teren ) prin licitatie publică printr-un executor judecătoresc. Terenul are cadastru. Oficiul de cadastru nu vrea sa-l intabuleze pe motiv că PFA-ul nu poate detine bunuri imobliare. I-a respins executorului 2 cereri de intabulare pe același motiv. Am fost la Registrul Comerțului și am adaugat codul caen prin care am voie să cumpăr și să vând imobile numai pentru a demonstra în instanță că PFA - ul poate deține imobile. Ne- am judecat și Judecatoarea a respins cererea ca neîntemeiată cu drept de recurs în 30 de zile. Ce ma sfătuiți să fac și ce părere aveți despre această situație?
Am achizitionat un imobil ( teren ) pe PFA prin licitatie publica printr-un executor judecătoresc. Terenul are cadastru. Oficiul de cadastru nu vrea sa-l intabuleze pe motiv că PFA-ul nu poate detine bunuri imobliare. I-a respins executorului 2 cereri de intabulare pe același motiv. Am fost la Registrul Comerțului și am adaugat codul caen prin care am voie să cumpăr și să vând imobile numai pentru a demonstra în instanță că PFA - ul poate deține imobile. Ne- am judecat și Judecatoarea a respins cererea ca neîntemeiată cu drept de recurs în 30 de zile. Ce ma sfătuiți să fac și ce părere aveți despre această situație?
Răspuns la discuția Căi de atac
Mulțumesc pt raspuns, nu se mai poate merge nici la CEDO ?
Discuție Căi de atac
Dacă s-a pierdut recursul pe motiv că nu a fost timbrat, ce alte căi de atac mai am ?
Bună ziua, sunt in aceeași situație cu un expert topografic care a efectuat o expertiză eronată. L-au incadrat la mărturie mincinoasă si s-a inceput urmarirea penală. Pot cere si incadrarea la fals intelectual ? Doresc să obtin anularea lucrarii de expertiză in baza căreia s-a dat o sentință definitivă.
Alin Paidiu a scris:

Din cate stiu suspendarea prescriptiei opereaza dupa ce i se aduce la cunostinta invinuirea.
Indiferent insa ca intervine sau nu prescriptia se da o solutie in care se constata savarsirea faptei insa intervine prescriptia raspuinderii penale.
Altfel spus .. nu suporta nici o sanctiune insa solutia procurorului este suficienta pentru a avea deschisa calea revizuirii.
E neimportant pentru instanta civila cuantumul pedepsei ... ci existenta faptei si constatarea interventiei prescriptiei.

Răspuns la discuția reclamatie expert topografic
Expertul a mintit în lucrarea de expertiză, judecătorul a respins obiectiile și a dat o sentință gresita bazată pe această lucrare. Expertul a zis că nu a văzut niște pomi cu diametrul de 1 metru aflați pe hotar și s-a ghidat doar după planul parcelar. Ce mai pot face să nu fiu executat ? Unde pot să-l reclam ? Dacă pot cere anularea lucrării pe care a trecut-o și prin cadastru și în baza căreia s-a dat sentința judecătorească?