Am platit din greșală in contul unei firme de recuperare creante doua facturi de utilități si firma de recuperare nu vor sa restituie banii decât după 30 zile dupa ce se analizează cererea.Ce pot sa fac deoarece suntem deja pasibili de deconectare.
Am avut un contract la o firma de telefonie,contract prelungit in 2012 pana in 2014,aprilie. In 2013 eu am plecat in Franta activând romingul inainte sa plec, iar la o zi dupa ce am ajuns in Franta, compania telefonica mi-a restrictionat accesul la orice apel. In decembrie 2013 m-am intors de sarbatori in tara, am fost la compania respectiva sa fac plangere,dar mi s-a spus ca ei nu au nici o vina,ca de fapt compania din Franta nu a permis accesul la apeluri. Binenteles ca facturile au curs continuu cu abonamentul respctiv,plus convorbirile efectuate in prima zi in roming.Nu le-am platit,am cerut sa mi se opresca plata la un abonament care nu l-am folosit si pe un telefon inchis abuziv .In aprilie 2014 m-am intors in tara cand am platit o suma imensa,undeva la 3000 lei cu penalitatile respective.Nu am mai platit taxa de reziliere,compania mi-a reziliat contractul intre timp,si m-au dat pe mâna firmelor de recuperatori.Desi am incercat de fiecare data sa arat ca am fost victima unui abuz,cei de firma de recuperare ma agaseaza zilnic cu telefoane ca sa platesc restul de 400 lei,respectiv taxa de reziliere. As dori sa stiu daca exista din punct de vedere legal o modalitate de a scapa de aceasta plata,avand in vedere faptul ca stiu ca taxa de reziliere a fost gasita un abuz si a fost scoasa.
Sunt româncă căsătorită cu nigerian din 2014.Căsătoria s-a oficiat în Nigeria,a fost transcrisa în România și nici până la ora actuală sotul meu nu a venit în România căci se consideră a fi o casatorie de convenienta. El a plecat la muncă în Emirate,si unde ne putem vedea și putem sa conviețuim normal.Sincer,mi s-a spus deja ca căsătoriile cu nigerieni sunt toate puse sub semnul întrebării, chiar dacă se oficiază aici sau oriunde în alta țară. Chiar dacă este recunoscută căsătoria, viza aici de reuniune a familiei,de lungă ședere, nu-i va fi acordata niciodată. Condițiile de acordare sunt aproape imposibil de îndeplinit. Deci mult curaj și succes.
Eu am contract dinainte cu casa OPSNAJ si platesc lunar la salariu mediu pe economie,respectiv 80 lei. In cazul acesta beneficiez de concediu medical platit?Multumesc.
As dori sa stiu daca o persoana cu firma,dar fara activitate,si fara a obtine venituri salariale dar platindu-si contributiile la sanatate , poate beneficia de concediu medical in caz de boala.
Bună ziua, am o întrebare legată de vânzarea unei proprietăți personale.Există vreo lege anume în care proprietarul dacă are vreo ofertă de la un vecin de cumparare, să i se acorde acestuia dreptul de vânzare? Iar dacă proprietarul decide să caute alt potential cumpărător din cauza prețului prea mic si vinde altuia,vecinul îl poate da în judecată că nu i-ar fi vândut lui?
Multumesc.
Da,odata cu invitatia trebuie sa se faca dovada spatiului de locuit (actul locuintei proprietate,dovada inchirierii unei locuinte) plus dovada resurselor necesare existentei pe perioada sederii (50 euro/zi)
Buna ziua,as dori sa stiu daca pentru viza de reintregirea familiei,D/VF ,trebuie si invitatie notariala pe langa celelalte acte sau nu.Din situl Imigrarilor nu rezulta ca ar trebui,dar la ambasada noastra s-a solicitat invitatie.Stiam ca doar pentru viza de vizita,scurta sedere se cere invitatie.