buna seara.am contractat o suprafata agricola de la o persoana care la randul ei a dobandit terenul prin cumparare respectandu-se legea.eu am infiintat culura iar acum fostul arendas a venit si mi-a recoltat cultura.am sunat la 112,a venit un echipaj de politie acesta a refuzat sa paraseasca terenul si a recoltat tot.de ce pot sa-l acuz ?mai are si o plangere penala pentru tulburare de posesie nesolutionata inca.mentionez ca detin toate actele pentru terenul respectiv,inclusiv contract de arendare inregistrat la Consiliul Local.poate fi acuzat de furt?
arendasul stia ca nu doreste prelungirea si din aceasta cauza i-a dat sa semneze fara sa-i spuna ce contine .in fond acel contract este tras la xerox ,nu se observa stampila consiliului local,este scris foarte mic.referitor la clauza aceea unde este obligat sa primeasca terenul in alta sola sau la marginea solei,poate fi considerata abuziva?
terenul este de fapt pe numele bunicului meu nefiind dezbatuta succesiunea,este valabil contractul?
buna ziua!tatal meu a incheiat fara sa stie ce semneaza un contract de arenda pe o perioada de 10 ani,cu toate ca inainte cu vreo 2 sau 3 ani il informase in scris pe arendas sa i elibereze terenul agricol,acesta refuzand.noul contract contine o clauza cum ca la sfarsitul contractului sa-si primeasca terenul in alta sola sau la marginea solei care o consider abuziva.exista posibilitatea rezilierii acestuia si daca da unde trebuie sa ne adresam?
da,am solicitat reintegrarea si vroiam sa stiu daca ei imi pot desface din nou cim cu un art care sa-mi permita obtinerea somajului sau daca ma pot detasa in alta localitate avand in vedere ca am un copil minor in intretinere;cim al persoanei care mi-a ocupat locul inceteaza ?
ce acte sunt necesare pentru a obtine autorizatia de mediu in cadrul unui srl avand cod caen 0111 ca activitate principala?mai este nevoie de autorizarea vreunei activitati?
am scris acum ceva timp despre o concediere.mai precis a mea.am fost angajata pe perioada nedeterminata cu norma intreaga la o societate comerciala,dar am primit decizia de concediere pe motiv disciplinar fara a se efectua cercetarea disciplinara prealabila,drept pentru care am contestat-o in instanta.daca voi reusi sa castig procesul cu fosta societate care vor fi procedurile pentru a ma reintegra si a evita o noua concediere pt somaj sau disciplinar
problema mea este urmatoarea:sunt angajata ca muncitor necalificat la o societate comerciala din 01.01.2011;in 2013 am ramas in concediu de crestere copil pana in iunie 2015.cat timp am fost eu in concediu mi-a tinut locul o persoana cu contract de munca pe perioada determinata.,iar anul acesta i s-a facut pe perioada nedeterminata.dupa 4 luni de la intoarcerea mea la serviciu am fost informata ca mi se va reduce norma de lucru de la cea intreaga la jumatate pe motiv ca s-a redus volumul de munca,comunicarea fiind facuta verbal.m-am suparat si am renuntat sa mai merg la serviciu.am primit apoi si scris oferta de munca cu jumatate de norma prin posta.imediat am mers la sediul societatii unde am solicitat printr-o cerere cu nr de inregistrare sa mi se comunice cauzele ,de ce eu am fost aleasa care eram titular si nu colega care mi-a tinut locul ,amandoua avand aceeasi functie si aceeasi pregatire profesionala.am mers sa discut cu administratorul societatii si mi s-a cerut o nota explicativa pe care am dat-o.deasemenea mentionez ca la 2 zile dupa ce i am spus unei colege ca nu mai vin au adus alta persoana in locul meu.intrebare este:imi pot desface cm pe motiv disciplinar pentru absente sau imi pot desface cm cu posibilitatea somajului?cine era mai in drept sa treaca pe jum de norma ;eu cu o vechime de peste 4 ani sau colega cu 2 ani?va multumesc