avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Camelia1969

Activitate Camelia1969

Bună dimineața!
Vă rog frumos să mă sfătuiți cu informații privind următorul caz: Doamna X a decedat în mai a.c., în momentul acela fiind în pensie de boală, la vârsta de 59 de ani, dinainte fiind salariată aproximativ 40 de ani. Soțul dumneaei nu este salariat de decenii, doar deține un PFA ca să-și poată declara veniturile obținute din vânzarea picturilor făcute de el. Domnul în cauză poate beneficia de pensie de văduv în urma soției lui?
Vă mulțumesc.
Vă mulțumesc din suflet!

kivio69 a scris:

cu placere ! tot pățitu-i priceput ! nu uita sa scrii in cerere ca: nu vezi care sunt motivele pentru care sumele dispuse de instanta de judecata sunt retinute in continuare in mod abuziv si ca in caz contrar iti rezervi dreptul de a te adresa organelor competente pentru solutionarea situatiei: executori si judecatorie 1

Vă mulțumesc foarte mult, așa voi face.
Ați fost foarte amabil, mulțumesc.
kivio69 a scris:

ai de facut cativa pasi imortanti pana la recuperarea sumelor.
1- te duci la tribunal cu copia hotararii si ceri timbrarea hotararii, platesi 5 lei acolo.
2- faci o adresa in nume propriu , cu toare datele tale de identificare prin care soliciti suma de bani conform hotararii anexate in copie, impreuna cu copia buletinului si extrasul de cont de la banca unde doresti sa ti se vireze banii, le trimiti la adresa firmei EOS, care poate avea sediul si la tine in localitate, insa vei putea trimite si prin mail, fax scrisoare. Iti urez succes. eu asa am obtinut banii de la acestia !

gi-jane2 a scris:

Ce scrie in acea hotarare, vi s-au acordat cheltuieli de judecata? Ce scrie despre ele?

Da, sigur, sunt stabilite exact sumele pe care trebuie să mi se plătească înapoi.
Sinceră să fiu n-am înțeles răspunsul dvs. Originalul hotărârii judecătorești este la avocată.Eu am doar copie trimisă în email de ea în august.Atunci ea mi-a spus că voi primi înapoi cheltuielile plătite.De atunci nu-mi răspunde.Cum să mă duc la alt avocat când deja am plătit mai mult decât suma pe care ne-am judecat cu EOS? Fiindcă n-am înțeles bine, mă scuzați, considerați să mă duc cu copia hotărârii la un executor judecătoresc? EOS-ul îmi va plăti acele cheltuieli de execuție?
Mulțumesc foarte mult.
Bună ziua! Am hotărâre definitivă în favoarea mea din 24.08.2021 împotriva EOS Credit Funding DAC. Încă nu mi s-a restituit nici un bănuț din cheltuielile de judecată, iar avocata mea nu binevoiește să-mi răspundă la telefon sau e-mailuri de atunci.( Este în viață, m-am interesat).Menționez că eu nu sunt în România. Cum pot să-mi recuperez cheltuielile de judecată, cui să mă adresez? Cum este posibil ca avocata care m-a reprezentat să nu facă demersurile necesare în privința aceasta și pur și simplu să-mi ignore toate încercările da a vorbi cu ea să mă lămurească?
Vă rog să mă ajutați cu un sfat, mulțumesc foarte mult.
Vă mulțumesc foarte mult! Sărbători binecuvântate!
Bună ziua!
Lucrez în Anglia ca PFA în domeniul sănătății,
iar acum aș dori să colaborez cu o firmă de contabilitate din România, voi lucra 2 ore/zi online.(am ambele calificări)
În Anglia plătesc impozit, contribuție pt.sănătate,pensie etc. .Este posibil să mi se întocmească CIM parțial în România pe aceste 2 ore și să plătesc și aici simultan contribuțiile aferente?
Pot întâmpina probleme în viitor ( mă gândesc la pensionare) că voi avea în această perioadă și în străinătate și aici ani acumulați simultan? ( în Anglia un an de exemplu iar aici un sfert pe un an lucrat).
Mulțumesc frumos.

Bună ziua!
Persoana în cauză este văduvă cu doi copii.Are un apartament cumpărat în timpul căsătoriei.Pe urma soțului nu s-a făcut succesiune.Acum dorește să facă contract de întreținere cu unul dintre copii.Este posibil acest lucru și care sunt pașii de urmat?
Mulțumesc.
Bună ziua!
Lucrez în Anglia pentru o firmă din Slovacia în domeniul îngrijire bătrâni la domiciliu.Efectuez muncă 24 ore din 24,în ture,de ex.lucrez două luni și două luni stau acasă.Firma îmi plătește asigurarea de sănătate pe perioada integrală,dar fondul de pensii numai pentru perioada lucrată.În viitor,când ies la pensie,cum mă va afecta acest lucru?Puteți să-mi spuneți care ar fi soluția ideală?Tare aș dori ca această perioadă lucrată în străinătate să conteze la pensionare!(sunt în vârstă de 50 de ani)
Mulțumesc anticipat!