avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate daniela2016

Activitate daniela2016

Nu contest plata în sine a sumei ci doresc reevaluarea situației având în vedere ca acum doi ani copilul era minor, iar fostul soț nu era angajat. Acum este angajat, copilul major și nevoile sale în cazul în care pleacă de acasă la studii sunt altele. Da, as dori sa obțin și siguranță că acea suma lunara ii va fi plătită constant,la o data anume, nu după bunul plac. Se poate face acest lucru și prin mediere sau doar în instanta?
În urma divorțului amiabil la notar, am convenit suma de 500 lei lunar pentru copilul minor. La împlinirea vârstei de 18 ani tatăl nu mai vrea să-mi plătească mie acești bani deși copilul e încă elev și sta cu mine ca și pana acum. Vrea sa ii dea copilului direct în contul lui aceeași suma fără sa facă vreun înscris. E legal?? Cum poate beneficia copilul de drepturile sale pana la terminarea unei facultăți? Tatăl nu vrea sa semneze benevol nimic.
Daca vreti sa va asumati dvs ca mama pe deplin cresterea copilului nu inteleg de ce aveti nevoie de un act. Faceti copilul, el nu il recunoaste si nu va trebui sa plateasca nimic, nici sa se implice. Simplu.
Multumesc
Buna ziua,

In urma divortului pe cale amiabila, fostului sot ii revine obligatia de plata a unei sume pentru un credit in derulare si alocatia pt copilul minor. La data divortului nefiind angajat cu contract nu am avut posibilitatea solicitarii acestor plati direct din salar, la o data fixa. Dupa un an fostul sot s-a angajat si as dori sa mi se vireze in cont suma datorata direct din salariul lui pentru a evita intarzieri la plata. Ce posibilitati am sa solicit acest lucru legal, pe cale amiabila, cum se procedeaza si cui trebuie sa ma adresez. Precizez ca nu doresc nici o majorare fata de ceea ce am semnat si ne-am inteles , doar sa mi se vireze intr-un cont bancar suma respectiva de catre firma angajatoare. Multumesc.
Si partajul poate fi facut de comun acord la notar si puteti introduce si plata comuna a creditului.
Sotul este obligat sa-si schimbe buletinul datorita schimbarii de domiciliu in urma divortului si partajului ? In cat timp de la divort trebuie sa paraseasca domiciliul ?