Repet - am fost la mai multe banci si nu am rezolvat nimic, ni s-a refuzat deschiderea de cont pentru persoana juridica deoarece nu se indeplinesc conditiile enumerate mai sus. Domniii de la ANPIS pe de alta parte au refuzat sa plateasca ajutorul deoarece nu are cont de persoana juridica.
Sotia e PFI - PERSOANA FIZICA INDEPENDENTA; NU PFA, NU SRL, NU IMM.
Ce are de facut in acest caz?
Si da, domnule avocat Niculescu Ionut, mai sunt si doctori care nu locuiesc in Bucuresti, sunt medici de laborator si se intretin doar din garzi. Nu toti medicii au trei surse de venit; daca era cazul, va asigur ca nu ne-am fi complicat sa cerem acest ajutor, pe care oricum statul face tot posibilul sa NU il plateasca.
@grijane2 "PFI- e persoana fizica independenta, nu autorizata
PFA e persoana fizica autorizata"
Scuze de greseala, nu sunt in domeniu, dar am crezut ca daca spun PFI se intelege despre ce e vorba. Daca avea PFA avea si cont pe persoana juridica, deci intrebarea nu si-ar fi avut rostul.
@claudiu lascoschi
"Trebuie sa isi faca cont pe PFA.
Nu trebuie sa fie persoana juridica.
Sa.mearga cu toate actele la banca"
Tocmai asta am explicat in mesaj, ca a fost la banca si i s-a REFUZAT deschiderea unui cont pe persoana juridica deoarece NU are administrator firma, 2 angajati etc.
Deci ce are de facut in acest caz?
Sotia e medic si se intretine din garzi platite cu ora, prin intermediul unui PFI (persoana fizica autorizata)
Spitalul unde colabora fiind unul mic, s-a inchis din luna martie.
Sotia a aplicat pentru ajutorul legal pe care il da statul in acest caz.
I s-a refuzat plata ajutorului, pe motiv ca "nu are cont bancar deschis pe persoana juridica"
Ea nu are cum sa faca acest lucru, deoarece lucreaza ca persoana fizica autorizata - PFI - nu ca persoana juridica.
La banca i s-a cerut, pentru a deschide cont de persoana juridica, sa aiba angajat un administrator de firma si minim inca 2 angajati, imputerniciri, specimene de semnaturi etc - pe care NU le are, deoarece nu are firma, SRL sau PFA.
Are doar un PFI si un CIF de la Finante.
Ce poate face in acest caz?
Exista vreo cale legala sa poata incasa acea suma de bani care constituie ajutorul de la stat?
In primul rand la venitul din pensie vi se opreste daca e cazul impozit pe venit si contributia la sanatate, nu si cas adica contributia la pensie. Separat, la acel venit din PFI ar trebui sa platiti doar impozit pe venit si contributie la sanatate in anumite conditii. Luati legatura cu cei cu care aveti semnat contractul de prestari servicii pentru PFI.
Tocmai acest lucru nu il inteleg; contributie la sanatate din pensie, si alta contributie la sanatate din venitul PFI?!
Sunt medic. Am fost pensionat la limita de varsta de 55 ani, eu fiind ofiter medic (medic militar). In prezent, continui sa prestez garzi in spitale ca PFI.
Mi se percepe CAS si CASS de 2 ori - odata din pensie, iar a doua oara din veniturile obtinute ca si PFI.
E legal sau e un abuz? Unde ma pot adresa ca sa reglementez aceasta problema a dublei impozitari?
Am mostenit de la parinti 2 locuri de veci la cimitirul Bellu din Bucuresti; locurile fusesera cumparate de strabunici in anul 1901. Pe actele din acea vreme se mentioneaza "loc de veci".
Nelocuind in tara o perioada indelungata, am lasat actele in grija unei rude din Bucuresti.
Candva prin anii 1998- 2000, aceasta ruda a primit o somatie de la administratia cimitirelor, prin care era instiintata ca trebuie sa se prezinte cu actele locurilor de veci, pentru "preschimbarea" acestora - explicatia fiind ca erau prea vechi si nu mai corespundeau ca format cu actele oficiale de dupa 1989.
La transcrierea actelor in noul format, nu mai apare sintagma "locuri de veci" ci "concesiune pe perioada nelimitata". Ruda mea nu a dat prea mare importanta, la vremea respectiva, acestei formulari.
In prezent, mi se cere o taxa anuala " de intretinere" pentru fiecare din locuri, lucru ce nu s-a intamplat inainte de "preschimbarea" actelor - nu s-a platit niciodata nimic pentru intretinerea lor timp de peste 100 ani, acestea fiind de drept proprietatea familiei mele - "de veci".
Intrebarea mea este; nu cumva, profitand de absenta mea din tara, persoanele care au facut transcrierea actelor au "transformat" o proprietate de veci intr-o concesiune - adica inchiriere - si de aici obligatia de a plati "taxe de intretinere" in ultima perioada?
Mentionez ca am cunostinte ce detin locuri de veci la alte cimitire, nu la Bellu, si care nu platesc nici o taxa; si alte cunostinte, care au locuri de inhumare concesionate pe un numar de ani - nu de veci- si platesc taxe de intretinere .
In aceste conditii, pot vinde locurile respective?
Daca eu mor maine , neavand urmasi, ce se intampla cu locurile "de veci" ? Administratia cimitirelor spune ca daca nu platim taxa de intretinere timp de 2 ani, oasele se deshumeaza si locul se confisca ?!
Este legal acest lucru ?
Atunci cum mai e "loc de veci" ?
Multumesc anticipat pentru orice lamurire!
Puteti sa formulati actiune in revendicare si granituire ptr terenul lipsa ce v-a fost luat de catre vecinul dvs.! Puteti formula si plangere penala, dar trebuie sa stiti ca dureaza un astfel de dosar penal (cu anii), iar solutia nu este niciodata sigura.....sau puteti sa il chemati in prealabil de judecata la un mediator sa rezolvati pe cale amiabila litigiul respectiv (daca credeti ca puteti rezolva ceva astfel).
Din pacate nu sunt sigur ca o persoana ce ma ameninta cu "taierea capului" poate fi chemata la un mediator....
Oricum, multumesc pentru raspuns.
Eu credeam ca exista o procedura de urgenta pentru tulburarea de posesie, asa cum exista in Occident.
Sunt proprietarul unui teren intravilan in statiunea Sinaia. Am cadastru, intabulare, impozite platite la zi. Terenul este mostenire de la parintii si bunicii mei (nu cumparat).
In ultimii 15 ani am fost plecat din tara, si in acest interval vecinul a daramat gardul dintre proprietati si a intrat si pe terenul meu, unde cultiva cartofi (!)
In mai multe randuri a declarat de fata cu martori ca "acum terenul e al lui si daca vin pe acolo imi va taia capul cu toporul".
Eu sunt o persoana mai in varsta si corpolent, nu doresc incidente sau "lupte".
In aceasta situatie, ce am de facut ? Unde ma pot adresa ca sa pot reglementa problema ? Se incadreaza la "tulburare de posesie"?
Orice sfat e binevenit, eu nu mai sunt familiarizat cu legislatia actuala din Romania si nici nu mai am rude sau prieteni care sa ma ajute.
Va multumesc mult.