avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate bazarul

Activitate bazarul

Un inculpat are un prejudiciu datorat statului de 100000 euro in urma unei hotarari definitive si irevocabile.
ANAF a deschis un dosar de executare silita cu proces verbaul pentru imobilul proprietatate personala a inculpatului.
Sotia inculpatului este decedata din 2008 si unul din copii a cerut in instanta partajul judiciar dupa ce tatal lui inculpatul a fost condamnat.
Intrebarea este daca imobilul inculpatului poate fi executat silit de ANAF pentru recuperarea prejudiciului chiar daca inculpatul nu este proprietar pe intreg imobilul?
Buna ziua,
Am depus si eu in decembrie 2015 o cerere la ANAF pentrun restituirea taxei de poluare platita pe 20.12.2010
Am primit acest raspuns si nu inteleg nimic!!
Ma puteti ajuta sa ma lamuresc daca primesc banii inapoi?!
Am depus cererea pe art.12 din ordonanta nr.40 din 26.08.2015 si spun ca cererea mea se claseaza pana la aparitia Procedurii !!
Ce vor sa spuna cu acest raspuns?
Buna ziua,
Multumesc pentru ajutor!
Pe care sa o folosesc mai concret?
Vad ca una vorbeste de cei care au castigat in instanta si in cealalta nu se vorbeste de OG 40/2015 de plata diferentei intre ce am platit eu si cat se plateste acum!
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute cu un ,,Draft cerere restituire taxa de prima inmatriculare pentru ANAF''!
Doresc sa depun luni la ANAF cererea de restituire a taxei de prima inmatriculare platita in 2010.
Daca am platit taxa in decembrie 2010 este prescrisa? eu am calculat si sunt la limita se prescrie pe 31.12.2015!
Va multumesc pentru ajutor!!
Cu stima!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotul care a mers la vizionare s-a angajat sa plateasca comision!
Insa face ,,pe istetul''
Dv vorbiti din carti nu din realitare cum adica nu avea voie sa incaseze comision de la ambele parti implicate in tranzactie?!
Nu a facut servicii ambelor parti?!
Lasati parerile astea faneziste si aberante!!
In imobiliare poti lua comision din ambele parti sau dintr-o parte!
p.s: sunt analist economic pe domeniul imobiliar licentiat in piata imobiliara din romania si ma revoltat cand vad hotii de acest gen si pe unii care ii aplauda!!
Unde pot gasi un draft pentru ,, cerere de renuntare''?
Se poate trimite si pe mail acestata cerere de renuntare la judecataoria sector 1 sau trebuie sa o depun la registratura?!
Buna ziua,
Ma numesc Eugen Chis, astazi am primit citatie intr-un dosar civil unde sunt reclamant fiind vorba de ,,evacuare atribuire spatiu reintregrare''
Dosarul a fost inregistrat la judecatoria sector 1 in 2005!:justcuz::justcuz:
In doarul acesta sunt citati si parintii mei care nu mai sunt sunt decedati ambii!!:(
Nu ma intereseaza speta pentru ca a fost rezolavata de 8-9 ani!!
Cum sa procedez sa se inchida dosarul?
Sa ma prezint la instanta cand sunt citat?
Sa trimit o cerere de renuntare prin mail la judecatorie?
Va rog sa ma ajutati!!!
Cu stima si consideratie Eugen Chis
Multumesc mult pentru raspuns!
Atunci va intreb altfel si anume ce lege ma obiliga pe mine cetatean roman sa inmatriculez obligatoriu in 30 de zile masina care am adus-o din Germania cu numere de export si conform legislatiei din Romania am avut dreptul sa scot 3 randuri de numere provizorii?!
Sunt economist nu ma pricep la partea juridica!
Buna seara,
Multumesc mult de raspuns!
Insa poate nu se intelege masina nu avea carte de Romania!
Nu avem certificat de inmatriculare romanesc!
Am intrebat si o firma care se ocupa cu acte auto si a spus ca la inregistrarea la taxe si impozite se face in baza cartii auto romanesti si eu am facut-o dupa expirarea celor 3 randuri de numere rosii din Romania!
Buna ziua,
Am cumparat o masina din Germania adusa pe roti cu numere de export provizorii pentru 30 zile, dupa expirarea lor am scos numere rosii 3 luni legal cat imi permitea legea.
Dupa cele 3 randuri de numere provizorii am inmatriculat masina in Romania, totul bine si frumos fara probleme la impune insa de curan am avut surpriza sa constat atunci cand am fost sa platesc impozitul ca figurez cu o amenda din partea DITL ca nu am declarat masina in 30 zile fara sa mi se aduca la cunostiinta atunci cand am bagat-o la impozit si fara instiintare acasa!!
Singul lucru care a tinut sa precizeze doamna de la ghiseu a fost sa mi spuna ca imponerea va fi facuta cu data dobndirii!
Este un abuz?
Am consultat o firma de inmatriculari auto care spune ca este un abuz ca daca vroiai sa o bagi la impozit fara carte de Romania nu se poate si legea nu ma obliga sa nu folosesc cele 3 randuri de numere provizorii.
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!