avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate Maria-Shirina Stefanescu

Activitate Maria-Shirina Stefanescu

Răspuns la discuția SOMATIE PLATA + TITLU EXECUTORIU
Ce intelegeti prin titlu executoriu? Nu vi s-a emis mai intai o decizie de impunere? Cum vi s-a comunicat? In general, prescriptia creantelor bugetare este de 5 ani,da. In mod normal ar trebui sa puteti contesta decizia tot la ANAF si chiar in instanta si apoi sa se puna problema executarii si a constestatiei la executare.
Buna seara,
Intr-adevar un astfel de istoric poate fi obtinut de la Oficiul Registrului Comertului la care este inregistrata firma. Puteti verifica toate tarifele aici: [ link extern ] .
Buna seara,
In ceea ce priveste preaviul, legea stabileste durata maxima a acestuia in caz de demisie, respectiv cel mult 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie si de la 30 de zile calendaristice la cel mult 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere. Salariatul poate demisiona fara preaviz numai daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca, spre exemplu, nu plateste salariul, nu creeaza conditii optime pentru indeplinirea normelor de munca etc. Angajatorul este cel care poate renunta la dreptul de preaviz. Astfel, pe perioada preavizului aveti obligatia sa va prezentati la locul de munca si sa prestati munca in mod obisnuit, in caz contrar, angajatorul are dreptul sa ia sanctiuni disciplinare impotriva dumneavoastra sau chiar sa va concedieze. Puteti solicita concediu de odihna, insa daca nu sunt indeplinite conditiile pentru acordarea acestuia, angajatorul nu poate fi obligat sa acorde concediul in perioada de preaviz. Va urez succes si numai bine! O seara placuta!

Răspuns la discuția daca nu ma asigur pt. sanatate?
In plus, daca nu aveti venituri si declaratia pe care o depuneti la AFP local de care apartineti reflecta acest lucru, atunci nu aveti obligatia platii CASS (insa exista obligativitatea asigurarii), intrucat CASS se calculeaza ca procent din veniturile incasate.
Răspuns la discuția demisie
Buna seara,
In cazul in care v-ati dat demisia angajatorul dvs. este obligat sa o inregistreze, prin lege,. Nerespectarea acesti obligatii constituie o contraventie. Consecinta refuzului angajatorului de a inregistra demisia da dreptul angajatului de a face dovada acesteia prin orice mijloc de proba.
In ceea ce priveste preaviul, legea stabileste durata maxima a acestuia in caz de demisie, respectiv cel mult 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie si de la 30 de zile calendaristice la cel mult 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere. Salariatul poate demisiona fara preaviz numai daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca, spre exemplu, nu plateste salariul, nu creeaza conditii optime pentru indeplinirea normelor de munca etc. Angajatorul este cel care poate renunta la dreptul de preaviz. Astfel, pe perioada preavizului aveti obligatia sa va prezentati la locul de munca si sa prestati munca in mod obisnuit, in caz contrar, angajatorul are dreptul sa ia sanctiuni disciplinare impotriva dumneavoastra sau chiar sa va concedieze. Va urez succes si numai bine! O seara placuta!
Răspuns la discuția contract comodat
Cu siguranta comodatarul, nerespectarea contractului de catre comodant nu-l exonereaza pe primul de raspundere in caz de accident.
Discuție punct de lucru
Buna ziua,
Am nevoie de un sfat pe care va rog sa mi-l oferiti. O societate comerciala avand ca obiect de activitate principal activitatea de constructii, in cazul in care desfasoara lucrari de santier in alt oras decat cel in care isi au sediul social, avand 20-40 de muncitori angrenati in aceste lucrari care dureaza de mai bine de 3 ani ar trebui sa infiinteze un punct de lucru acolo?

Va multumesc anticipat ptr raspuns.
Răspuns la discuția Prelungire sediu punct de lucru
Prelungirea sediului punctului de lucru se opereaza la Oficiul registrului Comertului de pe langa tribunalul in raza caruia se afla sediul social?
Răspuns la discuția Sediu SRL la cabinet avocat
Va multumesc frumos pentru raspuns. O zi buna si succes!
Răspuns la discuția Sediu SRL la cabinet avocat
Asadar nu exista nicio incompatibilitate in a avea sediul inregistrat la sediul firmei de avocatura si deschiderea punctului de lucru?