avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Activitate adilucian2013

Activitate adilucian2013

Răspuns la discuția Divorț
Ipotecata este casa, care a fost dobândită de mine prin partaj succesoral.
Ce presupune să înscrie unul ca locuință a familiei ? Să înscrie în cartea funciară ?

gi-jane2 a scris:

Nu are niciun drept, puteti vinde daca nu e ipotecat vreunul.
Daca inscrie unul ca locuinta a familiei, nu mai puteti vinde decat dupa divort.

Discuție Divorț
Eu și soția avem un copil minor, aflându-ne sub regimul convenției separației bunurilor. Eu am o garsonieră si un apartament. În situația unui divorț, pot vinde cele două imobile ? Soția are vreun drept, dacă este girant coplătitor la unul din imobile ?
Răspuns la discuția uzufruct viager
Nu as putea actiona in instanta direct pe uzufructuar pt. neîndeplinirea obligațiilor din contract si sa solicit anularea dreptului de uzufruct si evacuarea ?
Discuție uzufruct viager
Uzufructuarul refuză să mai plătească întreținerea si s-a adunat o sumă destul de mare. Eu ca nud proprietar ce pot face pentru a nu-mi fii executată silit proprietatea ?
În cazul în care uzufructuarul nu plătește cheltuielile de întreținere ale imobilului asupra căruia deține dreptul de uzufruct viager și în care locuiește efectiv, eu ca nud proprietar, ce pot face ? Pot deschide o acțiune în instanță prin care să solicit, în aceste circumstanțe, anularea dreptului de uzufruct viager și evacuarea uzufructuarului ? Dacă intervine decesul uzufructuarului, iar între timp s-au acumulat datorii mari la întreținere, asociația se poate îndrepta împotriva mea și poate executa imobilul ?
Mama mi-a donat o garsonieră cu uzufruct viager (uzufructuara fiind o doamnă), pe care o cumpărase în urmă cu mai mulți ani în aceleași condiții. Cu ocazia donației, uzufructuara a refuzat să vină la notariat să semneze, dacă nu îi plătesc datoriile acumulate la întreținere. Fiind interesat în finalizarea donației, am acceptat să plătesc întreținerea restantă, după care uzufructuara a venit la notariat și donația a fost perfectată. După o lună, uzufructuara m-a rugat să o ajut să-și vândă niște lucruri ( la niște prețuri nerealiste ) pentru a face rost de bani să-și plătească din datorii, în caz contrar ea neputând să plătească întreținerea și va acumula noi datorii. Ce pot face în această situație ? Eu nu m-am obligat la întreținerea uzufructuarei. În contractul de donație scrie că uzufructuara e obligată la plata întreținerii, facturilor de energie electrică și cablu tv., iar eu la plata impozitului pe imobil, în calitate de nud proprietar ( donatar ).