avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate pawz

Activitate pawz

Am următoarea situație:

Proprietarul a adus o masina în tara, a scos doua rânduri de numere roșii. Acum eu vreau sa o cumpăr.

El va merge cu mașina la RAR, apoi facem actele de vânzare.

Pot circula cu acea mașina pentru a o duce în localitatea unde va fi înmatriculată? ( adică acasă la mine) ?
Buna Ziua,

In martie 2018 am achizitionat de la un dezvoltator o locuinta ( casa " singulara" pe pamant ) P+1+pod, intre etaj si pod nu este placa turnata. La momentul cumpararii casa nu era racordata la gaze dar vanzatorul a spus ca in maxim 1 luna o sa fie. Nu am crezut asa ca la notar am cerut ca in contract sa se stipuleze un termen de 12 luni in care dezvoltatorul se obliga sa finalizeze racordarea. In acelasi timp in contract, imobilul se preda bransat la toate utilitatile. In acest moment nu s-a executat absolut nimic.
Pe langa problema principala de mai sus mai sunt si altele:
-lipseste poarta principala ( trecuta in contract).
- am observat ca am un perete interior aplecat.( nu este de rezistenta )
-am dat o gaura ( cu bormasina fara percutie ) in tavan ( parter) pentru montarea unei lustre si am intrat " ca in branza " desi se presupune ca e beton armat.
- acoperisul nu are izolatie.
- nu am primit nici o carte tehnica sau ceva asemanator care sa-mi spuna cum si ce materiale s-au folosit la constructie, traseul instalatiei electrice/conducte apa.
-nu s-a semnat nici un proces de predare-primire.
- la o masurare cu ruleta a suprafetelor din locuinta am constatat ca lipsesc 1/2/3 mp per camera.

Cum as putea proceda pentru solutionarea cat mai multor aspecte din cele expuse mai sus.

Va multumesc anticipat pentru rabdare.
Buna Seara ! Nu stiu daca am postat in categoria potrivita dar o sa risc.
De ceva timp ma bate gandul sa imi pun la punct terenul de la tara , dar am niste idei mai trasnite , una dintre ele o sa v-o explic acum .

Ca si proprietate detin o suprafata de teren care se termina cu o parte zavoi ( proprietatea mea ) de unde se continua raul( nu stiu daca se poate , dar tin sa mentionez , acesta din urma nu e proprietatea mea ) . As putea pune in functiune un asemenea aparat pe suprafata raului ( din punct de vedere legal stiu ca nu am voie sa modific cursul acestuia )? [ link extern ] .
Răspuns la discuția Instiintare
sa inteleg ca este dosar din anul 2012 ?
Discuție Instiintare
Buna Ziua ! Am primit o instiintare care suna cam asa :

" In atentia numitului NUME PRENUME domiciliat ADRESA .
In conformitate cu prevederile art. 260 si art. 261 din Codul de procedura penala,
va instiintam ca la data de DATA , ORA am procedat la afisarea prezentei,
nefiind indeplinite conditiile de inmanare a actului de procedura (comunicare solutie ),
in cauza cu nr. 74D/P/2012 a DIICOT Serviciul Teritorial Localitate .
Va comunicam ca sunteti in drept sa va prezentati dupa 10 zile de la afisarea prezentei,
dar nu mai mult de 15 zile, pentru inmanarea actului de procedura ( comunicare solutie) la
sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Localitate , ADRESA.
In cazul in care, fara motive temeinice, nu va prezentati pentru comunicarea actului de
procedura ( comunicare solutie ) in termenul mentionat mai sus, se va considera comunicata
la implinirea acestui termen. "

As dori sa stiu mai multe detalii despre ea cum ar fi ce reporezinta 74D/P/2012 si daca se poate deduce cam despre ce ar fi vorba . . Multumesc !
Discuție Comert online
As dori sa imi infiintez o firma cu activitate online ( comert ) . As putea merge pe PFA si daca da ce cod CAEN ?
Buna Ziua !
Numele meu este Marius , sunt student si vreau sa infiintez un PFA ce va avea ca scop comercializare de produse in mediul online. Am deschis acest subiect pentru ca am cateva nelamuriri .

I. Ca si student beneficiez de reducere la infiintare ( de ce acte doceditoare am nevoie si daca trebuie completat ceva in plus ) ?

II. Parintii mei imi dau posibilitatea sa infiintez acest PFA in apartamentul lor - proprietate . As dori sa stiu cum si de la cine pot obtine dreptul de folosinta in vederea atasarii la dosarul de infiintare al PFA-ului ( " Documentele care atestă drepturile de folosinţă asupra sediului profesional/punctelor de lucru (copie legalizată " ).

III. In legatura cu acest aspect :
"documentele care atestă pregătirea profesională (fotocopii certificate olograf) şi/sau
documentele care atestă experienţa profesională (fotocopii certificate olograf) "
ce document am nevoie din moment ce nu am nici o atestare care sa dovedeasca experienta sau pregatirea mea in acest domeniu .

IV. Ce taxe platesc si acte trebuie completate bilunar/trimetrial/anual.

V. Ce greseli trebuiesc evitate si ce ar trebui sa fac ca sa fiu cu totul in legalitate .

Multumesc anticipat pentru raspunsuri !