avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Activitate brzdaniela

Activitate brzdaniela

In 2010 in urma divorțului s.a stabilit suma de 700 ron pensie pentru 2 copii. In 2014 unul dintre copii a devenit major dar a continuat să se plătească aceeasi suma adica 700 ron.
Intrebarea este daca se cere acum majorarea pensiei pentru copilul minor de la ce suma se majorează aceasta de la 700 ron sau 350 ron?
Daca se majorează de la 350 ron se poate recupera diferenta platita pentru cei 4 ani (respectiv 350 ron pe luna)?
Răspuns la discuția Pensie de intretinere
As dori sa.mi raspunda cineva cu pregatire juridică va rog.
As dori sa.mi raspunda cineva cu pregatire juridică va rog.
Pensia a fost stabilită în bani. Copilul care a devenit major nu a urmat si nici nu urmează vreo formă de învățământ după terminarea liceului.
In 2010 in urma divorțului s.a stabilit suma de 700 ron pensie pentru 2 copii. In 2014 unul dintre copii a devenit major dar a continuat să se plătească aceeasi suma adica 700 ron.
Intrebarea este daca se cere acum majorarea pensiei pentru copilul minor de la ce suma se majorează aceasta de la 700 ron sau 350 ron?
Daca se majorează de la 350 ron se poate recupera diferenta platita pentru cei 4 ani (respectiv 350 ron)?
Discuție Legea 78/2018
Ca urmare a unui control al Curtii de Conturi mi se retine o suma din salariu.
In 13 august am primit o decizie in care scrie ca incepand cu data de 1 august sunt exonerata de la plata acelei sume pe care am semnat.o cu mentiunea restituirii sumei retinute de la data intrarii in vigoare a legii, respectiv data de 31 martie.
Nu am primit niciun raspuns pana azi.
Intrebarea mea este: cum imi pot recupera banii retinuti ilegal si, daca doar prin instanta, daca as avea un termen limita de la data deciziei?
Sau mai este necesar sa fac o cerere pentru restituirea banilor?
Multumesc.
Discuție Valabilitate CI
Buna seara.
As dori sa va intreb daca pot iesi din tara in septembrie caz in care imi expira cartea de identitate in noiembrie.
Multumesc.
Buna seara.
As dori sa stiu ce sporuri au caracter permanent in sanatate. Mai exact e vorba de sporul de tura, sporul de pericol pentru conditii grele, sporul de sambata duminica si sarbatori legale, sporul pentru ore de garda.
Multumesc.
Buna ziua.
Sunt asistent medical si am un contract de munca pe periada nedeterminata intr-o unitate medicala de stat din data de 10 februarie 2014.
In data de 29 iulie 2015 mi s-a pus in fata un act aditional prin care mi s-a adus la cunostinta ca mi se micsoreaza salariu motivand (verbal) ca nu am fost incadrata corect, Acest act nu l-am semnat, dar mi-a fost trimis prin posta.
Nu am ridicat scrisoarea deoarece am avut o problema medicala si din data de 2 august 2015 am fost internata in spital si de atunci pana in data de 1 octombrie 2015 am fost in concediu medical.
Intre timp scrisoarea a fost trimisa inapoi la unitate si ei mi-au trimis-o din nou mie. Am ridicat-o in data de 2 septembrie 2015 si continea acel act aditional precum si o notificare prin care mi se aducea la cunostinta ca datorez o suma de bani (diferenta de salarizare) si daca pana la o anumita data nu-mi exprim acordul de o a returna doar o hotarare judecatoreasca ar putea sa faca acest lucru. Mai continea o anexa cu sumele de bani defalcate pe luni.
Ei mi-au operat modificarea incepand cu data de 29 iulie 2015 (tot verbal mi s-a spus), practic eu am vazut modificarea pe fluturasul de salariu din luna august.
Mentionez inca o data ca eu nu am semnat absolut nimic.
Intrebarea este: e legal ce au facut?
Ce ar trebui sa fac in continuare?