avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dubla impozitare - CAS si CASS percepute de 2 ori
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dubla impozitare - CAS si CASS percepute de 2 ori

Sunt medic. Am fost pensionat la limita de varsta de 55 ani, eu fiind ofiter medic (medic militar). In prezent, continui sa prestez garzi in spitale ca PFI.
Mi se percepe CAS si CASS de 2 ori - odata din pensie, iar a doua oara din veniturile obtinute ca si PFI.
E legal sau e un abuz? Unde ma pot adresa ca sa reglementez aceasta problema a dublei impozitari?
Cel mai recent răspuns: unteolog , utilizator 16:35, 11 Iunie 2019
In primul rand la venitul din pensie vi se opreste daca e cazul impozit pe venit si contributia la sanatate, nu si cas adica contributia la pensie. Separat, la acel venit din PFI ar trebui sa platiti doar impozit pe venit si contributie la sanatate in anumite conditii. Luati legatura cu cei cu care aveti semnat contractul de prestari servicii pentru PFI.
Pentru pensiile din sistemul public nu se retine CAS si nici CASS.
Cred ca si la pensiile militare se aplica acelasi tratament fiscal.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
Carp Mircea, utilizator

Carp Mircea a scris:

Pentru pensiile din sistemul public nu se retine CAS si nici CASS.
Cred ca si la pensiile militare se aplica acelasi tratament fiscal.

Ba da, se retine si CAs si CASS pentru pensiile militare. Nu stiu cum se procedeaza in cazul pensiilor civile.

george-neagu a scris:

In primul rand la venitul din pensie vi se opreste daca e cazul impozit pe venit si contributia la sanatate, nu si cas adica contributia la pensie. Separat, la acel venit din PFI ar trebui sa platiti doar impozit pe venit si contributie la sanatate in anumite conditii. Luati legatura cu cei cu care aveti semnat contractul de prestari servicii pentru PFI.

Tocmai acest lucru nu il inteleg; contributie la sanatate din pensie, si alta contributie la sanatate din venitul PFI?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar militar si pfi - cass se plateste de 2 ori? pfipensionar pfipensionar Buna ziua, Sunt pensionar militar de cativa ani si anul trecut mi-am infiintat un PFI. Intrebarea mea este: achit contributia la asigurarile de sanatate de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe pensia de vaduva din luxembourg MinaLumi MinaLumi Primesc pensie de vaduva din Luxembourg si fiica mea minora primeste pensie de orfan, din aprilie 2023. Pensiile de vaduva si de orfan (peste 10.000 lei ... (vezi toată discuția)
Contributii necesare pentru pfi-medic drMT drMT buna ziua m-ar interesa daca ma puteti ajuta cu cateva informatii: - sunt medic si fac garzi in cateva spitale cu care am incheiate contracte de munca cu ... (vezi toată discuția)